Αποχαιρετώντας τον Άνγκους Κλάουντ, τη διακριτική λάμψη του "Euphoria"

Στα 25 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Άνγκους Κλάουντ, τον οποίο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε ως Φεζ του σκοτεινού σύμπαντος του "Εuphoria".

angus

Στα 25 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Άνγκους Κλάουντ, ο οποίος συστήθηκε στον κόσμο μέσα από το "Euphoria" ενσαρκώνοντας τον χαρακτήρα του Φεζ, ενός εφήβου διακινητή ουσιών και χρήστη, αλλά και μιας από τις πιο αγαπητές προσωπικότητες της σειράς.

Χωρίς εμπειρία ή το ενδιαφέρον του συνειδητά στραμένο στην υποκριτική, ο  Κλάουντ επιλέχθηκε για το ρόλο περπατώντας στη Νέα Υόρκη, ελκύοντας την προσοχή της υπεύθυνης του casting η οποία εντόπισε σε αυτόν στοιχεία του Φεζ. Πράγματι, παρατηρώντας τον Κλάουντ σε συνεντεύξεις που ακολούθησαν την επιτυχία της σειράς, σοκάρεται κανείς με την ομοιότητα μεταξύ του ίδιου και του πρώτου τηλεοπτικού του ρόλου. Από τον αργό ρυθμό ομιλίας και τους ιδιώματισμούς, μέχρι το στυλ και την κινησιολογία, γίνεται αντιληπτό πως ο Κλάουντ χειρίστηκε τον χαρακτήρα του με τρυφερότητα και ψυχραιμία, καταθέτοντας μία ερμηνεία τόσο βιωματική που καταλήγει πέρα για πέρα επαγγελματική. 

euphoria

Πέρα από τα εξωτερικά στοιχεία ταύτισης καλλιτέχνη-ρόλου, η εσωτερική πάλη με τον εθισμό αποτελεί ένα ακόμα κοινό σημείο για τους δύο και εκεί είναι που η γραμμή μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας αρχίζει και θολώνει. Σε μία συνέντευξή του για το GQ, ο Κλάουντ ανέφερε πως ο χαρακτήρας του Φεζ ήταν προγραμματισμένος να πεθάνει στην 1η σεζόν. "He was never meant to stick around", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Παρ' ότι δευτερεύων, ο χαρακτήρας του κατέληξε ένας από τους πιο κομβικούς όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά και ένας από τους πιο συμπαθείς στο τηλεοπτικό κοινό. Η 2η σεζόν του "Euphoria" έδωσε την ευκαιρία στον Κλάουντ να δει -και να δείξει- την συγκινητικά διακριτική και παράλληλα εκτυφλωτική του λάμψη. 

Μέσα από το "Euphoria", ο Άνγκους Κλάουντ ξεχώρισε ως ένας νέος ηθοποιός που άξιζε την προσοχή μας και μας έκανε να ανυπομονούμε για επόμενα πρότζεκτ του, αποζητώντας να ξαναδούμε αυτήν την αβίαστη αυθεντικότητα που τον διέκρινε. Θα μείνει τελικά εγγεγραμμένος στη μνήμη μας μέσα από τον Φεζ, τον πρώτο και τελευταίο του μεγάλο ρόλο αλλά και έναν χαρακτήρα που του μοιάζει, χρησιμοποιώντας τον ως ένα μέσο για να συστηθεί στον κόσμο με ειλικρίνεια. Έτσι, μας δίνει το περιθώριο να πούμε πως όσο πονέσαμε και αγαπήσαμε τον Φεζ, άλλο τόσο πονέσαμε και αγαπήσαμε τον ίδιο. 

angus

Η είδηση για το θάνατό του έγινε γνωστή από την οικογένειά του στις 31 Ιουλίου:
"Σήμερα αποχαιρετήσαμε με μεγάλη δυσκολία έναν σπουδαίο άνθρωπο. Ως καλλιτέχνης, φίλος, αδερφός και γιός, ο Άνγκους ήταν τόσο ξεχωριστός για τον καθένα μας. Την προηγούμενη εβδομάδα έθαψε τον πατέρα του και ήταν κατεβεβλημένος από το πένθος. Μόνη μας παρηγορία είναι η σκέψη πως θα συναντηθεί και πάλι με τον πατέρα του, ο οποίος ήταν και ο καλύτερός του φίλος. Ο Άνγκους μιλούσε ανοιχτά για τη μάχη που έδινε με την ψυχική του υγεία και ελπίζουμε ο θάνατός του να υπενθυμίσει σε άλλα άτομα πως δεν είναι μόνα και πως δε χρειάζεται να παλεύουν σιωπηλά".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.