Το Σάββατο 22/7 στην TV: 2 ταινίες-ορόσημα του σύγχρονου ανεξάρτητου σινεμά

Σαββατόβραδο με δύο ανεξάρτητα φιλμ που κέρδισαν κοινό και κριτικούς, αύριο 22 Ιουλίου, στην ΕΡΤ3 και το κανάλι της Βουλής.

amateur

"Amateur" (1994)

Η Ιζαμπέλ (Ιζαμπέλ Υπέρ) μια πολύ "μπλαζέ" φιγούρα έχει εγκαταλείψει το μοναστήρι και την ζωή της ως καλόγρια και τώρα γράφει πορνογραφικές ιστορίες. Μία μέρα συναντά στους δρόμους της Νέας Υόρκης έναν γλυκό άνδρα τον Τόμας (Μάρτιν Ντόνοβαν) που έχει αμνησία και προσπαθεί να βρει ποιος είναι. Μαζί ξεκινούν να αποκαλύψουν την ταυτότητά του, όταν έρχονται αντιμέτωποι με το δυσάρεστο παρελθόν του. Πρόκειται για ένα φίλμ με εκκεντρικούς χαρατήρες και απίστευτες ανατροπές, μέσα από την οπτική του πρωτοπόρου σκηνοθέτη του ανεξάρτητου κινηματογράφου Χαλ Χάρτλεϊ.
Προβάλλεται στην ΕΡΤ3 στις 22.00.

olli maaki

"Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι" (2016)

Ένα ρεαλιστικό αθλητικό δράμα γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ με κάμερα 16 mm, που στον ώμο του διευθυντή φωτογραφίας Γιάνι-Πέτερι Πάσι αφήνει αυθεντικό άρωμα εποχής και μια αίσθηση πειστικού ρεαλισμού. Ταυτόχρονα­ είναι και μια ρομαντική ιστορία αγάπης, η οποία περιγράφει τρυφερά το τέλος μιας εποχής αθωότητας: ένας άντρας που, απέναντι σε διλήμματα βαρύτερα της "κατηγορίας" του, αποφασίζει ποιες είναι οι πραγματικές αξίες της ζωής αλλά και το ευγενικό αίσθημα του ευ αγωνίζεσθαι που εξελίσσεται στις διαπλεκόμενες, κυνικές λογικές του επαγγελματισμού και των οικονομικών συμφερόντων. Διατηρώντας τον πρωταγωνιστή διαρ­κώς στο κέντρο του κάδρου, ο Γιούχο Κουοσμάνεν ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα σε αυτές τις δύο δραματικές συνιστώσες και κερδίζει δίκαια το βραβείο καλύτερης ταινίας του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών.
Προβάλλεται στο κανάλι της Βουλής στις 23.00.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Στον αέρα τα trailer του "Porto Leone: Στη Γειτονιά με τα Κόκκινα Φανάρια"

Αυτό το φθινόπωρο ταξιδεύουμε στην κακόφημη γειτονιά της Τρούμπας το 1964.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

Βρήκαμε το νέο "Game of Thrones" (όντως)

Είδαμε τα πρώτα επεισόδια του "King & Conqueror", της σειράς που θα γίνει η νέα σου εμμονή.

Οι σειρές που έρχονται τις επόμενες μέρες στο Netflix

Αυτές είναι οι παραγωγές που ανυπομονούμε να δούμε τον Σεπτέμβριο στη δημοφιλή πλατφόρμα streaming.

Απόψε (5/9) στην TV: ιστορικά πρόσωπα

Η ζωή του Ιησού Χριστού και μίας "παρεξηγημένης" βασίλισσας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

"Παιχνίδια Εκδίκησης": Η τελευταία πράξη έρχεται στο ΑΝΤ1+ (trailer)

Το μεγάλο φινάλε του ερωτικού ψυχολογικού θρίλερ θα κάνει πρεμιέρα στις οθόνες μας.

6 νέες σειρές που θα δούμε στη Nova αυτόν τον Σεπτέμβριο

Κωμικές, αστυνομικές και περιπετειώδεις προσθήκες θα παρακολουθήσουμε τις επόμενες μέρες στο Novacinema1.

Το live-action "Λίλο & Στιτς" ήρθε στο Disney+

Ένα από τα αγαπημένα animation των παιδικών μας χρόνο ζωντανεύει στην πλατφόρμα.