"The Crown": Τα 5 διάσημα "σκάνδαλα" που έμειναν εκτός της 5ης σεζόν

Τα πρωτοσέλιδα της βασιλικής οικογένειας που δεν προβλήθηκαν στα νέα επεισόδια.

The Crown

Όσο κι αν ο Πίτερ Μόργκαν έχει καταφέρει να "αφηγηθεί" τις γνωστότερες ιστορίες της βασιλικής οικογένειας στη νέα σεζόν του "The Crown", υπάρχουν διάφορα "σκάνδαλα" που συνέβησαν εκείνη την εποχή, αλλά δεν βρήκαν θέση στο σενάριο. Σίγουρα, ο χωρισμός της πριγκίπισσας Diana και του πρίγκιπα Καρόλου αποτελεί το βασικό θέμα του νέου κύκλου, ωστόσο παρεμβάλλονται κι άλλες ιστορίες που αφορούν τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Και όμως, ο Μόργκαν άφησε εκτός αρκετά περιστατικά που θα έκαναν ίσως τη διαφορά. 

1. Το ταξίδι στη Νότια Κορέα: Όσο κι αν στην αρχή της 5ης σεζόν παρακολουθούμε τον "δεύτερο μήνα του μέλιτος" της Νταϊάνα και του Καρόλου, - που μόνο αυτό δεν ήταν - υπήρξε και ένα ακόμα ταξίδι, το τελευταίο τους που έλαβε χώρα στη Νότια Κορέα. Πριν από τον χωρισμό τους, το ζευγάρι επισκέφθηκε την Ασία, ένα γεγονός που απέδειξε πως δεν θα μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί ο γάμος τους. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος που ήταν παρών στο ταξίδι, είχε γράψει σε ένα άρθρο του το 2021 πως υπήρχε εξόφθαλμο μίσος μεταξύ της Νταϊάνα και του Καρόλου. Από την άλλη, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ο αναπληρωματικός προσωπικός γραμματέας του Καρόλου, Πίτερ Γουεστμπέρκοτ, είχε απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου πως "ξέρουμε πως δεν είναι καλά, όμως κάνουμε ό,τι καλύτερο για εκείνους". Έναν μήνα αργότερα, ο πρωθυπουργός Τζον Μέιτζορ ανακοίνωσε δημόσια τον χωρισμό τους.

2. Η φάρσα στη βασίλισσα Ελισάβετ: Θα μπορούσε να πει κανείς πως αυτό το γεγονός θα έδινε την ευκαιρία στο The Crown να αποκτήσει έναν πιο χιουμοριστικό χαρακτήρα, κάτι που πιθανώς να μην ταίριαζε με το ύφος της υπόλοιπης σεζόν. Ωστόσο, θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε την τηλεφωνική φάρσα που είχε γίνει στην Ελισάβετ. Ειδικότερα, ο Καναδός ραδιοφωνικός παραγωγός, Πιέρ Μπρασάρντ, είχε καλέσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, υποδυόμενος τον Καναδό Πρωθυπουργό, Jean Chretien, συνομιλώντας μαζί της για 7 λεπτά. Σε αυτή τη συζήτηση που έλαβε χώρα στα αγγλικά και στα γαλλικά, η βασίλισσα Ελισάβετ ανέφερε τα σχέδια της οικογένειας για το Halloween, όπως και την εμπλοκή της στο δημοψήφισμα του Κεμπέκ. "Νομίζουμε πως είναι ενοχλητικό. Πιστεύουμε πως ήταν χάσιμο χρόνου για τη βασίλισσα", δήλωσε εκπρόσωπος του Παλατιού για τη φάρσα. Αντίθετα, ο Brassard δήλωσε πως δεν μετάνιωσε στιγμή για τη συζήτηση με τη βασίλισσα, υποστηρίζοντας πως η μονάρχης ήταν πολύ αστεία. "Αυτού του είδους η συζήτηση είναι ένα καλό πράγμα γιατί βλέπουμε την ανθρώπινη πλευρά πίσω από το άτομο", είχε πει.

3. Η σχέση με τον Χασνάτ Καν: Όσο κι αν ο καρδιοχειρουργός εμφανίζεται στη σειρά, η αλήθεια είναι πως το ειδύλλιο με τη Νταϊάνα δεν ήταν κάτι επιπόλαιο. Η Νταϊάνα είχε σχέση με τον Καν για δύο χρόνια και μάλιστα σκέφτονταν να παντρευτούν, ενώ ο χωρισμός τους έλαβε χώρα λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της. Πιο αναλυτικά, η συγγραφέας Τίνα Μπράουν είχε γράψει στο βιβλίο της, πως η Νταϊάνα αναφερόταν στον Καν ως τον "ένα" για εκείνη. Ωστόσο, ο ίδιος δεν είχε κάνει κανένα σχόλιο, μέχρι το 2008 που αποκάλυψε πως πράγματι συζητούσαν το ενδεχόμενο του γάμου, ενώ η Νταϊάνα είχε επισκεφθεί τους γονείς του στο Πακιστάν το 1996.

"Πραγματικά απόλαυσε τον χρόνο της όταν ήρθε εδώ. Επίσης απολάμβανε το απογευματινό τσάι με την οικογένειά μου. Και νομίζω πως της άρεσε πολύ η εκκεντρική κουλτούρα της ασιατικής οικογένειας", είχε πει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, είχε αποκαλύψει τον λόγο του χωρισμού τους, που ήταν το ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να έχει μία φυσιολογική ζωή στο πλευρό της. "Η κύρια ανησυχία μου για τον γάμο μας ήταν ότι η ζωή μου θα ήταν μία κόλαση εξαιτίας του ποια ήταν", εξήγησε. Αλλά και ο πρώην μπάτλερ της Νταϊάνα είχε δηλώσει πως ο Καν ήταν το άλλο της μισό, αποκαλύπτοντας πως "ήταν ο άντρας που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και ήταν μια πολύ βαθιά, πνευματική σχέση. Ήμουν μάρτυρας από πρώτο χέρι και ήταν πολύ ερωτευμένοι".

4. Το ατύχημα του πρίγκιπα Γουίλιαμ: Ο μεγαλύτερος γιος του βασιλικού ζευγαριού σε ηλικία 8 ετών, είχε υποβληθεί σε μία επέμβαση, ύστερα από ένα ατύχημα στο σχολείο που ήταν εσωτερικός. Ειδικότερα, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ είχε υποστεί ένα σοβαρό χτύπημα στο κεφάλι από μπαστούνι του γκολφ, μένοντας δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Ο πρώτος επισκέπτης που είχε μετά την επέμβαση ήταν φυσικά ο αδερφός του, ενώ η μητέρα του είχε μείνει καθ'όλη τη διάρκεια σε ένα ιδιωτικό δωμάτιο στο νοσοκομείο για να είναι δίπλα στον γιο της. 

5. Ο γάμος της πριγκίπισσας Άννας: Όσο κι αν βλέπουμε το ενδιαφέρον της πριγκίπισσας Άννας για τον Σερ Τίμοθι Λόρενς και την ανακοίνωση του γάμου της στη μητέρα της, που την εξαγρίωσε, εν τέλει δεν βλέπουμε πλάνα αυτού. Στην πραγματικότητα, ο γάμος πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία με 30 καλεσμένους, καθώς η εκκλησία της Αγγλίας δεν επέτρεπε στη νύφη να ξαναπαντρευτεί, αφού είχε ήδη χωρίσει.

Πηγή: Madamefigaro.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.