"Μετά τη φωτιά": Η νέα σειρά του ΑΝΤ1 συστήνεται στο κοινό με ένα δυναμικό πρώτο επεισόδιο

Λίγο πριν την αποψινή πρεμιέρα της νέας δραματικής σειράς του ΑΝΤ1 στις 21.00, είδαμε το πρώτο επεισόδιο που αναδεικνύει τη σύγχρονη οπτική του "Μετά τη φωτιά".

Μετά τη φωτιά Νέα σειρά Ant1

Βασισμένη στη γαλλική σειρά εποχής του Netflix "Le Bazar de la Charité”, η νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 έρχεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 9μ.μ., για να αφηγηθεί τρεις προσωπικές ιστορίες και να θίξει μέσα από αυτές επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα. Η Ρένα Ρίγγα διασκευάζει το πρωτότυπο σενάριο και το προσαρμόζει στα σημερινά ελληνικά δεδομένα, προσδίδοντας του τον ρεαλισμό, τη φρεσκάδα και το ενδιαφέρον που θα κεντρίσουν την προσοχή του ανήσυχου θεατή, εκείνου που αναζητά στα νέα τηλεοπτικά αφηγήματα σημεία ταύτισης και ποιότητα. Αυτήν την προσέγγιση συμπληρώνουν η προσεγμένη σκηνοθεσία του επιλεκτικού Γρηγόρη Καραντινάκη ("Η χορωδία του Χαρίτωνα", "Σμύρνη μου αγαπημένη") και το καστ νέων ηθοποιών που δείχνουν αποφασισμένοι να δώσουν έναν νέο αέρα στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο.

Μετά τη φωτιά Νέα σειρά Ant1

Η Ντόρα Μακρυγιάννη, η Άλκηστις Ζιρώ και η Ελπίδα Νικολάου πρωταγωνιστούν ως τρεις γυναίκες του σήμερα με διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες και τρόπους ζωής, όμως ενωμένες λόγω της κοινής τους έμφυλης εμπειρίας εντός ενός κοινωνικού πλαισίου που είναι φαινομενικά εκσυγχρονισμένο και ταυτόχρονα βαθιά καταπιεστικό. Οι ζωές τους αλλάζουν ριζικά ένα βράδυ που θα παραβρεθούν στον ίδιο χώρο με αφορμή μία μεγάλη εκδήλωση που καταλήγει εφιαλτική. Το πρώτο επεισόδιο παίρνει το χρόνο του για να μας συστήσει τους κύριους χαρακτήρες της σειράς τοποθετώντας τους στα προσωπικά τους περιβάλλοντα, υπονοώντας παράλληλα την τάση τους να αποδεσμευτούν από αυτά αλλά και τις αφορμές που θα τους οδηγήσουν εκεί. Επομένως, ο θεατής αποκτά μια ξεκάθαρη πρώτη εικόνα για κάθε μια από τις τρεις πρωταγωνίστριες, η οποία θα ανατραπεί μετά την καταστροφική φωτιά που αποτελεί την κορύφωση της πρεμιέρας αλλά και το γεγονός που κινεί την ιστορία.

Μετά τη φωτιά Νέα σειρά Ant1

Η Ιωάννα (Μακρυγιάννη) είναι μία νεαρή μητέρα παντρεμένη με τον Άρη (Λευτέρης Ελευθερίου) έναν κακοποιητικό άνδρα, γνωστό δικηγόρο και υποψήφιο δήμαρχο, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. Για εκείνην, η εκδήλωση είναι η ευκαιρία της να χαθεί από τα "μάτια" του και να αποδράσει μαζί με το παιδί της. Εκεί θα γνωρίσει έναν νεαρό δημοσιογράφο, τον Νίκο (Γιάννης Καράμπαμπας) ο οποίος θα την βοηθήσει να τα καταφέρει. Αρραβωνιασμένη με τον αδερφό του Άρη, Αλέξανδρο (Νέιθαν Τόμας) είναι η οργανώτρια της εκδήλωσης, Ειρήνη (Ζιρώ), μια νέα δικηγόρος με επιχειρηματικό ένστικτο και έναν πλούσιο πατέρα, πρόθυμο να της κάνει όλα τα χατίρια. Το μοιραίο βράδυ θα γνωρίσει τον Οδυσσέα (Ανδρέας Κωνσταντίνου), έναν άνδρα με τον οποίο έχουν ελάχιστα κοινά και πηγαία χημεία. Παιδική φίλη της Ειρήνης είναι η Ανθή (Νικολάου), με την οποία μεγάλωσαν στο ίδιο σπίτι. Η Ανθή ετοιμάζεται να παντρευτεί τον Τάσο και να μετακομίσει μαζί του στην πατρίδα του, την Κεφαλλονιά.

Μετά τη φωτιά Νέα σειρά Ant1

Το πρώτο επεισόδιο του "Μετά τη φωτιά" πρόκειται για μια δυναμική εισαγωγή που αναδεικνύει εξ αρχής τα στοιχεία της σειράς στα οποία έγκειται η προοπτική της: σενάριο, σκηνοθεσία, ερμηνείες. Οι δημιουργοί εκμεταλλεύονται σωστά τον αφηγηματικό χρόνο για να στήσουν το φόντο της σύγχρονης Αθήνας και να "χτίσουν" τους χαρακτήρες, ενώ τα τελευταία λεπτά της πρεμιέρας αφιερώνονται στη θεαματική σκηνή της πυρκαγιάς. Μεγάλα πλάνα που έρχονται σε αντίθεση με κοντινά, slow-motion και μια εντυπωσιακή φωτογραφία από τους Γιάννη Δρακουλαράκο και Δημήτρη Λογοθέτη, συνεργάζονται για να αποδώσουν τον πανικό της καταστροφής και την σημαντικότητα του γεγονότος σε σχέση με την πλοκή. Ένα πιλοτικό επεισόδιο που υπόσχεται τόσο μέσω της αισθητικής όσο και των θεματικών - η ενδοοικογενειακή βία και η απενοχοποίηση των επιζωσών , ο κακοποιητής που δεν είναι "παλαιάς κοπής" αλλά το "καλό παιδί" με όνομα και εξουσία, η κοινωνική υποκρισία, η περίπλοκη διαπραγμάτευση της αυτοδιάθεσης - μία επίκαιρη σειρά υψηλών προδιαγραφών, άμεσα επηρεασμένη από την εποχή μας και εναρμονισμένη με το σύγχρονο τοπίο της τηλεοπτικής μυθοπλασίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.