"The Mandalorian": Η μεγάλη επιστροφή του διαστημικού έπους στo Disney+

Μάντο και Γκρόγκου ξανά μαζί, στην τρίτη σεζόν της βραβευμένης με Emmy σειράς της Lucasfilm, που κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 1/3 στο Disney+.

The Mandalorian

Μετράμε δύο χρόνια και κάτι από τη στιγμή που ολοκληρωνόταν, με δάκρυα και συγκίνηση, η δεύτερη σεζόν της σειράς "The Mandalorian" στο Disney+, με πολλές αλλαγές στο τηλεοπτικό τοπίο και στις συνήθειές μας. Οι streaming υπηρεσίες ήρθαν για να μείνουν, με τον τηλεθεατή να μην μένει άβουλο ον σε ό,τι του σερβίρουν, αλλά να παίρνει τη δύναμη στα χέρια του: τα χρήματα που πληρώνει κάθε μήνα για μία συνδρομή, την οποία σταματάει ή συνεχίζει όποια στιγμή θέλει. "Είθε η δύναμη να είναι μαζί σου", όπως λένε κάποιοι στο "Star Wars".

To "Mandalorian" έκανε πρεμιέρα τον Νόεμβριο του 2019, σηματοδοτώντας έτσι την πρώτη live-action τηλεοπτική σειρά βασισμένη στο σύμπαν και σε ήρωες του franchise Star Wars και μία από τις πρώτες σειρές για τη νέα τότε streaming υπηρεσία Disney+. Η σειρά έδωσε το μεγάλο boost που χρειαζόταν το Disney+ για να ξεκινήσει, κερδίζοντας εκατομμύρια συνδρομητές με το "καλημέρα" (μαζί, βέβαια, με τον πλούσιο κατάλογο ταινιών, σειρών και ντοκιμαντέρ που προσφέρει από στούντιο όπως η Marvel, Pixar, National Geographic, το μεγαλύτερο μέρος της τεράστιας βιβλιοθήκης της Walt Disney κ.ά.). 

The Mandalorian

Η νέα εποχή Star Wars είχε ξεκινήσει νωρίτερα, το 2015, με την ταινία "Η Δύναμη Ξυπνάει" του Τζέι Τζέι Έιμπραμς να σπάει εισπρακτικά ρεκόρ και τους νεαρούς θεατές να ανακαλύπτουν ότι υπάρχει και κάτι άλλο εκεί έξω, ακόμα πιο συναρπαστικό, πέραν των ταινιών της Marvel και της DC. Εμείς, οι μεγαλύτεροι, αυτό το γνωρίζαμε πολύ καλά. Η πρώτη σεζόν του "Mandalorian" ξεπέρασε κάθε προσδοκία, φρεσκάροντας ακόμα περισσότερο το franchise αλλά και το δικό μας ενδιαφέρον, ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε – όταν το κοινό άρχισε να διχάζεται, ακόμα και να κουράζεται, με τις τελευταίες ταινίες και ειδικά με τα stand-alone φιλμ ("Solo: Α Star Wars Story"), όπως φάνηκε και στο box office. 

Μάντο και Γκρόγκου, ένας δεσμός που δεν σπάει

The Mandalorian

Το "Mandalorian" είναι δημιουργία του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Τζον Φαβρό, που ό,τι αγγίζει γίνεται χρυσός ("Iron Man", "The Jungle Book") και είναι χωρίς καμία αμφιβολία το μεγαλύτερο asset της Disney αυτήν τη στιγμή. Στη σειρά, μεταφερόμαστε πέντε χρόνια μετά τα γεγονότα της κλασικής ταινίας "The Return of the Jedi" του 1983 και την πτώση της Αυτοκρατορίας. Πρωταγωνιστεί ο Χιλιανο-αμερικανός ηθοποιός Πέδρο Πασκάλ ("The Last Of Us") στο ρόλο του Ντιν Τζάριν / Μάντο, ενός κυνηγού κεφαλών και πολεμιστή που ζει κάτω από τις εντολές και το δόγμα της νομαδικής ομάδας των Μανταλόριαν, με όρκο να μη βγάλουν ποτέ το κράνος τους μπροστά σε άλλους. Αρκετά μοναχικός και μονόχνωτος, οικονομώντας ίσα ίσα για τα καύσιμα του αστροσκάφους του, ο Μάντο αναλαμβάνει μια επικίνδυνη αποστολή που υπόσχεται ότι θα του αποφέρει μεγάλο κέρδος: Να εντοπίσει ένα πλάσμα που κατέχει μεγάλη δύναμη, να το συλλάβει και να το παραδώσει στον μυστηριώδη εντολέα του. Αυτό το διαισθητικό ον, μικρό σαν παιδί, με μεγάλα αυτιά και πράσινο χρώμα, είναι ο Γκρόγκου ή αλλιώς Μπέιμπι Γιόντα. Ο δεσμός που θα αναπτυχθεί, με το πέρασμα των ημερών, ανάμεσα στον Μάντο και τον Γκρόγκου, δεν θα του επιτρέψει να προδώσει το μικρό πλάσμα. Ο Μάντο το σκάει, άλλη μια φορά κυνηγημένος, προσπαθώντας να προστατεύσει τον Γκρόγκου. Μόνο που τώρα αυτός είναι το θήραμα για κάποιους άλλους. Κάποιοι θέλουν δικό τους το μικρό πλάσμα, προτού εκπαιδευτεί σαν άλλος Jedi και ξεδιπλώσει ακόμα περισσότερο τις δυνάμεις του. 

Το νέο icon της ποπ κουλτούρας, ο Γκρόγκου, είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος τηλεοπτικός χαρακτήρας της τελευταίας πενταετίας, με την Disney να τρίβει τα χέρια της από τις πωλήσεις κάθε είδους merchandise. Κάποιοι λένε ότι "Mandalorian" χωρίς Γκρόγκου δεν θα υπήρχε. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, ακόμα και αν έχεις για πρωταγωνιστή έναν Πέδρο Πασκάλ. 

Τι να περιμένουμε στην τρίτη σεζόν

The Mandalorian

Χωρίς spoilers, προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δείτε τη spin-off σειρά "The Book of Boba Fett", φυσικά στο Disney+, προτού ξεκινήσετε την τρίτη σεζόν του "Mandalorian". Για πολλούς, θα έπρεπε να είχε τον τίτλο "The Mandalorian 2.5", με τα τελευταία τρία από τα επτά συνολικά επεισόδια να δίνουν απαντήσεις στο πού βρίσκονται και τι κάνουν ο Μάντο και ο Γκρόγκου μετά το φινάλε της δεύτερης σεζόν του "Mandalorian". 

Με ή χωρίς τον Γκρόγκου, κάτι που αφήνουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας, η τρίτη σεζόν μάς προϊδεάζει για το μεγάλο ταξίδι επιστροφής του Μάντο στον πλανήτη Μανταλόρ, τον οποίο έχει να επισκεφτεί από μικρό παιδί. Κανείς δεν τον περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, σε ένα περιβάλλον με σφιχτούς κανόνες και πειθαρχία, όπου νέοι σύμμαχοι και νέοι εχθροί θα βρεθούν στο δρόμο του. Τα υπόλοιπα, μπορείτε να τα μάθετε από 1η
Μαρτίου, στο Disney+…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.