Δύο ταινίες που πρέπει να δεις αυτο το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ3

Το Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ3 θέλει δράμα και θρίλερ, με δύο ταινίες με κορυφαίους πρωταγωνιστές του γαλλικού κινηματογράφου.

ΕΡΤ3

Σάββατο 19 Αυγούστου
10:00μ.μ | Ο Αντίζηλος / L’ Adversaire

Η ταινία της Νικόλ Γκαρσιά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και είναι η δεύτερη, μετά το "Ελεύθερος ωραρίου", που εμπνέεται από την αληθινή ιστορία του Ζαν-Κλοντ Ρομάν, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 1993 σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του κι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς.

ERT3

Παγιδευμένος επί 18 χρόνια στο ψέμα μιας φανταστικής επαγγελματικής ζωής που έχει επινοήσει, ο Ζαν Μαρκ, αν και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στην οικογένεια του, επιλέγει μια ακραία λύση όταν το μυθοπλαστικό του οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν και, ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο. Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει. Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Κυριακή 20 Αυγούστου
11:00μ.μ |  Ο Αδίστακτος /Traitement De Choc

ERT3

Το θρίλερ γαλλικής παραγωγής του Αλέν Ζεσουά που προκάλεσε σάλο όταν προβλήθηκε το 1973, λόγω του επιπέδου γυμνού από το καστ του. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Ελέν (Ανί Ζιραρντό), μια επιτυχημένη ηλικιωμένη γυναίκα που νιώθει την ηλικία της και θέλει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Επισκέπτεται λοιπόν μια κλινική αναζωογόνησης, με αυστηρές δίαιτες, άσκηση, διάφορες θεραπείες spa και πάνω απ’ όλα έναν μυστικό ορό που θα αποτρέψει τη γήρανση. Ένας από τους γιατρούς, ο Ντέβιλερς (Αλέν Ντελόν), ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Ελέν, παρά την ομολογημένη ζήλια άλλων πελατών.

ERT3

Η Ελέν αρχίζει να παρατηρεί ότι οι πορτογάλοι υπηρέτες που τους υποδέχονται στην κλινική αρχίζουν να εξαφανίζονται και αντικαθίστανται με νέους  βοηθούς. Σκάβοντας βαθύτερα, ανακαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό, αλλά το να μπορεί να εγκαταλείψει την κλινική και να αναφέρει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί αποδεικνύεται μια θανατηφόρα προοπτική.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.