Το "You" σε νέα... σοκάκια

Τι έχει αλλάξει δραστικά στην τέταρτη σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Netflix;

You

Στην ερώτηση αν το "You" του Netflix είναι μία καλή σειρά θρίλερ, η πλάστιγγα μάλλον γέρνει προς το όχι. Από την πρώτη κιόλας σεζόν, ο Τζο (Πεν Μπάντζλι), ένας μανιακός stalker και δολοφόνος στο όνομα της αγάπης, κατάφερνε να ξεφεύγει πάντα από τα στυγερά εγκλήματά του με τις πιο ανόητες προφάσεις. Αν περίμενες λοιπόν ένα στιβαρό ερωτικό θρίλερ με μια βαθιά ανάλυση του άρρωστου χαρακτήρα του Τζο, το ενδιαφέρον χάνεται νωρίς. "Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του", όμως, μας προειδοποιούσε ο ίδιος εξαρχής, πίσω στο 2019. Κι αν τελικά η κατηγορία ερωτικό θρίλερ στο "You" είναι απλώς το (μάλλον άνοστο) τυράκι, ενώ η ουσία βρίσκεται αλλού;

Διαβάστε Επίσης

Το "You" κατάλαβε από νωρίς τι ακριβώς θέλει να προσφέρει: ελαφριά ψυχαγωγία, από αυτήν που κάνει τα επεισόδια να κυλούν νεράκι και τον τηλεθεατή να παραμένει προσκολλημένος χωρίς να αντιδρά στις (απανωτές) σεναριακές ευκολίες. Πώς θα το κατάφερνε αυτό; Φέρνοντας ύπουλα στο προσκήνιο οτιδήποτε άλλο εκτός από το δολοφόνο. Έτσι, στην πρώτη σεζόν είχαμε απολαυστικά σχόλια για την ιντελεκτουέλ Νέα Υόρκη, με τον late capitalism πνευματισμό του Λος Άντζελες και την οικογενειακή ζωή των προαστίων να ακολουθούν. Όπως λοιπόν ο Τζο φορά ένα απλό καπέλο και καταφέρνει να περνά απαρατήρητος, έτσι και το "You" ντύνει τα αδύναμα σημεία του με έξτρα δόσεις μαύρου χιούμορ και καυστικής σάτιρας, δοσμένα φυσικά από έναν ικανότατο πρωταγωνιστή.

Διαβάστε Επίσης

Τώρα, στην τέταρτη σεζόν (το δεύτερο μέρος της διαθέσιμο από την Πέμπτη 9/3), σειρά έχει η βρετανική αριστοκρατία. Το πώς (και ως ποιος) βρέθηκε εκεί ο Τζο δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία, καθώς το ενδιαφέρον είναι ότι πρώτη φορά η σειρά αλλάζει το γνώριμο μοτίβο της, με τον Τζο από δολοφόνο να μετατρέπεται σε… ντετέκτιβ (ΟΚ, δεν χάνει και εντελώς την αιματηρή του ιδιότητα). Αυτή η στροφή σε έναν πιο whodunit χαρακτήρα, που ταιριάζει μεν στο λονδρέζικο πλαίσιο, έχει κατεβάσει λίγο την αδρεναλίνη, όμως η μεγάλη έκπληξη που φανερώνεται στο τρέιλερ του δεύτερου μέρους ίσως τελικά να μας αποζημιώνει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.