"Οι Πανθέοι": Η νέα σειρά του ΣΚΑΪ μάς ταξιδεύει στον λογοτεχνικό κόσμο του Τάσου Αθανασιάδη

Το σπουδαίο μυθιστόρημα του βραβευμένου συγγραφέα και ακαδημαϊκού μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν, με ένα all-star καστ που θα μας διηγηθεί μία συγκλονιστική οικογενειακή ιστορία.

πάνθεοι

Το μυθιστόρημα του συγγραφέα και ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη μεταφέρεται τηλεοπτικά στον ΣΚΑΪ τη νέα σεζόν. "Οι Πανθέοι", ένα αριστούργημα της ελληνικής πεζογραφίας, χάρισε στον δημιουργό του το Βραβείο Πεζογραφήματος από την Ακαδημία Αθηνών το 1959. Η πρώτη τηλεοπτική του μεταφορά προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση την περίοδο 1977-1979 και αφηγείται τις περιπέτειες των "Πανθέων", μιας μεγαλοαστικής οικογένειας, κατά τα πρώτα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 47 χρόνια μετά, η οικογένεια των "Πανθέων" έρχεται στον ΣΚΑΪ σε μια νέα συναρπαστική σειρά με ένα εξίσου συναρπαστικό καστ.

Η ιστορία των "Πανθέων" ξεκινά το 1939. Ενώ η Ευρώπη βρίσκεται στο χάος της αρχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην Αθήνα τα ετερόκλητα μέλη της οικογένειας των Πανθέων συγκεντρώνονται στο αρχοντικό τους στην Κηφισιά, στο προσκέφαλο του ετοιμοθάνατου πατριάρχη της οικογένειας, Βλάση. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, θα απαρνηθεί με αποτροπιασμό την εκλιπούσα σύζυγό του και μητέρα τους, τη Νένα. Ταυτόχρονα, η απρόσμενη εμφάνιση της Μάρμως, της νεαρής συζύγου του γιου του Βλάση, Ανδρέα, θα ταράξει ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες, ενώ ένα επικίνδυνο δίκτυο κατασκόπων απειλεί τους πρωταγωνιστές. Η στιγμή που η Ελλάδα θα μπει στον πόλεμο δεν αργεί, γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές, την αξιοπρέπεια και τη συνείδηση των ηρώων. 

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Κάτια Δανδουλάκη, Αιμίλιος Χειλάκης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μελία Κράιλινγκ, Μιχάλης Σαράντης, Νίκος Χατζόπουλος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Μαρία Καλλιμάνη, Πηνελόπη Πιτσούλη, Κόρα Καρβούνη, Σπύρος Σταμούλης, Μιχάλης Συριόπουλος, Έλενα Τοπαλίδου, Αθηνά Μαξίμου, Κώστας Φιλλίπογλου, Παντελής Δεντάκης, Σμαράγδα Αδαμοπούλου, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ελένη Καρακάση, Αλέξανδρος Μούκανος, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά και Βίκυ Διαμαντοπούλου, μεταξύ άλλων.Το σενάριο συν-υπογράφουν η Γιάννα Καννελοπούλου και ο Άγγελος Χασάπογλου, ενώ τη σειρά σκηνοθετεί ο Σπύρος Μιχαλόπουλος
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Αφιέρωμα για τους Ερωτευμένους στο Ertflix, μέχρι το τέλος του Φλεβάρη

Όλες οι ρομαντικές ταινίες που θα βρεις στο Ertflix, για τον μήνα των ερωτευμένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/02/2026

11 ταινίες και 2 σειρές για να γιορτάσουμε τον Άγιο Βαλεντίνο στο Cinobo

Μια λίστα με ταινίες και σειρές που πραγματεύονται δύσκολους έρωτες έφτιαξε η ελληνική πλατφόρμα, προκειμένου να γιορτάσουμε εναλλακτικά την ημέρα των ερωτευμένων.

"Sing for Greece 2026": Δεύτερος ημιτελικός για τη φετινή συμμετοχή στην Eurovision

Απόψε, στη σκηνή ανεβαίνουν ως guests, η Τάμτα, που θα παρουσιάσει μαζί με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα.

Απόψε (13/02) στην TV: Ο Τζόνι Ντεπ στον ρόλου ενός εκκεντρικού και διψασμένου βρικόλακα

Ο Τζόνι Ντεπ κάνει το απόλυτο "comeback" από τον τάφο για να μας αποδείξει πως η κακοτυχία θέλει στιλ, κοφτερό δόντι και γοτθικό χιούμορ. Τι πιο ταιριαστό για μια Παρασκευή και 13;

Απόψε (12/02) στην TV: Η ταινία που έδωσε στον Ντάνιελ Γκρεγκ τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Μπορείς να εντοπίσεις τη σκηνή που τον "μετέτρεψε" από έναν έμπορο ν@ρκωτικών, στον επόμενο 007;

"Sing for Greece 2026": Με Klavdia επί σκηνής ο πρώτος ημιτελικός για την Eurovision

Στην αποψινή βραδιά πρωταγωνιστές είναι οι 14 υποψήφιοι καλλιτέχνες, που διεκδικούν την πρόκριση στον διαγωνισμό της Eurovision.

Απόψε (11/02) στην TV: Μπλουζ στα ηχεία και soul στην καρδιά

Μια ταινία που δε σταματάς να ακούς, απόψε στην ελληνική τηλεόραση.