"Dear Mama": Ο σπουδαίος Tupac και η ακτιβίστρια μητέρα του μέσα από ένα συναισθηματικό docuseries

Η πρωτότυπη σειρά ντοκιμαντέρ του FX εμβαθύνει στις παράλληλες πορείες του Τούπακ Σακούρ και της μητέρας του και είναι τώρα διαθέσιμη αποκλειστικά στο Disney+.

tupac

Το "Dear Mama" (το οποίο δανείζεται τον τίτλο του από το ομότιτλο τραγούδι του μεγάλου ράπερ) είναι μια βαθιά ανθρώπινη σειρά ντοκιμαντέρ, πέντε επεισοδίων, που αψηφά τα πρότυπα αφήγησης του είδους, προκειμένου να δώσει μια διαφωτιστική ματιά στη σχέση μητέρας και γιου, Αφένι και Τούπακ Σακούρ, ενώ παράλληλα εμβαθύνει στην προσωπική πορεία του καθενός, στον ακτιβισμό τους, στα σημεία ταύτισης και απόκλισης μεταξύ τους.

Η Αφένι Σακούρ ήταν επαναστάτρια, διανοούμενη και εκπροσωπούσε τον λαό. Αποτέλεσε μια αγαπημένη προσωπικότητα και ηγέτιδα του φεμινισμού κατά τη δεκαετία του '70, εν μέσω της ανδροκρατούμενης κυριαρχίας του Κόμματος Μαύρων Πανθήρων. Ο Τούπακ ήταν ράπερ και ποιητής, ένας πολιτικός οραματιστής και φιλόσοφος που έγινε γνωστός ως ο μεγαλύτερος ραπ καλλιτέχνης όλων των εποχών. Η ιστορία τους καταγράφει τις δυνατότητες και τις αντιφάσεις που επικρατούσαν στις ΗΠΑ κατά την εποχή ενός επαναστατικού κύματος και της πιο κραυγαλέας δεκαετίας για την κουλτούρα του χιπ χοπ.
 
Η σειρά ακολουθεί μία χρονολογική αφήγηση ενώ μεταπηδά αρμονικά από την παιδική ηλικία του γιου στην παιδική ηλικία της μητέρας, φέρνοντας τις δυο προσωπικότητες σε παράλληλες γραμμές, αντιμετωπίζοντας τες από τη μία σαν ισότημες φιγούρες της ακτιβιστικής δράσης της εποχής τους και από την άλλη σαν δύο αλληλοεξαρτώμενες δυνάμεις που επηρεάζουν βαθιά η μία την άλλη. 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.