Το γερμανικό "Dear Child" είναι η σειρά που (δικαίως) κατέκτησε το Netflix

Ένα γερμανικό ψυχολογικό θρίλερ "σπασμένο" σε 6 επεισόδια, το "Dear Child" βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων Top 10 καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς.

dear child

Μία από τις σειρές των τελευταίων χρόνων που μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι του streaming, το "Dear Child" κυκλοφόρησε στο Netflix στις 7 Σεπτεμβρίου και δεν άργησε να αγγίξει την κορυφή. Κοινό και κριτικοί έχουν αποθεώσει τη σειρά, η οποία κέρδισε το 86% της εύνοιας του κοινού στο Rotten Tomatoes και βρίσκεται στην πρώτη θέση του παγκόσμιου Τοp10 του Netflix στη λίστα του FlixPatrol. Βασισμένο στο παγκόσμιο best-seller της Ρόμι Χάουσμαν με τον ίδιο τίτλο, το "Dear Child" μεταφέρεται από τον πρωτοπόρο Τζούλιαν Πόρκσεν σε μια ανατριχιαστική σειρά θρίλερ 6 επεισοδίων, που θυμίζει ευρωπαϊκό σινεμά τόσο από απόψη μορφής όσο και περιεχομένου.

Η ιστορία ξεκινά με ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, θύμα του οποίου είναι μια νεαρή γυναίκα που έχει μόλις δραπετεύσει από το σπίτι του απαγωγέα της. Μαζί της, είναι και ένα 12χρονο κορίτσι που αποκαλύπτει στους νοσοκόμους σοκαριστικά σκηνικά μιας ζωής στην φυλακή που έχτισε για αυτές ο άγνωστος άντρας. Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αφορμή ώστε να ανοίξει και πάλι ο φάκελος μίας υπόθεσης εξαφάνισης που απασχόλησε τις αρχές 13 χρόνια νωρίτερα. Ένα άλυτο μυστήριο που έμεινε στο παρελθόν και ένα έγκλημα που ήρθε στην επιφάνεια στο παρόν συνδέονται, τοποθετώντας τους κεντρικούς χαρακτήρες παράλληλα λόγω του κοινού τραύματος που καθόρισε τις ζωές τους. 

dear child

Ενσωματώνοντας στην αφήγηση όλα τα στοιχεία ενός άρτιου ψυχολογικού θρίλερ, της τάξης του οσκαρικού "Room" και του "Gone Girl", -αναδρομές, στατικά πλάνα, καθηλωτικό soundtrack - την μουσική υπογράφει ο δις βραβευμένος με Όσκαρ Γκουστάβο Σανταολάλα ("Βαβέλ", "Το Μυστικό του Brokeback Mountain", "The Last of Us")- το "Dear Child" επικεντρώνεται στην οπτική, το τραύμα και την εμπερία των θυμάτων, μη προσπαθώντας να "μπει" στο μυαλό του εγκληματία όπως κάνουν οι περισσότερες ταινίες και σειρές του είδους. 

"Πρόκειται για χαρακτήρες που είναι διαλυμένοι: άνθρωποι που έχουν σημαδευτεί ανεπανόρθωτα από ένα έγκλημα και το διαχειρίζονται με διαφορετικό τρόπο ο καθένας", αναφέρει ο δημιουργός. "Ο θύτης είναι συνήθως ο πρωταγωνιστής σε τέτοιου είδους ιστορίες και ωραιοποιείται ως μία μυστηριώδης, σκοτεινή δύναμη. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση μας. Και υπάρχει ένας κεντρικός χαρακτήρας που είναι υπέροχος με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα κορίτσι που βλέπει τον κόσμο μέσα από μία ιδιαίτερη ματιά, που μιλάει σκέφτεται και υπάρχει με τον δικό της μοναδικό τρόπο".

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.