Μεγάλο αφιέρωμα "Female Heroes" στο Vodafone TV

Σειρές και ταινίες που αγαπήθηκαν μέσα από τις γυναικείες ιστορίες που αφηγούνται έρχονται στο Vodafone TV. Δείτε τα highlights του fem αφιερώματος.

KILLING EVE

"Βασίλισσα της Νέας Υόρκης"

Tο ανεξάρτητο και πρόσφατα βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ντοκιμαντέρ της Βάλερι Κοντάκος, πρόκειται για ένα πορτρέτο της εβραϊκής καταγωγής Θεσσαλονικιάς Τσέρι Γουίλσον, η οποία στο Μανχάταν των 70s έστησε μια μίνι αυτοκρατορία από κινηματογραφικές αίθουσες πορνό. 

"Killing Eve” 

Μετά το "Fleabag" η Φίμπι Γουόλερ Μπριτζ επιστρέφει με αυτήν την εναλλακτική κατασκοπική ιστορία στην οποία πρωταγωνιστεί η Τζόντι Κόμερ ως Βιλανέλ, μία γοητευτική κατά συρροήν δολοφόνος με καταγωγή από τη Ρωσία, ενώ η Σάντρα Ο είναι η Ιβ, μια αστυνομικός που παθαίνει εμμονή τόσο με την υπόθεση των φόνων όσο και με την εκτελέστρια τους. Οι δυο τους συμμετέχουν σε ένα ατελείωτο κυνηγτό εντός και εκτός συνόρων, αναπτύσσοντας μία σχέση αλληλοεξάρτησης. Mεγάλο plus: Η Φιόνα Σο είναι εξαιρετική στον ρόλο της επικεφαλής της ΜΙ6.
Από το BBC America.

"Sex and The City” 

Η αγαπημένη γυναικεία παρέα που σημάδεψε τα 90s και εισήγαγε την έννοια sisterhood για τα καλά στο λεξιλόγιο της αμερικανικής τηλεόρασης, μια σειρά που εμπνέει το binge-watching και την επανάληψη όσο λίγες. Κάρι, Σαμάνθα, Μιράντα και Σάρλοτ, έρωτες, καυγάδες, αφοπλιστική ειλικρίνια και η φιλία σε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Από τo ΗΒΟ.

GIRLS

"Girls” 

Σκεφτείται το "Sex and The City”, 20 χρόνια αργότερα. Πάλι σε συνεργασία με το ΗΒΟ, η σειρά της Λένα Ντάναμ με φόντο της σύγχρονη Νέα Υόρκη και τέσσερις μιλένιαλ πρωταγωνίστριες, κυκλοφόρησε το 2012, ξεχώρισε για την πρωτοφανώς ρεαλιστική αναπαράσταση του γυμνού σώματος και της σεξουαλικότητας, και δυσκόλεψε το κοινό παρουσιάζοντας τέσσερις χαρακτήρες με τους οποίους κανείς δε θέλει -κι όμως δεν μπορεί παρά- να ταυτιστεί. Mεγάλο plus: O Άνταμ Ντράιβερ στον πρώτο του μεγάλο ρόλο.
Από τo ΗΒΟ.  

"Olive Kitteridge” 

Η Τζέιν Άντερσον υπογράφει το σενάριο για την τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Ελίζαμπεθ Στράουτ για το ΗΒΟ, και η Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Όλιβ Κίτεριτζ είναι μία αυστηρή καθηγήτρια, μία στεγνή μητέρα, μία αποστασιοποιημένη σύζυγος, μία κουρασμένη γυναίκα. Μια συγκινητική προσωπογραφία ενός σκληρού γυναικείου χαρακτήρα που δύσκολα κερδίζει τη συμπάθεια του κοινού, αλλά διακριτικά διεκδικεί την συμπόνια του. 
Από τo ΗΒΟ.

Θα δούμε επίσης...
 

Από την Warner τη Lady Gaga στο "Ένα Αστέρι Γεννιέται"και τη κλασική ανάγνωση του Ελία Καζάν στο "Λεωφορείο ο Πόθος", ενώ από το Disney+ το κλασικό πια "Pretty Woman” με την Τζούλια Ρόμπερτς, την υπερηρωική "Captain Marvel” και τις εξαιρετικά επιτυχημένες εισπρακτικά και καλλιτεχνικά ταινίες "Ψυχρά κι Ανάποδα" και "Ψυχρά κι Ανάποδα ΙΙ".
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

12/05/2024

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

5+2 iconic μητέρες της μικρής οθόνης

Γιορτή της Μητέρας με επτά γυναικείους χαρακτήρες της τηλεόρασης που έδωσαν τη δική τους αξέχαστη πινελιά στον ρόλο της μητέρας.

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.

Το "Doctor Who" επιστρέφει στο Disney+ με ολοκαίνουρια επεισόδια

H πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της ιστορικής βρετανικής σειράς κάνει πρεμιέρα αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, αποκλειστικά στο Disney+.

Η νέα σεζόν του "Τhe Bear" έρχεται σύντομα στο Disney+

Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη κουζίνα της μικρής οθόνης ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για την 3η σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς. Δείτε το πρώτο teaser.

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.