"Μικροκύματα": Διακεκριμένες ταινίες μικρού μήκους στο κανάλι της Βουλής

Η πιο σινεφίλ ζώνη προβολών της τηλεόρασης επιστρέφει με must see ταινίες μικρού μήκους νέων αλλά και καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως οι Γιώργος Λάνθιμος, Ρούμπεν Έστλουντ, Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ.

Το «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου στον Δαναό «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου

Μετά το εξαιρετικό αφιέρωμα στο σύγχρονο ενήλικο animation, τα "Μικροκύματα", η ζώνη προβολών της Βουλής-Τηλεόραση που έχει πάντα κάτι ενδιαφέρον να προτείνει, επιστρέφει την Παρασκευή 18/11 και κάθε Παρασκευή τα μεσάνυχτα στις οθόνες. Στον νέο τους κύκλο, τα "Μικροκύματα" έρχονται με δώδεκα ωριαία προγράμματα ταινιών μικρού μήκους live action για ενήλικες, αφιερωμένα στη διεθνή παραγωγή του 21ου αιώνα.

Οι 40 αριστουργηματικές ταινίες live action μικρού μήκους ανεξάρτητης παραγωγής της ανθολογίας των "Μικροκυμάτων", γυρισμένες από το 2010 έως το 2021 από δημιουργούς της Ευρώπης, της Ασίας, της Αφρικής, της Αυστραλίας και της Αμερικής, παρουσιάζονται σε πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική προβολή και σε HD εικόνα. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία και υποψηφιότητες Όσκαρ, Χρυσούς Φοίνικες στο Φεστιβάλ Κανών, Κρυστάλλινες Άρκτους στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Μεγάλα Βραβεία στο Φεστιβάλ Σαντάνς, ενώ έχουν επίσης διαγράψει αξιοσημείωτη πορεία στα μεγαλύτερα φεστιβάλ μικρού μήκους του κόσμου (Κλερμόν Φεράν, Τάμπερε, Παλμ Σπρινγκς, Σάο Πάολο κ.ά.).

Blue
"Μπλε", του Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ

Από την ανθολογία ξεχωρίζουν τα έργα καταξιωμένων σκηνοθετών μεγάλου μήκους, όπως ο Γιώργος Λάνθιμος ("Nimic", με τους Ματ Ντίλον, Δάφνη Πατακιά), ο Τζόναθαν Γκλέιζερ ("Η Πτώση"), ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για το "Τρίγωνο της Θλίψης" και "Το Τετράγωνο" Σουηδός Ρούμπεν Έστλουντ ("Περιστατικό Δίπλα σε Τράπεζα"), o εικονοκλάστης Ταϊλανδός Απιτσατπόνγκ Βερεσεθακούλ ("Μπλε"), ο βραβευμένος στο Βερολίνο Τζαφάρ Παναχί ("Κρυμμένη"), ο πολυβραβευμένος Ασιάτης Τσάι Μινγκ Λιανγκ ("Περπατώντας"), ο μεγάλος σύγχρονος Κινέζος δημιουργός Ζία Ζανγκ-κε ("Οι Hδονιστές"), ο διάσημος για τα θρίλερ "The Ring" Χιντέο Νακάτα ("Κάπου στην Καμακούρα", με πρωταγωνίστρια τη μοναδική επιζούσα από το καστ της σπουδαίας ταινίας του Γιασουχίρο Όζου, "Ταξίδι στο Τόκιο" του 1953). Τα "Μικροκύματα" θα προβάλλονται σε επανάληψη κάθε Σάββατο στη 01:00. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.