TV pick: Απολαυστική εβδομάδα θρίλερ στην ΕΡΤ2

Βραβευμένες ταινίες θρίλερ και μυστηρίου που δεν πρέπει να χάσεις έρχονται κάθε βράδυ στην ΕΡΤ2.

Μπλε βελούδο

Τρομακτικές ιστορίες, υποθέσεις με σασπένς και ανατροπές, επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και ο σκοτεινός κόσμος του αστυνομικού ρεπορτάζ, φτάνουν την ένταση στα άκρα σε ένα απολαυστικό σερί προβολών κάθε βράδυ από τη Δευτέρα 6/2 έως την Παρασκευή 10/2 στις 22:00 στην ΕΡΤ2.

"Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι" (Scary Stories To Tell In The Dark, 2019)

Δευτέρα 6/2, 22:00, ΕΡΤ2

Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι

Αμερική 1968. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει αλλαγή… αλλά όχι στη μικρή πόλη της Μιλ Βάλεϊ, όπου για γενιές, η σκιά της οικογένειας Μπέλοους πέφτει βαριά. Στην έπαυλή τους στην άκρη της πόλης, η Σάρα, ένα μικρό κορίτσι με φρικτά μυστικά, μετέφερε τη ζωή της σε μία σειρά από τρομακτικές ιστορίες, γραμμένες σε ένα βιβλίο που έχει υπερβεί το χρόνο. Το καταραμένο αυτό βιβλίο θα πέσει στα χέρια μιας παρέας εφήβων, σε ένα μεταφυσικό θρίλερ με τον Γκιγέρμο ντελ Τόρο σε ρόλο σεναριογράφου και παραγωγού. Σκηνοθεσία: Αντρέ Εβρεντάλ, Πρωταγωνιστούν: Ζόι Μάργκαρετ Κολέτι, Μάικλ Γκάρζα, Γκάμπριελ Ρας, Τζιλ Μπέλοους.

"Ο Ένοχος" (Den Skyldige / The Guilty, 2018) 

Τρίτη 7/2, 22:00, ΕΡΤ2

Ο Ένοχος

Ο Άσγκερ Χολμ, αστυνομικός, τηλεφωνητής στα επείγοντα περιστατικά της Άμεσης Δράσης, απαντάει το ένα μετά το άλλο τηλεφωνήματα ρουτίνας και κλήσεις σε βοήθεια σε μια βάρδια που μοιάζει τυπική. Μέχρι που η κλήση μιας γυναίκας που πιθανά έχει απαχθεί θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή, αποκαλύπτοντας ένα έγκλημα πολύ μεγαλύτερο απ’ αυτό που νόμιζε αρχικά, που θα φέρει στην επιφάνεια τα δικά του τραύματα. Υποδειγματικό και πολυβραβευμένο θρίλερ δωματίου, γυρισμένο αποκλειστικά στους χώρους ενός κέντρου της Άμεσης Δράσης, υποψήφιο (στη βραχεία λίστα) για ξενόγλωσσο Όσκαρ. Σκηνοθεσία: Γκούσταβ Μέλερ, Πρωταγωνιστούν: Γιάκομπ Σέντεργκρεν.

"Μπλε Βελούδο" (Blue Velvet, 1986)

Τετάρτη 8/2, 22:00, ΕΡΤ2

Ο νεαρός Τζέφρι μόλις έχει επιστρέψει στη συνηθισμένη ήσυχη πατρική του πόλη για να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του. Η απόφασή του να ερευνήσει το μυστήριο παράλληλα με την αστυνομία, τον οδηγεί σε μια μαζοχίστρια τραγουδίστρια κι έναν παρανοϊκό γκάγκστερ, καθώς και σε έναν σκοτεινό κόσμο διαστροφών και μυστηρίου. Το αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιντς, με τους Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ και Κάιλ ΜακΛάχλαν, που έχει κερδίσει συνολικά 18 βραβεία και 18 υποψηφιότητες, ανάμεσά τους και Όσκαρ σκηνοθεσίας.

"Απόστρατος" (Defunct, 2019) 

Πέμπτη 9/2, 22:00, ΕΡΤ2

Απόστρατος

Τριαντάρης εισαγωγέας μηχανών εσπρέσο, ο εργένης Γλυφαδιώτης Άρης μετακομίζει στο σπίτι του παππού του Αριστείδη στου Παπάγου μέχρι να ορθοποδήσει οικονομικά. Ξανασμίγει με παιδικούς φίλους αλλά και με έναν πρώην συναγωνιστή του παππού του, την ιστορία του οποίου αρχίζει να ανακαλύπτει με περιέργεια και απανωτές εκπλήξεις. Βραβεία Κοινού και Νεότητας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την δραμεντί του Ζαχαρία Μαυροειδή, με τους Μιχάλη Σαράντη, Θανάση Παπαγεωργίου, Γιώτα Φέστα, Αλέξανδρο Μαυρόπουλο.

"Νυχτερινός Ανταποκριτής" (Nightcrawler, 2014) 

Παρασκευή 10/2, 22:00, ΕΡΤ2

Νυχτερινός Ανταποκριτής

Ο Λου Μπλουμ είναι ένας φιλόδοξος νέος που αναζητεί απεγνωσμένα δουλειά και ανακαλύπτει τον αδυσώπητο κόσμο του εγκληματολογικού ρεπορτάζ. Θα γνωρίσει μια ομάδα από κινηματογραφικά συνεργεία που τραβούν πλάνα από τρακαρίσματα, φωτιές, φόνους και άλλες καταστροφές, και θα αποφασίσει να δοκιμάσει την τύχη του στην επικίνδυνη πραγματικότητα του nightcrawling, όπου η κάθε αστυνομική σειρήνα ισοδυναμεί με μια πιθανή αποκλειστικότητα και τα θύματα μετριούνται με δολάρια και δημοσιότητα. Με τη βοήθεια της Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μια παλαίμαχο των δελτίων ειδήσεων, ο Λου θα γίνει πρωταγωνιστής της δικής του ιστορίας, θολώνοντας το όριο μεταξύ παρατηρητή και συμμετέχοντα. Υποψηφιότητα για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον Νταν Γκιλρόι που υπογράφει επίσης την σκηνοθεσία, υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α΄ ανδρικού ρόλου για τον απολαυστικό Τζέικ Τζίλενχαλ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.