TV pick: "Μουσικό κουτί" αφιερωμένο στον Θάνο Μικρούτσικο

Μίλτος Πασχαλίδης, Κώστας Θωμαΐδης, Παυλίνα Βουλγαράκη και Αλεξάνδρα Μικρούτσικου τιμούν τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη στη μουσική εκπομπή του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Ρένας Μόρφη.

Μουσικό Κουτί © Μανώλης Μανούσης

Σε ένα από τα πολλά και απολαυστικά αφιερώματα του "Μουσικού κουτιού" έρχεται να προστεθεί και εκείνο για τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, την Τετάρτη 30/11 (22:00, ΕΡΤ1). Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την κόρη του, Αλεξάνδρα, η οποία μοιράζεται για πρώτη φορά δημοσίως ιστορίες από τη ζωή του πατέρα της και ερμηνεύει τραγούδια του.

Φιλοξενούν επίσης τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Παυλίνα Βουλγαράκη, τρεις ερμηνευτές τριών διαφορετικών γενιών, που όχι μόνο συνεργάστηκαν μαζί του αλλά είχαν και πολύ στενούς δεσμούς, αλλά και τον Θύμιο Παπαδόπουλο, σολίστα των πνευστών και σταθερό συνεργάτη του σπουδαίου συνθέτη για πολλά χρόνια.

Μουσικό Κουτί
© Μανώλης Μανούσης

Η διαδρομή του Θάνου Μικρούτσικου ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και πάντα ήταν ανήσυχη και δημιουργική, πολύ πλούσια και περιπετειώδης. Έγραψε όπερες, συμφωνική μουσική, μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο και βέβαια το πιο γνωστό κομμάτι της δουλειάς του είναι τα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε μελοποιώντας στίχους Ελλήνων και ξένων ποιητών. Ένας μοναδικός συνθέτης, που έγραψε από άριες μέχρι ζεϊμπέκικα και μελοποίησε από τον Μπρεχτ και τον Ναζίμ Χικμέτ μέχρι τον αγαπημένο του Νίκο Καββαδία.

Εμβληματικά τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου από τις συνεργασίες του με τον Άλκη Αλκαίο, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Οδυσσέα Ιωάννου θα ακουστούν στην εκπομπή, ενώ ξεχωριστή θέση στο αφιέρωμα έχει η ποίηση του Νίκου Καββαδία μέσα από τα τραγούδια "Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής", "Θεσσαλονίκη", "Ένα μαχαίρι".

Δείτε βίντεο από το αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.

Eurovision 2024: Τι κρατάμε από τον φετινό διαγωνισμό

Το 2024 θα καταγραφεί ως η χρονιά που έκανε την Ελλάδα να ασχοληθεί και πάλι με την Eurovision. Από τον παρασκηνιακό ντόρο, μέχρι την Μαρίνα Σάττι και τον μεγάλο τελικό, ανατρέχουμε σε όλα όσα μας τράβηξαν την προσοχή στον φετινό διαγωνισμό.