Η ΕΡΤ2 στον ρυθμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

Η ΕΡΤ2 αφιερώνει όλη την εβδομάδα στην 21η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, μέσα από ταινίες και ντοκιμαντέρ που θα μας ταξιδέψουν εκεί που η μουσική συναντά την Έβδομη Τέχνη.

nina

"Ο άνθρωπος ορχήστρα" (1970)

orchestre

Σε αυτήν τη γαλλική κωμωδία, ο αγαπημένος Λουί ντε Φινές υποδύεται τον κ. Έντουάρ έναν χορευτή, μουσικό, ιμπρεσάριο, σκηνοθέτη και μάνατζερ ενός μπαλέτου, το οποίο μεταχειρίζεται με μεγάλη αυστηρότητα. Κοντά σ'όλες τις ευθύνες που έχει θα πρέπει να αναλάβει και το ρόλο της νταντάς, μιά και ένα βράδυ στο κρεβάτι του ανακαλύπτει ένα παρατημένο μωρό. Οι περίεργες καταστάσεις, οι κινήσεις και οι εναλλαγές στις γκριμάτσες του νευρικού Λουί γεννούν άφθονο γέλιο.
Προβάλλεται τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023 στις 22:00.

"Τραγούδα το Τραγούδι σου" (2011)

sing your song

Το βιογραφικό ντοκιμαντέρ, για τη ζωή και τη δράση του διάσημου τραγουδιστή Χάρι Μπελαφόντε, παράλληλα με την καλλιτεχνική πορεία του, αναδεικνύει και μία άλλη πλευρά της προσωπικότητάς του: αυτή του υπέρμαχου των ανθρώπινων δικαιωμάτων τόσο στην Αμερική όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Στενός φίλος του ακτιβιστή Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, του προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, ακόμη και σήμερα στα 90 του χρόνια αγωνίζεται κατά της βίας και των ανισοτήτων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους: "ο καθένας μας έχει τη δύναμη να τραγουδήσει τον δικό του σκοπό". Ένας ζωντανός θρύλος της ποπ κουλτούρας, ένας καλλιτέχνης σπάνιας ευαισθησίας αλλά και ένας αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι πολιτικός ακτιβιστής. Προβάλλεται την Τρίτη 20 Ιουνίου 2023 στις 22:00.              

"Νίνα" (2016)

nina

Η ζωή και η επαγγελματική πορεία μιας από τις σπουδαιότερες γυναικείες φωνές στην ιστορία, της Νίνα Σιμόν, ξεδιπλώνεται στη βιογραφική αυτή ταινία που έχει στο επίκεντρο την ταραχώδη σχέση της με τον μάνατζέρ της Κλίφτον Χέντερσον. Αρχίζοντας από τη δεκαετία του 1990 στη Γαλλία και πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο και σε σημαντικές στιγμές της ζωής της Σιμόν, η ταινία καταγράφει την ιστορία μιας μουσικής ιδιοφυΐας, με τη Ζόε Σαλντάνα στον ρόλο της "Αρχιέρειας της Soul".
Προβάλλεται την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 22:00.

"Τζέρι Λι Λιούις: Ο θρύλος του ροκ" (1989)

balls of fire

O Ντένις Κουέιντ και η Γουινόνα Ράιντερ πρωταγωνιστούν στην αληθινή, συναρπαστική ιστορία του θρυλικού ροκ σταρ της δεκαετίας του ’50, Τζέρι Λι Λιούις, που λατρεύτηκε για τη μουσική του, αλλά κατηγορήθηκε για την αμφιλεγόμενη ερωτική του ζωή.
Προβάλλεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στις 22:00

"A-Ha: Η Ταινία" (2021)

a-ha

Σχεδόν 35 χρόνια μετά την ανακάλυψή τους, οι Α-ha, το πρώτο μουσικό συγκρότημα από τη Νορβηγία που πέρασε τα σύνορα της χώρας τους, εκπέμπουν ακόμα την ίδια μαγεία επί σκηνής με τη μελαγχολική και διαχρονική μουσική τους. Τα τρία μέλη της ανεπανάληπτης μπάντας περιοδεύουν ανά τον κόσμο, αλλά οδηγούν ξεχωριστά αυτοκίνητα, μένουν χώρια στα παρασκήνια και συναντιούνται μόνο επί σκηνής. Αυτή είναι η συναρπαστική ιστορία των A-ha, όπως την αφηγούνται οι ίδιοι, που πλημμυρίζει θαυμάσια μουσική, μεγάλες φιλοδοξίες, διαλυμένη φιλία  – και ίσως συγχώρεση.
Προβάλλεται την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023 στις 24:00

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (30/12) στην TV: Μία από τις πιο κλασικές ρομαντικές κομεντί

Σάντρα Μπούλοκ και Ράιαν Ρένολντς απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/12/2025

Οι σειρές που έρχονται τον Ιανουάριο του 2026 στο Netflix

Πρεμιέρες, επόμενες σεζόν και καινούρια genres για όλα τα γούστα τον Ιανουάριο στην πλατφόρμα του Netflix.

Όλα όσα φέρνει ο Ιανουάριος στο Novacinema

Μεγάλες κινηματογραφικές πρεμιέρες, νέες σειρές και αφιέρωμα στα Golden Globes & BAFTA

"Η Μεγάλη Χίμαιρα": Πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά στο ERTFLIX και 4 Ιανουαρίου στην ΕΡΤ1

Οι περιλήψεις των δύο πρώτων επεισοδίων της νέας σειράς της ΕΡΤ, βασισμένης στο εμβληματικό μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση.

Όλα όσα έρχονται στο Netflix τον πρώτο μήνα του 2026

Ποιες σειρές, ταινίες και ντοκιμαντέρ μπορούμε να περιμένουμε από την streaming πλατφόρμα τον Ιανουάριο.

Απόψε (29/12) στην TV: Η καλύτερη περιπέτεια του Αστερίξ και Οβελίξ

Το αχτύπητο δίδυμο σε μία περιπέτεια επικών διαστάσεων απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (28/12) στην TV: Το όνομα είναι Μποντ

Ο πιο διάσημος κινηματογραφικός πράκτορας απόψε στην ελληνική τηλεόραση.