H Κιμ Κατράλ μέσα από 5 ρόλους που καθόρισαν την καριέρα της

Την αγαπήσαμε ως Σαμάνθα στο "Sex and the City", σήμερα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του Netflix "Glamorous", όμως η Κιμ Κατράλ έχει στο βιογραφικό της μία λίστα καλτ ταινιών που αναδεικνύουν (το από πολλούς παρεξηγημένο) ταλέντο της.

monica velour

"Meet Monica Velour" (2010)

Σε έναν από του κορυφαίους της ρόλους, η Κατράλ υποδύεται μία σταρ ερωτικών ταινιών που ζει πλέον στη σκιά της φήμης που απέκτησε τη δεκαετία του '80. Ένας σκληροπυρηνικός φαν της φιλμογραφίας της, ο νεαρός Τόμπι, αποφασίζει να τη συναντήσει και το κάνει, μόνο που την πετυχένει στην πιο ζόρικη φάση της ζωής της. Οι δυο τους θα αναπτύξουν μία συγκινητική φιλία, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες.

KIM CATTRALL

"The Heidi Chronicles" (1995)

Βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό της Γουέντι Βάσερσταϊν, το "Τhe Heidi Chronicles" αφηγείται, όπως υποδεικνύει και ο τίτλος, το χρονικό της ζωής της Χάιντι (Τζέιμι Λι Κέρτις) μιας γυναίκας που ενηλικιώθηκε τη δεκαετία του '70, προσπαθώντας να βρει τις ισορροπίες μεταξύ της φεμινιστικής της ιδεολογίας και της προσωπικής της επιθυμίας. Παρ' ότι δύο σημαντικοί χαρακτήρες είναι άνδρες, πρωταγωνίστριες είναι οι γυναίκες του φιλμ, κάθε μια από τις οποίες στέκονται μη-απολογητικά και ανθρώπινα απέναντι στις αλλαγές που έρχονται με τα χρόνια και τις κοινωνικές μεταβάσεις. Μία από αυτές είναι η Σούζαν, στον ρόλο της οποίας λάμπει η Κιμ Κατράλ. 

KIM CATTRALL

"Mannequin" (1987)

Ο Τζόναθαν, ένας άνεργος καλλιτέχνης εργάζεται σε ένα εμπορικό. Όταν όλοι φεύγουν, βλέπει την κούκλα που με κόπο και περηφάνια σχεδίασε να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια του. Στον πρώτο της μεγάλο ρόλο, η Κιμ Κατράλ υποδύεται την Έμμα, μία γυναίκα από την Αρχαία Αίγυπτο που χρησιμοποιεί το κατασκευασμένο σώμα της κούκλας ως "δοχείο" για να υπάρξει και να βρει την πραγματική αγάπη. Μία κομεντί για έναν έρωτα μετά πολλών εμποδίων, που "θύμωσε" τους κριτικούς αλλά αγαπήθηκε από το κοινό και κατέληξε να θεωρείται μια από τις αγαπημένες cult rom-com των '80s, με την Κατράλ να μας δίνει έναν λόγο για να επιστρέφουμε σε αυτήν ξανά και ξανά. 

KIM CATTRALL

"Big Trouble in Little China" (1986)

Η καλτ ταινία επιστημονικής φαντασίας του Τζον Κάρπεντερ (το σενάριο συν-υπογράφει ο σπουδαίος Γκάρι Όλντμαν), ακολουθεί τον Τζακ, έναν οδηγό φορτηγών και τον φίλο του στον φανταστικό υπόκοσμο της Τσάινατάουν, όπου έρχονται αντιμέτωποι με έναν μάγο. Στη μάχη τους εμπλέκεται η δικηγόρος Γκρέισι (Κατράλ), η αγαπημένη του Τζακ, την οποία ο μάγος θα χρησιμοποιήσει εναντίον του.

KIM CATTRALL

"Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή" (1984)

Ο Κάρει Μαχόνι, γιος ενός παλαίμαχου αστυνομικού, έχει μπει με το ζόρι στη σχολή της αστυνομίας και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να τον διώξουν, παρασέρνοντας και τους υπόλοιπους συμφοιτητές του σ' αυτό το παιχνίδι. Εκεί ερωτεύεται την σοβαρή "συμμαθήτριά" του, την γλυκιά Κάρεν, υποδυόμενη από μία ολόφρεσκη Κιμ Κατράλ, και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τραβήξει την προσοχή της. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.