"Στα Σύρματα": Η νέα ανατρεπτική κωμωδία που έρχεται στην ΕΡΤ

Έρωτες, ξεκαρδιστικές ποινές, αγγαρείες, ένα κοινωνικό πείραμα στις τηλεφωνικές γραμμές και μια μεγάλη απόδραση, που είναι στα σκαριά, μπλέκουν σε μια ανατρεπτική και μοντέρνα κωμωδία.

τσαλνταμπασης

Μια απολαυστική κωμωδία με ιδιόρρυθμες καταστάσεις, ξεκαρδιστικές ατάκες και φρέσκια ματιά, που διαδραματίζεται μέσα και έξω από τις φυλακές, έρχεται τη νέα τηλεοπτική σεζόν στην ΕΡΤ, για να μας ανεβάσει "Στα σύρματα".

Σε σενάριο Χάρη Μαζαράκη και Νίκου Δημάκη και σκηνοθεσία Χάρη Μαζαράκη, με ένα καστ εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η ανατρεπτική ιστορία ακολουθεί το ταξίδι του Σπύρου Καταραχιά (Θανάσης Τσαλταμπάσης), ο οποίος –ύστερα από μια οικονομική απάτη– καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης και οδηγείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα.
Στη φυλακή γνωρίζει τον Ιούλιο Ράλλη (Ιβάν Σβιτάιλο), έναν βαρυποινίτη με σκοτεινό παρελθόν. Μεταξύ τους δημιουργείται μια ιδιάζουσα σχέση. Ο Σπύρος, ως ιδιαίτερα καλλιεργημένος, μαθαίνει στον Ιούλιο από τους κλασικούς συγγραφείς μέχρι θέατρο και ποίηση, ενώ ο Ιούλιος αναλαμβάνει την προστασία του και τον μυεί στα μυστικά του δικού του "επαγγέλματος".

Στο μεταξύ, η Άννα Ρούσου (Βίκυ Παπαδοπούλου), μια μυστηριώδης κοινωνική λειτουργός, εμφανίζεται για να ταράξει κι άλλο τα νερά, φέρνοντας ένα πρόγραμμα εκτόνωσης θυμού, που ονομάζει "Στα σύρματα", εννοώντας όχι μόνο τα σύρματα της φυλακής αλλά και εκείνα των τηλεφώνων. Έτσι, ζητάει από τον διευθυντή να της παραχωρήσει κάποιους κρατούμενους, ώστε να τους εκπαιδεύσει και να τους μετατρέψει σε καταδεκτικούς τηλεφωνητές, στους οποίους ο έξω κόσμος θα βγάζει τα εσώψυχά του και θα ξεσπά τον συσσωρευμένο θυμό του.

Φίλοι και εχθροί, από τον εκκεντρικό διευθυντή των φυλακών Φωκίωνα Πάρλα (Πάνος Σταθακόπουλος) και τον αρχιφύλακα Ζιζί (Αλέξανδρος Ζουριδάκης) μέχρι τις φατρίες των "Ρεμπετών", των Ρώσων, αλλά και τον κρατούμενο καθηγητή Καλών Τεχνών (Λάκης Γαβαλάς), όλοι μαζί αποτελούν τα κομμάτια ενός δύσκολου και ιδιαίτερου παζλ.
Όλα όσα συμβαίνουν εκτός φυλακής, με τον πνευματικό ιερέα του Ιουλίου, πατέρα Νικόλαο (Τάσος Παλαντζίδης), τον χασάπη πατέρα του Σπύρου, τον Στέλιο (Βασίλης Χαλακατεβάκης), τον μεγαλοεπιχειρηματία και διαπλεκόμενο Κίμωνα Βασιλείου (Γιώργος Χρανιώτης) και τη σύντροφό του Βανέσα Ιωάννου (Ντορέττα Παπαδημητρίου), συνθέτουν ένα αστείο γαϊτανάκι, γύρω από το οποίο μπερδεύονται οι ήρωες της ιστορίας.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Θα υπάρξει τρίτη σεζόν του θρυλικού Pushing Daisies (;)

Η καλτ σειρά που κόπηκε μετά την δεύτερη σεζόν είναι ακόμα στο μυαλό των φαν της. Θα υπάρξει συνέχεια;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
12/12/2025

Απόψε (12/12) στην TV: Μία ατίθαση πρωταγωνίστρια με ακόμα πιο ατίθασα μαλλιά

Μία από τις καλύτερες ταινίες animation της Disney του σήμερα στην ελληνική τηλεόραση.

To "Masterchef" επιστρέφει με νέο κύκλο στο FX Life στις 12 Δεκεμβρίου

Στο νέο κύκλο του "MasterChef", οι διαγωνιζόμενοι καλούνται για πρώτη φορά να αγωνιστούν σε ζευγάρια, "Dynamic Duos".

Απόψε (11/12) στην TV: Βίαια φαντασία με τον Τομ Χάρντι

Mετα-πανκ γουέστερν με έξυπνες δόσεις χιούμορ και αστείρευτη ενέργεια απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Putain: Όλα τα επεισόδια του ‘ευρωπαικού Euphoria’ στο Cinobo

Μια σκληρή ιστορία ενηλικίωσης, ή αλλιώς το ευρωπαϊκό Euphoria, διαθέσιμη για τους συνδρομητές του Cinobo.

Ξέρουμε πότε θα βγει η τέταρτη σεζόν του Lupin

H πετυχημένη σειρά του Netflix ετοιμάζεται να επιστρέψει με νέα επεισόδια.

Απόψε (10/12) στην TV: Ένα μαγικό franchise

Μαγικά κόλπα και περιπέτεια απόψε στην ελληνική τηλεόραση.