Ποια είναι η "KooKooland" που έρχεται στην ΕΡΤ2;

Μια παραμυθένια πόλη γίνεται η νέα παιδική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης.

Kookooland

Μια λιλιπούτεια μαγική πόλη, η KooKooland, φτιαγμένη με φαντασία, δημιουργικό κέφι, πολλή αγάπη και αισιοδοξία, βρίσκεται μέσα σ’ ένα καταπράσινο δάσος και είναι πανέτοιμη να συστηθεί στα παιδιά μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Η "KooKooland", που έρχεται τη Δευτέρα 19/12 και καθημερινά στις 16:00 στην ΕΡΤ2 και στο ERTFLIX, αποτελεί τη νέα παιδική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, η οποία δημιουργήθηκε από γονείς για όλα τα παιδιά πρωτοσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Kookooland

Οι χαρακτήρες, οι γεμάτες τραγούδι ιστορίες, οι σχέσεις και οι προβληματισμοί των πέντε βασικών κατοίκων της θα τα συναρπάσουν, δίνοντάς τους παράλληλα τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθούν με ασφάλεια στο ψυχοπαιδαγωγικά μελετημένο περιβάλλον της "Kookooland", το οποίο προάγει την ποιοτική διασκέδαση, την άρτια αισθητική, την ελεύθερη έκφραση και τη φυσική ανάγκη των παιδιών για συνεχή εξερεύνηση και ανακάλυψη, χωρίς διδακτισμό ή διάθεση προβολής συγκεκριμένων προτύπων.

Η "KooKooland" γεννήθηκε σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους, δημιουργούς, φίλους γονείς, αλλά και με τα ίδια τα παιδιά, με σκοπό να συμβάλει μέσα από τους πέντε οικείους χαρακτήρες στην ψυχαγωγία των παιδιών, καλλιεργώντας τους την επιθυμία για δημιουργική γνώση και ανάλογο για την ηλικία τους προβληματισμό για τον κόσμο, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στη μοναδικότητα του κάθε παιδιού. Σκηνοθεσία: Ivan Salfa, υπεύθυνη μυθοπλασίας – σενάριο: Θεοδώρα Κατσιφή, σεναριακή ομάδα: Λίλια Γκούνη-Σοφικίτη, Όλγα Μανάρα.

Οι ήρωες της KooKooland

Λάμπρος ο Δεινόσαυρος: Ο Λάμπρος, που ζει σε σπηλιά, είναι κάμποσων εκατομμυρίων ετών, τόσων που μέχρι κι αυτός έχει χάσει το μέτρημα. Είναι φιλικός και αγαπητός και απολαμβάνει να προσφέρει τις γνώσεις του απλόχερα. Του αρέσουν πολύ το τζόκινγκ, το κρυφτό, οι συλλογές, τα φραγκοστάφυλα και τα κεκάκια. Είναι υπέρμαχος του περιβάλλοντος, της υγιεινής διατροφής και ζωής και είναι δεινός κολυμβητής. Έχει μια παιδικότητα μοναδική, παρά την ηλικία του και το γεγονός ότι έχει επιβιώσει από κοσμογονικά γεγονότα. Με τη φωνή του Αντώνη Κρόμπα.

Koobot το Ρομπότ: Ένας ήρωας από άλλον πλανήτη. Διασκεδαστικός, φιλικός και κάποιες φορές αφελής, από κάποιες λανθασμένες συντεταγμένες προσγειώθηκε κακήν κακώς με το διαστημικό του χαρτόκουτο στην KooKooland. Μας έρχεται από τον πλανήτη Kookoobot και, όπως είναι λογικό, του λείπουν πολύ η οικογένεια και οι φίλοι του. Αν και διαθέτει πρόγραμμα διερμηνέα, πολλές φορές δυσκολεύεται να κατανοήσει τη γλώσσα που μιλάει η παρέα. Γοητεύεται από την KooKooland και τους κατοίκους της, εντυπωσιάζεται με τη φύση και θαυμάζει το ουράνιο τόξο. Με τη φωνή του Λευτέρη Ελευθερίου.

Χρύσα η Μύγα: Η Χρύσα είναι μία μύγα ξεχωριστή που κάνει φάρσες και τρελαίνεται για μαρμελάδα ροδάκινο (το επίσημο φρούτο της KooKooland). Αεικίνητη και επικοινωνιακή, της αρέσει να πειράζει και να αστειεύεται με τους άλλους, χωρίς κακή πρόθεση, γεγονός που της δημιουργεί μπελάδες, που καλείται να διορθώσει η Βάγια η κουκουβάγια, με την οποία τη συνδέει φιλία χρόνων. Στριφογυρίζει και μεταφέρει στη Βάγια τη δική της εκδοχή από τα νέα της ημέρας. Με τη φωνή της Κατερίνας Τσεβά.

Βάγια η Κουκουβάγια: Η Βάγια είναι η σοφή και η έμπειρη της παρέας. Παρατηρητική, στοχαστική, παντογνώστρια δεινή, είναι η φωνή της λογικής, γι’ αυτό και καθώς έχει την ικανότητα και τις γνώσεις να δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που προκύπτει στην KooKooland, όλοι τη σέβονται και ζητάνε τη συμβουλή της. Το σπίτι της βρίσκεται σε ένα δέντρο και είναι γεμάτο βιβλία. Αγαπάει το διάβασμα και το ζεστό τσάι. Με τη φωνή της Τατιάννας Καλατζή.

Σουριγάτα η Γάτα: Η Σουριγάτα είναι η ψυχή της παρέας. Ήρεμη, εξωστρεφής και αισιόδοξη πιστεύει στη θετική πλευρά και έκβαση των πραγμάτων. Συνηθίζει να λέει πως "όλα μπορούν να είναι όμορφα, αν θέλει κάποιος να δει την ομορφιά γύρω του". Κι αυτός είναι ο λόγος που φροντίζει τον εαυτό της, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Της αρέσει η γιόγκα και ο διαλογισμός, ενώ θαυμάζει και αγαπάει τη φύση. Την ονόμασαν Σουριγάτα οι γονείς της, γιατί από μικρό γατί συνήθιζε να στέκεται στα δυο της πόδια σαν τις σουρικάτες. Με τη φωνή της Μαρίας Σαμάρκου. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.