6 καλοκαιρινές αποδράσεις της ελληνικής ΤV που όλοι θυμόμαστε

Με αφορμή την παράδοση των καλοκαιρινών επαναλήψεων στην ελληνική TV, θυμόμαστε 6 κωμικές σειρές και τις φορές που μας παρέσυραν σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

εισαι το ταίρι μου

1. "Είσαι το ταίρι μου", Άνδρος

Ο Σωτήρης αναγκάζεται από τη μητέρα του να πάει την Στέλλα, την "κουνιάδα" του, στο οικογενειακό τους σπίτι στην Άνδρο. Όταν η Βίκυ το μαθαίνει, προτείνει στον Γρηγόρη να πάνε στο νησί για το σαββατοκύριακο. Ο κάθε χαρακτήρας από τους τέσσερις που πρωταγωνιστούν σε αυτό το επεισόδιο, ζει κάτι δικό του: ο Σωτήρης δείχνει -όπως πάντα- να υποφέρει, η Στέλλα απολαμβάνει το όνειρο (οι δυο τους μόνοι σε ένα νησί), η Βίκυ πασχίζει εμμονικά να πάρει μια γεύση της ζωής που θα ζούσε αν δεν οργάνωνε την πλεκτάνη στην οποία στηρίζεται η σειρά, και ο Γρηγόρης κυριεύεται από ανασφάλεια, αδυνατώντας να πιστέψει πως μπορεί να σταθεί πλάι στη γυναίκα που συνοδεύει.
1ος κύκλος, 7ο επεισόδιο.

2. "Εγκλήματα", Σύρος

Η ιστορία των Εγκλημάτων ξετυλίγεται γύρω από την απόφαση της πέρα για πέρα iconic Σωσώς να εκδικηθεί τον άνδρα της, Αλέκο, για την απιστία του. Και κορυφώνεται σε αυτό το καταληκτικό επεισόδιο, στο οποίο γνωρίζεται με την αντίζηλό της, Φλώρα, και τον άνδρα της Αχιλλέα. Οι τέσσερις τους συναντιούνται στη Σύρο, όπου ο Αλέκος και η Φλώρα ζουν στα κρυφά τον παράνομο έρωτά τους, όσο η γυναίκα του τους παρακολουθεί έχοντας καταλάβει τα πάντα και παίρνοντας τον χρόνο της ώστε να οργανώσει το τέλειο πλάνο. Από την άλλη ο Αχιλλέας δεν έχει πάρει χαμπάρι και θεωρεί τον Αλέκο και τη Σωσώ τους νέους του φίλους. Απαραίτητη κωμικά και σεναριακά η παρουσία της Κορίνας, του συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο ζευγαριών, στο νησί, η οποία πρωταγωνιστεί στο δικό της storyline παρέα με την "σχέση" της, τον Παύλο.
1ος κύκλος, 31ο επεισόδιο.

μ,μ

3. "Σ’ αγαπώ, μ’ αγαπάς", Ναύπλιο

Ίσως το πιο αγαπημένο -προς το κοινό και μεταξύ του- ζευγάρι της ελληνικής τηλεόρασης, η Δήμητρα και ο Θοδωρής μάς αποχαιρέτησαν για το καλοκαίρι του 2001 από το Ναύπλιο. Το τελευταίο επεισόδιο του πρώτου κύκλου χωρίζεται σε τρία μέρη για να αφηγηθεί τις αναμενόμενα κωμικές διακοπές τους: Στο πρώτο μέρος, ο Θοδωρής πειραματίζεται με το ψάρεμα και σέρνει μαζί του τη Δήμητρα η οποία περιμένει όχι και τόσο υπομονετικά, να πιάσει έστω και ένα ψάρι - πράγμα που δε γίνεται ποτέ. Στο δεύτερο, οι δυο τους απολαμβάνουν τη θέα από το μπαλκόνι του δωματίου τους, διαφωνούν για το αν ο Κολοκοτρώνης φυλακίστηκε στο Μπούρτζι ή στο Παλαμήδι και η Δήμητρα καταλήγει να αναρωτιέται πότε θα γίνει μάνα, φωνάζοντας "όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει". Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, ο Θοδωρής διεκδικεί λίγο χρόνο μακριά από τη Δήμητρα και οι δύο τους καταλήγουν σε έναν "χωρισμό" που διαρκεί ακριβώς πέντε λεπτά.
1ος κύκλος, 33ο επεισόδιο.

4. "Στο Παρά 5", Μύκονος

Η πιο παράδοξη παρέα που πέρασε από την ελληνική τηλεόραση ταξιδεύει στη Μύκονο για να βρει τον έναν από τους βασικούς παίχτες του παιχνιδιού-μυστηρίου, τον Παύλο. Μια Ζουμπουλία που μέχρι να πατήσει το πόδι της στο νησί πίστευε ότι πήγαιναν στην Τήνο να προσκυνήσουν, μία παραλία γυμνιστών, και ένα λουσάτο πάρτυ στο οποίο παρεβρίσκεται η Ζουμπουλία ως Ντάλια ξεχωρίζουν σε αυτό το καλοκαιρινό επεισόδιο. Δε λείπουν φυσικά ο σύμβουλος της Ντάλιας, Αλέξης, η γιαγιά Σοφία και η Θεοπούλα, αλλά και η συμπεθέρα Μαριλένα και ο μπαμπάς του Φώτη, Θωμάς. Highlight επεισοδίου η Ζουμπουλία να προσπαθεί να μιλήσει αγγλικά (βλ. "Εlisadeath, how boo you boo”).
2ος κύκλος, 2ο επεισόδιο.

μ

5. "Singles", Νάξος

H Λίλα, η Ράνια, ο Μπίλι και η Κατερίνα πηγαίνουν στη Νάξο το Σαββατοκύριακο που αρραβωνιάζεται εκεί ο πρώτος έρωτας της Κατερίνας, ο Βασίλης. Σε δεύτερη φάση φτάνει στο νησί ο Περιστερόπουλος (ακάλεστος) και σε τρίτη ο Φώτης, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα για να περάσει χρόνο με την κοπέλα του, Μαρία. Αντί αυτού, τελικά χωρίζει. Συναντιούνται όλοι στο νησί και ενώ υποτίθεται πως πήγαν εκεί για ένα ξέγνοιαστο ΣΚ, η παράνοια που ορίζει τις ζωές τους στην Αθήνα τους ακολουθεί πιστά. Ο Φώτης παριστάνει τον αρραβωνιαστικό της Κατερίνας για να ζηλέψει ο Βασίλης, ενώ η Λίλα τραβολογάει τη Ράνια και τον Μπίλι στα ανοιχτά για να βρει τους ιστιοπλόους που γνώρισε στην παραλία. Η εκδρομή κορυφώνεται με τη γεμάτη ανατροπές δεξίωση αρραβώνων του Βασίλη, όπου παραβρίσκεται σύσσωμη η παρέα των Singles, συν τη Μαρία η οποία έχει έρθει για να κερδίσει πίσω τον Φώτη.
2ος κύκλος, 6ο-7ο-8ο επεισόδιο.

6. "Δυο ξένοι", Σπέτσες

Δεν είναι καλοκαίρι, αλλά η Μαρίνα και ο Μαρκοράς δραπετεύουν στις Σπέτσες για να μπορέσουν να υπάρξουν ελεύθερα μαζί. Στο επεισόδιο πρωταγωνιστεί συμβολικά και η Χαρούλα Αλεξίου μέσα από τα τραγούδια της, τα οποία κάνουν τον Κωνσταντίνο να λυγίσει για πρώτη φορά και να συναντήσει την έξω-καρδιά Μαρίνα κάπου στη μέση. Οι αντιδιαμετρικά αντίθετοι αλλά απόλυτα ερωτευμένοι χαρακτήρες βρίσκουν για πρώτη φορά έναν "κοινό τόπο", λίγο πριν χωρίσουν ξανά. Και ξανά. 
1ος κύκλος, 24ο επεισόδιο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.