"Η Μάγισσα": Το "α" στο σετ της μεγαλύτερης ελληνικής τηλεοπτικής παραγωγής

Βρεθήκαμε στο επιβλητικό σετ της νέας σειράς του ΑΝΤ1, μιλησαμε με τους συντελεστές και αναμένουμε την μεγαλύτερη πρεμιέρα της χρονιάς, στις 25/9 στις 21.00.

μαγισσα

"Η Μάγισσα" είναι ήδη, πριν την πρεμιέρα της, μία από τις πιο πολυσυζητημένες σειρές της φετινής τηλεοπτικής σεζόν. Το επιφανές καστ (Κατερίνα Λέχου, Έλλη Τρίγγου, Γιώργος Γάλλος, Τάσος Νούσιας, Νίκος Ψαρράς, Θέμις Μπαζάκα) είναι σίγουρα ένας παράγοντας που εξάπτει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Ένας ακόμη παράγοντας είναι και η σκηνοθεσία του Λευτέρη Χαρίτου, ο οποίος επέδειξε τη δεχιοτεχνία του με τις "Άγριες Μέλισσες", μία από τις πιο πετυχημένες σειρές της ελληνικής TV.

Πράγματι, πρόκειται για ονόματα γνώριμα και έμπιστα, που επιτρέπουν στο κοινό να περιμένει τίποτα λιγότερο από ένα καθαρά ποιοτικό πρότζεκτ. Όμως "Η Μάγισσα" ξεχωρίζει κυρίως για την καινοτομία της: φέρνει στην ελληνική τηλεόραση ένα νέο είδος, τολμά να εισάγει το μεταφυσικό στοιχείο στο prime time, και έχει επενδύσει περισσότερο από κάθε άλλη παραγωγή στο σετ και τα σκηνικά που συμβάλλουν στην αληθοφάνεια του χωροχρονικού της ιστορίας. 

μάγισσα

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Μάνη του 1817, μας μεταφέρει δηλαδή σε μια εποχή πολύ μακρινή από τη δική μας. Τα γυρίσματα για τη σειρά (72 επεισόδια μέχρι στιγμής) πραγματοποιήθηκαν στη Μάνη, τα Τρίκαλα και την Αττική, ενώ σήμερα άνοιξε τις πόρτες του το σετ που βρίσκεται στα Σπάτα, στο Μουσείο Νάσιουτζικ, το οποίο φιλοξενεί το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων. Εκεί μας υποδέχτηκαν ο σκηνοθέτης και μέλη του καστ, και μαζί τους περιηγηθήκαμε τους προσαρμοσμένους (και πέρα για πέρα επιβλητικούς χώρους).

ΜΆΓΙΣΣΑ

Στην μεγάλη αυλή, μία κεντρική τοποθεσία γυρισμάτων, ο σκηνοθέτης Λευτέρης Χαρίτος έκανε την εισαγωγή: "Αυτός είναι ένας μοναδικός χώρος, είναι μία μεταμόρφωση τρομερή, έχει γίνει μία πολύ λεπτή δουλειά σε επίπεδο σκηνογραφικό αλλά και τεχνικά". Κοιτώντας γύρω συγκλονίζεται κανείς από το μέγεθος των πύργων και των κάστρων, χτίσματα που δεν προϋπήρχαν αλλά στήθηκαν αποκλειστικά για τα γυρίσματα. Και το εσωτερικό ντεκόρ είναι εξίσου προσεγμένο και εντυπωσιακό.

μάγισσα

Πρωτού οδηγηθούμε στους εσωτερικούς χώρους (στη μεγάλη τραπεζαρία, τα τεράστια υπνοδωμάτια), ο κ. Χαρίτος αναφέρθηκε στην ποιότητα και την υφή του σκηνικού. Πρόκειται για ένα σετ στο οποίο τίποτα δεν είναι τυχαίο ή μη φροντισμένο, με κάθε λεπτομέρεια -από τα έπιπλα και τα αντικείμενα, μέχρι την αρχιτεκτονική και τη διάταξη- να πείθει πως βρίσκεσαι σε μία αδιαμφισβήτητα μακρινή και ξένη εποχή.

"Είναι μια πολύ γενναία προσπάθεια να πείσουμε τον θεατή ότι όλο αυτό υπάρχει. Για μένα είναι και το μεγαλύτερο στοίχημα", συνέχισε ο σκηνοθέτης. Δίνοντας τα εύσημα στους σεναριογράφους Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρο Καλκόβαλη, αναφέρθηκε στον σπουδαίο κόσμο που δημιούργησε η φαντασία τους, έναν κόσμο που η παραγωγή θέλησε να δικαιώσει χαρίζοντας στους δημιουργούς πλήρη ελευθερία και στήριξη. 

ΜΆΓΙΣΣΑ

Όσον αφορά την πρωτοπορία της σειράς, ο σκηνοθέτης δήλωσε: "Είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα να γίνει μία σειρά είδους. Είναι εμφανές ότι δεν πρόκειται για κάτι που έχουμε συνηθίσει. Είναι μία σειρά εποχής η οποία έχει και τα στοιχεία του μεταφυσικού, είναι και θρίλερ, είναι και crime. Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί". Συμπληρώνοντας, ο Νίκος Ψαρράς και ο Γιώργος Γάλλος που βρέθηκαν επίσης μαζί μας στο σετ, δήλωσαν υπερήφανοι που συμμετέχουν σε μία τέτοιας κλίμακας και αισθητικής παραγωγής. 

Την εμφάνιση της έκανε και η Κατερίνα Λέχου, η οποία αναφέρθηκε στο δέλεαρ που παρουσιάζεται λόγω της τολμηρής απόπειρας μίας σειράς που αφορά μια εποχή την οποία η ελληνική τηλεόραση δεν έχει μέχρι στιγμής αγγίξει. 

"Η Μάγισσα" θα κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 25  Σεπτεμβρίου στις 21:00.  

μάγισσα

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Μάνη, 1817. Δύο αντίπαλες πατριές, του Καπεταναίου Λάσκαρη και του Γερακάρη, είναι πια ενωμένες μέσω του γάμου των παιδιών τους. Η εξαφάνιση, όμως, του μόλις 40 ημερών εγγονιού των δύο οικογενειών, θα ταράξει την εύθραυστη ισορροπία της σχέσης τους. Ποιος κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του βρέφους; Οι οικογένειες ξεσηκώνονται και ψάχνουν παντού. Με το πρώτο φως της αυγής, η νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, η Θεοφανώ, θα οδηγηθεί από ένα όραμα στις όχθες του ποταμού της Άρνας. Τι έχει συμβεί; Τι είναι αυτό που θα έρθει στο φως και θα αποκαλύψει καλά κρυμμένα μυστικά από το παρελθόν, που μπορεί να οδηγήσουν σε αλληλοσπαραγμό; 

Δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ: 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
25/04/2024

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.