Το ERTFLIX μάς συνεπαίρνει σε "Μακρινά Ταξίδια"

Ένα αφιέρωμα με ταινίες και σειρές ντοκιμαντέρ που μας προσκαλούν σε μακρινούς προορισμούς και μας συστήνουν σε "άλλους" φαντασμαγορικούς κόσμους.

big wave

"Κυνηγώντας το μεγάλο κύμα"
Τολμηροί σέρφερ αγωνίζονται για την κατάκτηση ενός επικίνδυνου παγκοσμίου ρεκόρ, καθώς στο Ναζάρε της Πορτογαλίας τα κύματα ξεπερνούν τα 20 μέτρα. 

"Ο γύρος του κόσμου μ’ ένα ιστιοφόρο" 
Το ντοκιμαντέρ περιγράφει το μοναχικό ταξίδι του Εσθονού Ούκου Ράντμαα, διάρκειας 252 ημερών, δίχως στάσεις και με παραδοσιακά ιστιοπλοϊκά μέσα. Το όνειρό του θα τεστάρει τα όρια της ανθρώπινης ψυχής.

ertflix

"Όαση στην έρημο" 
Μια συναρπαστική εμπειρία, ένα ταξίδι Από την Αραβία μέχρι το Μεξικό. Το ντοκιμαντέρ προσκαλεί το κοινό να μάθει για τις σωτήριες υδάτινες πηγές που αντικατοπτρίζονται στα μάτια των ταλαιπωρημένων ταξιδιωτών. 

"Χωρίς αποσκευές: Μέση Ανατολή και Αφρική"
Μια μίνι σειρά που ερευνά τα έθιμα των συγκεκριμένων περιοχών, με μόνο ένα σακίδιο στην πλάτη. 

ertflix

"Το σκανδιναβικό όνειρο"
Ένα ταξίδι στον Βορρά αρκεί για να μας δείξει γιατί οι σκανδιναβικές χώρες βρίσκονται, κάθε χρόνο, τόσο ψηλά στους παγκόσμιους δείκτες ευτυχίας.

"Θρυλικές διαδρομές" 
Μέσα από μία σειρά που βασίζεται στην Ιστορία, θα ακολουθήσουμε διαδρομές-χρονοκάψουλες, που ένωσαν εμπόρους, τυχοδιώκτες, κατακτητές και ταξιδιώτες σε πέντε ηπείρους.

ertflix

"Φιέστα" 
Μια διασκεδαστική ηθογραφική αποκάλυψη για τις μεγαλύτερες ανά τον κόσμο γιορτές.

"Φαγητά υπό εξαφάνιση"
Υπό την καθοδήγηση του σημαντικότερου blogger φαγητού της Σιγκαπούρης, Aun Koh, οι λάτρεις του φαγητού θα εξερευνήσουν συναρπαστικές γεύσεις και την ιστορία πίσω από αυτές.

ertflix

"Φανταστική Ταϊλάνδη" & "Ήρεμος κόσμος"
Για το κοινό που αναζητά ήσυχες απολαύσεις σε μαγευτικά τοπία που με μια θέαση μπορούν να απαλύνουν το στρες της καθημερινότητας.

"Ο Τζίμι και η Άγρια Φύση" & "Αυτοί που έφυγαν στην Άγρια Φύση"  
Ο Τζίμι Ντόχερτι και ο Κέβιν Μακλάουντ ταξιδεύουν στα φυσικά βασίλεια όλου του κόσμου. Από το Γιούκον μέχρι την Τόνγκα και από τη Χιλή μέχρι την Ουγκάντα και την Ινδονησία, και ψηλά στον Αρκτικό Κύκλο, σε αυτά τα ταξίδια η φύση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.

5+2 iconic μητέρες της μικρής οθόνης

Γιορτή της Μητέρας με επτά γυναικείους χαρακτήρες της τηλεόρασης που έδωσαν τη δική τους αξέχαστη πινελιά στον ρόλο της μητέρας.

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.