Αφιέρωμα στα ‘70s από το "Μουσικό κουτί"

Από τους Deep Purple και τον David Bowie, μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο και τον Νίκο Ξυλούρη, η πρωτοποριακή μουσική δεκαετία ξετυλίγεται στην εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Μουσικό Κουτί

Το "Μουσικό κουτί" της δυναμικής δεκαετίας του ’70  ανοίγουν ο  Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου (22:00) στην ΕΡΤ1 και υποδέχονται τον Γιώργο Δημητριάδη, την Τζώρτζια Κεφαλά από τους Μπλε και τον Βασίλη Κορακάκη

Η δεκαετία του ’70 είναι μια θορυβώδης, αντιφατική και πρωτοποριακή δεκαετία σε σχέση με τη μουσική. Θορυβώδης διότι μετά την έκρηξη του ‘60 η μουσική γίνεται ακόμα πιο άγρια και δυνατή. Αντιφατική διότι στη διεθνή μουσική σκηνή κυριαρχούν ταυτόχρονα τα πιο αντίθετα ρεύματα, όπως το hard rock με την ντίσκο, η regge με το punk και οι πρώτοι metal ήχοι με το new wave. Στην Ελλάδα δε, το ελαφρολαϊκό συνυπάρχει με το πολιτικό τραγούδι και η rock σκηνή με την… επιστροφή στις ρίζες. Και πρωτοποριακή διότι οι καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένοι, έχουν κερδίσει από την επανάσταση της προηγούμενης δεκαετίας την ελευθερία να πειραματιστούν μέχρι τελικής πτώσης.

Μουσικό Κουτί

Πολλά νέα ρεύματα που γεννήθηκαν μέσα στη δεκαετία του ’70 εξακολουθούν να ακούγονται και να επηρεάζουν τις σημερινές γενιές και πολλοί νέοι καλλιτέχνες προσπαθούν να αναπαράγουν τον ήχο εκείνης της εποχής. 

Παρουσιαστές και καλεσμένοι ροκάρουν με Rolling Stones και Deep Purple, ο Γιώργος Δημητριάδης συνεχίζει σε ροκ ρυθμούς ερμηνεύοντας το "Starman" του David Bowie, η Τζώρτζια παίρνει τη σκυτάλη ερμηνεύοντας με τον δικό της τρόπο το "Ήτανε μια φορά" των Κώστα Φέρρη και Σταύρου Ξαρχάκου που στιγμάτισε με τη φωνή του ο Νίκος Ξυλούρης και ο Βασίλης Κορακάκης θυμίζει με το μπουζούκι του τους Γιώργο Ζαμπέτα, Χρήστο Νικολόπουλο, Πυθαγόρα και Στέλιο Καζαντζίδη, ενώ στο jukebox οι "Μουσικοί του κουτιού" με τις διασκευές τους δίνουν νέα πνοή σε αγαπημένα τραγούδια του ’70.

Δείτε στιγμές από το επόμενο "Μουσικό Κουτί" των ‘70s

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.