Η απεργία των Σεναριογράφων της Αμερικής έφτασε στο τέλος της

Μετά από 5 μήνες απεργίας, η Ένωση Σεναριογράφων και η Ένωσης Παραγωγών της Αμερικής έφτασαν σε συμφωνία την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου.

strike

Η Απεργία της Ένωσης Σεναριογράφων της Αμερικής σταμάτησε την Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023, μετά από 146 ημέρες (5 ακόμα και θα επρόκειτο για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία της ένωσης). Η Ένωση Σεναριογράφων (WGA) και τα στούντιο παραγωγής της Αμερικής (AMPTP) ήρθαν σε συμφωνία την Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις και συζητήσεις γύρω από ένα νέο 3ετές συμβόλαιο που αφορά συμβιβασμούς σχετικά με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), τις συνθήκες εργασίας των σεναριογράφων και τα δικαιώματα τους σχετικά με το streaming

Η WGA δήλωσε: "Μπορούμε περήφανα να πούμε πως η συμφωνία είναι εξαιρετική, με ουσιαστικό όφελος και προστασία για τους σεναριογράφους σε κάθε τομέα". Σημαντική ήταν και η συμμετοχή της Ένωσης Ηθοποιών της Αμερικής (SAG) στην απεργία, καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να μην ήταν τόσο ισχυρό και τόσο άμεσο αν το πλήγμα που θα είχαν υποστεί οι παραγωγές ήταν μικρότερης κλίμακας. 

strike

Η Ένωση δημοσίευσε μία συνοπτική εκδοχή της συμφωνίας, η οποία περιλαμβάνει όλους τους νέους όρους υπό τους οποίους θα εργάζονται οι σεναριογράφοι μετά την επίσημη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 2 και 6 Οκτωβρίου. 

Τα μέλη της ένωσης θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην επαγγελματική τους δραστηριότητα από σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου. Οι βραδινές και πρωινές εκπομπές και σειρές αναμένονται να επιστρέψουν στον αέρα σύντομα, ενώ οι περισσότερες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές βρίσκονται ακόμα σε παύση, γεγονός που θα συνεχίσει να ισχύει καθώς η απεργία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχοντας ήδη επηρεάσει τις παραγωγές και τον προγραμματισμό πολλών πρότζεκτ. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Χρυσές Σφαίρες 2026: Όλες οι υποψηφιότητες της TV

Μπροστά το Severance, με το Adolescence να επιστρέφει στο μυαλό μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Περιπέτειες, συναυλίες, animation και μικρές καταστροφές έρχονται αυτήν την εβδομάδα στις streaming πλατφόρμες.

Πρώτη φωτογραφία της Ζεντάγια στο σετ της τρίτης σεζόν του Euphoria

Μετά από αναμονή πολλών χρόνων και σκάνδαλα με τους συντελεστές, η σειρά ετοιμάζεται να επιστρέψει.

Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλο το 24ωρο σε ένα pop up κανάλι

Την καλύτερη συντρόφια θα μας κρατήσει και φέτος τα Χριστούγεννα η COSMOTE TV, μέσα από το pop-up κανάλι COSMOTE CINEMA CHRISTMAS HD, που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Απόψε (8/12) στην TV: Ένα κοινωνικό θρίλερ και μια διαστημική περιπέτεια

Pop και κλασικός κινηματογράφος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (7/12) στην TV: Κλασικός Χίτσκοκ

Μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Το "Malice" του Amazon Prime Video αποθεώνει την Πάρο

Ένα σημαντικό μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στη δημοφιλή Κυκλάδα, από τις 7 Μαΐου έως τις 18 Ιουνίου 2024.