Τέλος Ιουλίου με 3 σινεφίλ βραδιές στην ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ3 φέρνει στη μικρή οθόνη τρείς ξεχωριστές ταινίες για να απολαύσουν οι σινεφίλ και όχι μόνο.

Μις Μάτζικ

"Η Ασυμβίβαστη" (1985)
 

η ασυμβίβαστη

Η Μέριλ Στριπ πρωταγωνιστεί σε αυτήν τη διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του Ντέιβιντ Χερ. Η λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σηματοδοτεί και τη λήξη της δουλειάς της Σούζαν στο κίνημα της γαλλικής αντίστασης, αλλά και της μοναδικής σχέσης στη ζωή της που σήμαινε πραγματικά κάτι γι’ αυτήν. Τώρα η Σούζαν δουλεύει για τους διπλωματικούς κύκλους. Η ζωή της όμως αρχίζει σιγά σιγά να καταρρέει, καθώς μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, αποτυγχάνει συνεχώς να κάνει παιδί. Αν και παντρεύεται έναν διπλωμάτη του Φόρειν Όφις, δεν καταφέρνει να βρει την ευτυχία και τη γαλήνη, καθώς ο γάμος τους είναι συμβατικός και τους οδηγεί στην απομάκρυνση και την αποξένωση.
Προβάλλεται την Πέμπτη 27/7 στις 21.00.

"Μις Μάτζικ" (1995)
 

Μις Μάτζικ

Το "Μις Μάτζικ", σε σκηνοθεσία της Κλερ Πεπλόε, βασίζεται σε ένα μυθιστόρημα του Βρετανού συγγραφέα νουάρ Τζέιμς Χάντλεϊ Τσέις. Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον Κλιφ Γουάιατ είναι ένας γοητευτικός, πάμπλουτος γερουσιαστής που πρέπει να παντρευτεί το συντομότερο δυνατόν για να προωθήσει την πολιτική του καριέρα. Επιλέγει τη Μάιρα, μια όμορφη βοηθό ταχυδακτυλουργού, γιατί, "σε αντίθεση με τις περισσότερες γυναίκες, ξέρει να ξεχωρίζει την πραγματικότητα από την ψευδαίσθηση." Όμως ο "μάγος" που έχει εκπαιδεύσει τη Μάιρα, πιστεύει ότι της αξίζει κάτι καλύτερο από έναν γάμο συμφέροντος. Το κόλπο που σκαρφίζεται για να ματαιώσει τον γάμο, θα οδηγήσει την προστατευόμενή του στο Μεξικό, σε αναζήτηση των αρχαίων μυστικών της αληθινής μαγείας, που κρατούν οι Ινδιάνοι σαμάνοι. Η μεγαλύτερη δοκιμασία, όμως, για τη Μάιρα, θα έρθει όταν χρειαστεί να ρισκάρει την καρδιά της για να ζήσει τον αληθινό έρωτα.
Προβάλλεται την Παρασκευή 28/7 στις 21.00.

"Paris" (2008)
 

παρις

Στην έκτη του συνεργασία με τον Ρομέν Ντιρίς, ο Σεντρίκ Κλαπίς παίρνει μαζί του την Ζιλιέτ Μπινός και οργώνει το Παρίσι και τα σημεία που το κάνουν ξεχωριστό, σε μουσική υπόκρουση Ερίκ Σατί. Πρωταγωνιστής είναι ο Πιέρ, ένας πρώην επαγγελματίας χορευτής που περιμένει ένα καρδιακό μόσχευμα το οποίο θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή. Η αδελφή του Ελίζ μετακομίζει στο διαμέρισμά του με τα τρία παιδιά της για να τον φροντίζει. Καθώς ο Πιέρ παρακολουθεί, από το μπαλκόνι του, τη ζωή στην πόλη να προχωρά σε ένα χαρούμενο κουβάρι συναντήσεων και συναισθημάτων, αρχίζει να εκτιμά όλα όσα έχει και να επανεξετάζει τις προτεραιότητες του. 
Προβάλλεται το Σάββατο 29/7 στις 22.15.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.