ERTFLIX: 5 ταινίες μικρού μήκους φέρνουν αέρα Ελλάδας και καλοκαιριού στη μικρή οθόνη

Οι ελληνικές "Μικρές Ιστορίες" που απολαύσαμε στη νυχτερινή τηλεοπτική ζώνη της ΕΡΤ2 έρχονται με καλοκαιρινή, κριτική και ψυχαγωγική διάθεση στο ΕΡΤFLIX.

τι κολυμπάει

"Τι κολυμπάει και γελάει;" (2003)

Η Μάγδα και η Γεωργία είναι φίλες χρόνια τώρα. Ένα απρόβλεπτο γεγονός όμως γίνεται η αιτία για να αλλάξει η καθημερινή τους διαδρομή προς τα λουτρά. Η μέρα τους παίρνει άλλη τροπή, ίσως και οι επόμενες. Μία τρυφερή ταινία από την Εμμανουέλα Φραγκιαδάκη.

travel express

"Travel Express" (2013)

Σε σκηνοθεσία της Νατάσσας Ξύδη, το "Travel Express" ακολουθεί τη Μαργαρίτα καθώς ετοιμάζεται για καλοκαιρινές διακοπές στην Πάρο. Χάνοντας το πλοίο, θα ταξιδέψει -τελικά- ακόμα πιο μακριά. Η ταινία συμμετείχζε στο 36ο Φεστιβάλ Δράμας.

διακοπεές

"Διακοπές καλοκαιρινές" (2006)

Πρωταγωνιστές της Ελίνα Ψύκου, είναι η Χριστίνα και ο Νίκος, ένα ζευγάρι λίγο πριν τα τριάντα τους. Τους συναντάμε στο πλοίο, καθώς επιστρέφουν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Περίπου στα μέσα της διαδρομής, κι ενώ έχει νυχτώσει, η Χριστίνα ζητά από τον Νίκο να χωρίσουν. Μια σειρά από μαρτυρίες-βίντεο, καταγεγραμμένες το επόμενο πρωί, από έναν τηλεοπτικό σταθμό μας πληροφορούν για το τι "πραγματικά" συνέβη, λίγες ώρες πριν, ανάμεσα τους. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2006 με την Ειδική Μνεία ΕΚΚ.

στο αεροδρόμιο

"Στο αεροδρόμιο" (2021)

Η ταινία του Μιχάλη Μαθιουδάκη τοποθετείται στο όμορφο τοπίο της Πάρου και αποτελεί μια καθαρόαιμη κωμωδία με καταβολές στον παλιό καλό κινηματογράφο. Γέλιο και συγκίνηση περιβάλουν την ιστορία του Προκόπη, ενός υπεύθυνου του νησιώτικου αεροδρομίου, σκιαγραφώντας την ίδια στιγμή τις σχέσεις του με τους ντόπιους.

βούτα

"Βούτα" (2020)

Η Βούτα, ένα είδος περιστεριού, πετάει μέχρι τα σύννεφα κι ύστερα πέφτει με ταχύτητα, που αγγίζει τα 230 χιλιόμετρα την ώρα, επιβραδύνοντας λίγα μέτρα πριν ακουμπήσει στο έδαφος. Ακριβώς όπως τα αγαπημένα του περιστέρια, ο Χρήστος, θα πρέπει να βρει τρόπο να αποφύγει τη σύγκρουση με τον πατέρα του, που επιστρέφει από τη φυλακή. Ταυτοχρόνως, προσπαθεί να στεριώσει ως φούρναρης και τριγυρνά στην πιο υποβαθμισμένη πλευρά της πόλης με τον αδερφικό του φίλο, τον Πάνο. Ειδικό Βραβείο Επιτροπής και Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Δράμας για αυτήν τη συγκινητική ταινία του Δημήτρη Ζάχου. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η Ελβετία νικήτρια της Eurovision 2024, 11η θέση για την Ελλάδα και το "ZARI"

Σάρωσε το ΝΕΜΟ με το νικητήριο "The Code", στην 11η θέση η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/05/2024

Το "Doctor Who" επιστρέφει στο Disney+ με ολοκαίνουρια επεισόδια

H πολυαναμενόμενη νέα σεζόν της ιστορικής βρετανικής σειράς κάνει πρεμιέρα αύριο, Σάββατο 11 Μαΐου, αποκλειστικά στο Disney+.

Η νέα σεζόν του "Τhe Bear" έρχεται σύντομα στο Disney+

Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη κουζίνα της μικρής οθόνης ανοίγει και πάλι τις πόρτες της για την 3η σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς. Δείτε το πρώτο teaser.

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.