Το ελληνικό σινεμά κάνει γιορτή στην ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ2 αφιερώνει τον Ιούλιο στον νέο και σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο, με φεστιβαλικές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους που θα δούμε κάθε Κυριακή και κάθε Πέμπτη από τις 9/7 ως τις 30/7.

χουρσιτ πασα

"Ο χαμένος θησαυρός του Χουρσίτ Πασά"  (1995)

Στις 29 Ιανουαρίου 1993 δραπέτευσαν από τις φυλακές Κορυδαλλού ογδόντα κατάδικοι. Όλα άρχισαν όταν ο Βασίλης, δραπετεύοντας για να συναντήσει την αγαπημένη του στην Αμαλιάδα, ξέχασε την πόρτα της φυλακής ανοιχτή. Σιγά-σιγά τον δρόμο προς την ελευθερία βρήκαν άλλοι εβδομήντα εννέα. Η ταινία παρακολουθεί τους έντεκα απ’ αυτούς, οι οποίοι καταφεύγουν στην Πελοπόννησο, για να αναζητήσουν τον χαμένο θησαυρό του στρατηγού Χουρσίτ Πασά.
Κυριακή 9 Ιουλίου 2023, στις 22:45.

γελαστό απόγευμα

"Ένα γελαστό απόγευμα" (1979)

Ο Δημήτρης Βενιέρης, ένας δημοφιλής, ανερχόμενος πολιτικός, εκβιάζεται από τους αντιπάλους του, επειδή ο πατέρας του υπήρξε καταδότης και συνεργάτης των Γερμανών. Κι ενώ συνοδεύει την πρώην σύζυγό του στο αεροδρόμιο, μια καθυστέρηση στην πτήση για Λονδίνο τούς δίνει την ευκαιρία να αναπολήσουν στιγμές από το παρελθόν. Ταυτόχρονα, στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια δεύτερη ιστορία, με επίκεντρο μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί στον χώρο προσγείωσης.
Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, στις 22:00

θεριστές

"Οι Θεριστές" (2018)

Στη Νότια Αφρική, η επαρχία του Φρι Στέιτ είναι ένα απομονωμένο προπύργιο της λευκής μειονοτικής κουλτούρας των "Αφρικάανς" – των απογόνων των Ολλανδών εποίκων. Σ’ ένα φέουδο αυτής της συντηρητικής νοτιοαφρικανικής γης, γνωστής και ως "βιβλικής ζώνης", μεγαλώνει ο εσωστρεφής έφηβος Γιάνο. Όταν η θρησκόληπτη μητέρα του φέρνει στο σπίτι ένα σκληραγωγημένο ορφανό του δρόμου για να το "σώσει", ζητεί από τον Γιάνο να ζήσουν σαν αδέρφια μ’ αυτό το άγνωστο αγόρι. Μια σύγχρονη, ατμοσφαιρική παραβολή για τους νέους που ζουν στη σκιά του απαρτχάιντ, παλεύοντας με την εμμονή, με την αρρενωπότητα και το ζήτημα της πατρικής κληρονομιάς. "Οι Θεριστές" είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ελληνικής καταγωγής Νοτιοαφρικανού σκηνοθέτη Ετιέν Καλός.
Κυριακή 16 Ιουλίου 2023, στις 22:30.

το φως που σβήνει

"Το φως που σβήνει" (2000)

Η ταινία διαδραματίζεται στη Χάλκη, όπου ένας δωδεκάχρονος ζει με τη χωρισμένη μητέρα του. Λόγω μιας σπάνιας αρρώστιας, ο μικρός χάνει σταδιακά την όρασή του, αναπτύσσοντας μια ιδιαίτερη ακουστική ευαισθησία ικανή να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στη μουσική. Στο πρόσωπο του γέρου φαροφύλακα του νησιού βρίσκει κατανόηση και μια βαθιά φιλική σχέση δημιουργείται μεταξύ τους. Ο φαροφύλακας, αυτοδίδακτος μουσικός ο ίδιος, αντιλαμβάνεται το ταλέντο του μικρού και τον καθοδηγεί ως "πνευματικός δάσκαλος".
Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα του Βασίλη Ντούρου, με τον Αλέκο Αλεξανδράκη στην προτελευταία κινηματογραφική του εμφάνιση.
Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στις 22:00.

ενας

"Ένας ήσυχος άνθρωπος" (2020)

Ο Μάκης είναι οινοποιός και ζει σε ένα ακριτικό νησί, μαζί με την κόρη του. Εν μέσω σοβαρών οικονομικών και οικογενειακών προβλημάτων καταλήγει όμηρος ενός επικίνδυνου δραπέτη. Προκειμένου να προστατέψει την κόρη του από τον κακοποιό, αλλά και να διαφυλάξει τις ισορροπίες της ζωή του, θα αναγκαστεί να δράσει πέρα από τα συνηθισμένα όρια.
Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις 22:30.

η διακριτική γοητεία

"Η διακριτική γοητεία των αρσενικών" (1998)

Η Αιμιλία, μια 32χρονη χρηματίστρια, φλερτάρει με πολλούς άνδρες, αλλά δεν καταφέρνει να σταυρώσει ερωτική σχέση. Αντίθετα, η Έλενα, η 23χρονη αδελφή της, τελειόφοιτη της Αρχιτεκτονικής, σχετίζεται με όποιον της αρέσει, αλλά οι δεσμοί της δεν κρατάνε πολύ. Η Λάουρα, η 30άχρονη τρίτη αδελφή, γυμνάστρια, συνδέεται μ’ έναν παντρεμένο, τον Δημοσθένη, ο οποίος επιδίδεται σε φετιχιστικά παιχνίδια. Κάθε τόσο οι τρεις αδελφές συνωμοτούν ανά δύο, προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή της τρίτης.
Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023, στις 22:00.

λούγκερ

"Λούγκερ" (2021)

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η φτωχή και εργατική οικογένεια Αγγελιδάκη προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει εφαλτήριο για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός, όμως, θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας. 
Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 22:30.

Ταινίες μικρού μήκους: 


Κυριακή 9 Ιουλίου
"Απ’ το μπαλκόνι" του Άρη Καπλανίδη, στις 22:00
"Εκκρεμές" (Pentulus) του Δημήτρη Γκότση, στις 22:15

Πέμπτη 13 Ιουλίου
"Τζιτζιπόνγκο" του Παύλου Σηφάκη, στις 23:45
"Η συμμαθήτρια" του Γιώργου Γκάβαλου, στις 00.00

Κυριακή 16 Ιουλίου
"Διακοπές καλοκαιρινές" της Ελίνας Ψύκου, στις 22:00

Πέμπτη 20 Ιουλίου
"Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου" του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, στις 23:45

Κυριακή 23 Ιουλίου
"Τι κολυμπάει και γελάει;" της Εμμανουέλας Φραγκιαδάκη, στις 22:00

Πέμπτη 27 Ιουλίου
"Στα βήματά της" της Αναστασίας Κρατίδη, στις 23:45

Κυριακή 30 Ιουλίου
"Bella" της Θέλγειας Πετράκη, στις 22.00
 


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.