"Succession": Επιστρέφει για 4ο κύκλο η σειρά-φαινόμενο

Ρόι εναντίον Ρόι, πατέρας εναντίον παιδιών, σε ένα power play μέχρι τέλους. O τέταρτος και τελευταίος κύκλος της δημοφιλούς δραματικής σειράς «Succession» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αποκλειστικά στη NOVA, την Παρασκευή 7 Απριλίου.

Succession

Το "Succession" είναι φτιαγμένο από άλλη πάστα. Εδώ δεν βρίσκεις ανθρώπους να μάχονται ζόμπι, περιπέτειες σε μακρινούς άγνωστους πλανήτες και αδίστακτους εμπόρους μεθαμφεταμίνης· η μάχη μέσα σε μια οικογένεια μεγιστάνων των media για την εξουσία και το "πάνω χέρι" είναι πιο σκληρή από κάθε ευφάνταστο σενάριο τρόμου και επιστημονικής φαντασίας. Η ίδια η ζωή, πολλές φορές, γράφει τέτοια σενάρια.

Η πολυβραβευμένη σειρά του Βρετανού σεναριογράφου και συγγραφέα Τζέσι Άρμστρονγκ και του HBO –έχει κερδίσει κάθε τηλεοπτικό βραβείο, Emmy, Golden Globe και BAFTA– ξεκίνησε τη μεγαλειώδη της τηλεοπτική πορεία το 2018 και από τότε, τρεις και μία σεζόν αργότερα, η αγωνία χτυπάει "κόκκινο". Ποιος Ρόι θα επικρατήσει; O 4ος και τελευταίος κύκλος της δημοφιλούς σειράς κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα αποκλειστικά στη NOVA, την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 22:00 και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 22:00 στο Novacinema4. 

Succession
Τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Ρόι, Κένταλ (Τζέρεμι Στρονγκ), Σιβ (Σάρα Σνουκ), Ρόμαν (Κιέραν Κάκλιν)

Succession σημαίνει διαδοχή. Μια ιστορία τόσο απλή και παλιά, όσο και η ιστορία του ανθρώπου. Ο Λόγκαν Ρόι (Μπράιαν Κοξ), αυτοδημιούργητος μεγιστάνας των media και του entertainment, ξεκίνησε μέσα στη φτώχεια από το Νταντί της Σκωτίας για να χτίσει, δεκαετίες αργότερα, μια πραγματική αυτοκρατορία στην Αμερική, τη δική του Γη της Επαγγελίας. Καθώς γιορτάζει τα 80ά του γενέθλια, κάποιοι αναρωτιούνται αν έχει έρθει η ώρα να παραδώσει τη σκυτάλη σε ένα από τα τέσσερα παιδιά του. Έχει τρεις γιους και μία κόρη, τη Σιβόν "Σιβ" Ρόι (Σάρα Σνουκ), η οποία, αν και η νεότερη, έχει πάρει τα "καλά" στοιχεία του πατέρα της.

Succession
Ο πάτερ φαμίλιας, Λόγκαν Ρόι (Μπράιαν Κοξ)

Ο δεύτερος γιος, Κένταλ (Τζέρεμι Στρονγκ), προβάλλει ως ο μοναδικός διάδοχος –τουλάχιστον έτσι νομίζει– μέσα από grandeur σκέψεις και φιλοδοξίες ("βοηθάνε" και οι διάφορες ουσίες σε αυτό). Από την άλλη, ο πρωτότοκος γιος, Κόνορ (Άλαν Ρακ), είναι λίγο "στον κόσμο του", δεν ενδιαφέρεται τόσο για τις οικογενειακές επιχειρήσεις και ζει σε μια φάρμα στο Νέο Μεξικό με την πρώην escort φίλη του, Γουίλα (Τζάστιν Λουπ). Και ποιος δεν είναι "στον κόσμο του" σε αυτή την οικογένεια, θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο Κόνορ θα παίξει τον δικό του σημαντικό ρόλο στη σειρά, μην τον ξεγράφετε.

Μένει ο τρίτος αρκετά ανώριμος γιος, ο Ρόμαν (Κιέραν Κάκλιν), ο οποίος προσπαθεί απεγνωσμένα να κερδίσει τον σεβασμό του πατέρα του, ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής. Δεν τον υπολογίζει και τόσο ο μεγάλος Ρόι και πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με τα αδέρφια του. Ποια είναι η μάνα του κάθε ενός, από πιο γάμο του Λόγκαν είναι το κάθε παιδί, ποιους-ποιες έχουν παντρευτεί τα παιδιά του, ανίψια που εμφανίζονται από το πουθενά και διεκδικούν θέσεις και εξουσία και άλλα παράδοξα σε αυτή την σπουδαία μαύρη κωμωδία και σάτιρα, θα τα διαπιστώσετε μόνοι σας, δεν θα γράψουμε εδώ ολόκληρο το γενεαλογικό δέντρο των Ρόι.

Succession
Γουίλα Φερέιρα (Τζάστιν Λουπ) και Κόνορ Ρόι (Άλαν Ρακ)
succession
Ο ανιψιός που εμφανίζεται ξαφνικά, Γκρεγκ Χιρς (Νίκολας Μπράουν) και ο Τομ Βάμπσγκανς (Μάθιου Μακφέιντεν). Δύο outsiders, με καλή χημεία…

Σαν γνήσιος puppet master, άνθρωπος που κινεί τα νήματα, ο Λόγκαν Ρόι σοκάρει άπαντες και δεν αφήνει τη θέση του CEO,  παρά την προχωρημένη ηλικία και ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Στο πλευρό του, η τρίτη του σύζυγος, Μάρσια (Χιάμ Αμπάς κρατάει τα μπόσικα, αν και κανένα από τα παιδιά του Ρόι δεν είναι δικό της και δεν έχει κερδίσει κανενός τη συμπάθεια.

Με τη διαδοχή ακόμα ανοιχτή και τον πάτερ φαμίλια να μην αφήνει την καρέκλα, οι κανόνες σπάνε, η ευγένεια πάει περίπατο, ο κάθε ένας για τον εαυτό του, με κάθε τρόπο, για ένα τρόπαιο: την απόλυτη εξουσία και τη θέση CEO της Waystar RoyCo. Στην τέταρτη σεζόν, τα παιδιά θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν τη συγχώνευση το ομίλου με την GoJo, δεν ξέρουν καν αν έχουν τον έλεγχο της δικής τους εταιρείας και σίγουρα όχι του πατέρα τους. Μια αριστουργηματική σειρά με φοβερές ερμηνείες, σκηνοθεσία και μουσική (από το συνθέτη Νίκολας Μπρίτελ το καλύτερο μουσικό θέμα της πενταετίας), προκαλεί ένα rollercoaster συναισθημάτων που σε φέρνει αντιμέτωπο με την ανθρώπινη φύση, το νόημα της ζωής και το κυνήγι της εξουσίας, με κάθε κόστος.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.