Τι φοβάται ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο;

Στο «Cabinet of Curiosities» του Netflix, αλλόκοτοι εφιάλτες ζωντανεύουν μέσα από τις οκτώ τρομακτικές ιστορίες που επιμελείται ο σκοτεινός παραμυθάς.

Cabinet of Curiosities

Θέλετε να μπείτε σε κλίμα Halloween; Ένα όνομα αρκεί για να το κάνετε σινεφιλικά και με ποιότητα: Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Λάτρης της λογοτεχνίας του φανταστικού και των κόμικς, αλλά και εμπνευστής μερικών από τα πιο απόκοσμα τέρατα που έχουν περάσει ποτέ από την οθόνη, ο βραβευμένος με Όσκαρ Μεξικανός δεξιοτέχνης παρουσιάζει στο Netflix μια συλλογή ιστοριών τρόμου που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο – ή ατάραχο. 

Στο "Cabinet of Curiosities", ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο επιμελείται μια συλλογή από αλλόκοτες και μοναδικές ιστορίες που σκοπό έχουν να ανατρέψουν τις παραδοσιακές αντιλήψεις για τον τρόμο. Από μακάβριες και μαγικές, γκοθ και αποτροπιαστικές ή κλασικά ανατριχιαστικές, οι οκτώ καλαίσθητες και δυσοίωνες ιστορίες (δύο από τις οποίες υπογράφει ο Ντελ Τόρο) ζωντανεύουν από μια ομάδα σεναριογράφων και σκηνοθετών που θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε dream tream του τρόμου, αφού όλοι τους έχουν επιλεγεί προσωπικά από τον Ντελ Τόρο. Με τον Ντελ Τόρο να κρατά το ρόλο του showrunner και του διευθυντή παραγωγής (μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ Τζ. Μάιλς Ντέιλ), ό,τι θα δούμε επί της οθόνης είναι επιλεκτικά διαλεγμένο από τον ίδιο, παρουσιάζοντας μια συλλογή με ό,τι ο ίδιος κρίνει πιο τρομακτικό, μια ανθολογία βγαλμένη από τους εφιάλτες του. 

Cabinet of Curiosities

Όπως τονίζει ο Μεξικανός auteur, η σειρά ανθολογίας "Cabinet of Curiosities" στην ουσία εξερευνά τι ακριβώς σημαίνει "τρόμος", αλλά όλοι γνωρίζουμε πως το τι φοβίζει τον καθένα μας είναι διαφορετικό. Γι’ αυτό και σ’ αυτό το "Ερμάριο με τα αλλόκοτα αντικείμενα", όπως μεταφράζεται στα ελληνικά ο τίτλος της ανθολογίας, ο Ντελ Τόρο θα βουτήξει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, προσπαθώντας να καλύψει με τις θεματικές του –που περιλαμβάνουν από αλλόκοτα πλάσματα μέχρι εσωτερικούς δαίμονες– όλα εκείνα που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε. "Μερικές από τις ιστορίες είναι ήρεμες, φυσικά με φρικιαστικό τρόπο, άλλες διαταραγμένα διασκεδαστικές και αστείες. Το "Cabinet of Curiosities” είναι ένα δείγμα πολύ διαφορετικών γεύσεων, που παρουσιάζουν διαφορετικές απολαύσεις. Μερικά είναι αλμυρά, άλλα είναι γλυκά, σε κάθε δαγκωνιά σε περιμένει και μια έκπληξη", λέει ο ίδιος. 

Τα οκτώ αυτοτελή επεισόδια, καθένα από τα οποία παρουσιάζει ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με μια μικρή εισαγωγή, ανεβαίνουν ανά θεματικές δυάδες με δικό τους τίτλο στο Netflix από την Τρίτη 25/10, ενώ όλες οι ιστορίες θα είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα την Παρασκευή 28/10. Στην πρώτη θεματική με τίτλο "Scavengers" πρωταγωνιστούν πτωματοφάγοι, στο "Loners" μοναχικοί άνθρωποι, τα δύο επεισόδια της θεματικής "Lovecraft" εμπνέονται από τον δεξιοτέχνη της λογοτεχνίας του φανταστικού και αγαπημένου του Ντελ Τόρο, Χ.Φ. Λάβκραφτ, ενώ τα "Visitations", οι επισκέψεις δηλαδή, σου χτυπάνε την πόρτα σαν άλλο "trick or treat". 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.