"Kaleidoscope": Η σειρά του Netflix που βλέπεις με όποια σειρά θέλεις και έχει κάνει τους πάντες να μιλούν γι αυτήν

Ο Τζιανκάρλο Εσποσίτο αφήνει το “Breaking Bad” και “Better Call Saul” για να στήσει μία ριψοκίνδυνη ληστεία τράπεζας.

Kaleidoscope

Ο 64χρονος Αμερικανός ηθοποιός Τζιανκάρλο Εσποσίτο, γιος Ιταλού μαραγκού-εργάτη θεάτρου και Αφροαμερικανίδας  τραγουδίστριας, είναι η εικόνα του απόλυτου supervillain της γενιάς μας. Ο ρόλος του σαν Γκας Φρινγκ, του ιδιοκτήτη αλυσίδας εστιατορίων (σαν βιτρίνα) και εμπόρου ναρκωτικών στις σειρές "Breaking Bad” και "Better Call Saul” τον ανέδειξαν σαν τον σούπερ κακό της εποχής μας. Κρατώντας τα πάντα υπό τον έλεγχό του, ένας φαινομενικά ψύχραιμος και γλυκομίλητος άνθρωπος που αν χρειαζόταν, μεταμορφωνόταν στον πιο αδίστακτο έμπορο ναρκωτικών και τιμωρό των αντιπάλων του. Φυσικά, η πλούσια καριέρα του Τζιανκάρλο Εσποσίτο δεν μένει μόνο στο Γκας Φρινγκ. Τον έχουμε απολαύσει σε ρόλους -κάποιους πιο μικρούς αλλά χαρακτηριστικούς- σε ταινίες όπως το "Do the Right Thing” του Σπάικ Λι, "The Cotton Club” και οι "Συνήθεις Ύποπτοι”.

Kaleidoscope

 

Στη νέα heist σειρά του Netflix με τίτλο "Kaleidoscope”, ο Τζιανκάρλο Εσποσίτο (Λίο Παπ) είναι ο κύριος πρωταγωνιστής, παίρνει αυτός τα ηνία και τον σχεδιασμό μίας ληστείας τράπεζας, την παραβίαση ενός άθραυστου θησαυροφυλακίου με λεία κάποια… δις δολάρια σε ομόλογα και το στήσιμο της κατάλληλης ομάδας συνεργατών - outsiders, ο κάθε ένας με τα δικά του χαρακτηριστικά, παρελθόν και "Αχίλλειο πτέρνα". Ένας λαθρέμπορος – πρώην συγκρατούμενος του Λίο, μία δικηγόρος – ειδική στα όπλα, μία με έφεση στα εκρηκτικά και ένας ειδικός στο άνοιγμα χρηματοκιβωτίων και σε διάφορες ουσίες. Πάνω από όλα, ο Λίο Παπ, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον άδικο θάνατο της γυναίκας του πριν από χρόνια, με τον ίδιο να καταλήγει στη φυλακή.

Kaleidoscope

 

Μέχρι εδώ όλα καλά και η συνέχεια είναι ακόμα καλύτερη, με το "Kaleidoscope” να δανείζεται στοιχεία -χωρίς να κλέβει- από τo franchise "Ocean’s Eleven” και τη σειρά "La Casa de Papel”, με ένα μοναδικό trick: Μπορείς να δεις τα 8 επεισόδια του πρώτου κύκλου με όποια σειρά θες, με την εμπειρία να παραμένει αναλλοίωτη. Διαλέγεις ένα χρώμα-επεισόδιο (Πράσινο, Κίτρινο, Μπλε, Βιολετί, Πορτοκαλί, Κόκκινο, Ροζ) και ξεκινάς τη θέαση, κρατώντας το χρώμα-επεισόδιο με τίτλο "Λευκό: Η Ληστεία" για το τέλος, χωρίς και αυτό να είναι απαραίτητο (το "Μαύρο" απλά εξηγεί τον τρόπο που μπορούμε να απολαύσουμε τη σειρά). Σύμφωνα με τους δημιουργούς και τους δικούς τους υπολογισμούς, υπάρχουν 40.320 διαφορετικοί τρόποι να δεις τη σειρά. Δεν χρειάζεται να το δοκιμάσετε, μία φορά αρκεί να την δείτε. Δείχνει πάντως ότι η τηλεόραση ψάχνει νέους τρόπους για να κρατήσει τους θεατές σε επαγρύπνηση, κάποιες φορές μέσω tricks ή φτηνών gimmicks.

Το "Kaleidoscope” καλύπτει τα γεγονότα που διαδραματίζονται 24 χρόνια πριν τη ληστεία και 6 μήνες μετά. Ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο χρωμάτων, χαρακτήρων και γεγονότων που οδηγούν στην ημέρα της ληστείας και την κατάληξη που θα έχει ο Λίο και η απροσάρμοστη ομάδα του. Μπορεί να τους εμπιστευτεί όλους ή κάθε ένας έχει τη δική του προσωπική ατζέντα και σχέδιο; Τι θα γίνει με την πρώτη στραβή;

Kaleidoscope

 

Σε κανένα σημείο η σειρά του Έρικ Γκαρσία δεν κάνει "κοιλιά", ο ρυθμός είναι γρήγορος και σε κρατάει σε ενδιαφέρον. Αν μπορούμε να της προσάψουμε κάτι είναι η έλλειψη ρεαλισμού και οι καρτουνίστικοι χαρακτήρες και σκηνές δράσης. Τα τελευταία δύο ίσως να είναι τελικά και το μεγάλο της προσόν, όπως το εκλάβει ο κάθε ένας. Μία heist σειρά με μπόλικη δράση, over the top ήρωες-αντιήρωες και απίθανες καταστάσεις. Σε αυτό τα καταφέρνει περίφημα.

Βασισμένη ελεύθερα στα πραγματικά γεγονότα του 2012 όπου πλημμύρισαν τα υπόγεια θησαυροφυλάκια μεγάλης χρηματοπιστωτικής εταιρίας στο Μανχάταν, αποτέλεσμα του τυφώνα Σάντι και μαζί τους (υποτίθεται) χάθηκαν ομόλογα αξίας 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η σειρά είναι ιδανική για binge-watching, βλέποντάς την με όποια προτίμηση χρώματος έχεις. Δίπλα στον Τζιανκάρλο Εσποσίτο που πραγματικά δεν χορταίνουμε να βλέπουμε, συμπρωταγωνιστούν γνωστά αλλά και ανερχόμενα ονόματα, με το κάστινγκ να παίρνει άριστα. Ρούφους Σουλ, Παθ Βέγα, Ρόζαλιν Έλμπεϊ, Τζάι Κόρτνεϊ, Τάτι Γκάμπριελ, Πίτερ Μαρκ Κένταλ.

Kaleidoscope

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.