TV pick: Τα πιο όμορφα "Πλάνα" έχουν …ουρά και απέραντη, ανιδιοτελή αγάπη

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και καλοδουλεμένες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης, τα «Πλάνα με Ουρά», επιστρέφει με νέο κύκλο επεισοδίων και δίνει ξανά στα ζώα την προσοχή που αξίζουν.

Πλάνα με ουρά

Τα "Πλάνα µε ουρά", η σειρά εβδομαδιαίων ωριαίων εκπομπών που επιμελείται και παρουσιάζει η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και αφηγείται ιστορίες ανθρώπων και ζώων, επιστρέφει με τρίτο κύκλο επεισοδίων στην ΕΡΤ2 την Κυριακή 9/10. Κάθε Κυριακή στις 18:00, τα "Πλάνα µε ουρά", μέσα από αφιερώματα, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις, αναδεικνύουν ενδιαφέρουσες ιστορίες ζώων και των ανθρώπων τους, αποκαλύπτοντας άγνωστες πληροφορίες για τον συναρπαστικό κόσμο των ζώων. Γάτες και σκύλοι, άλογα και παπαγάλοι, αρκούδες και αλεπούδες, γαϊδούρια και χελώνες, αποδημητικά πουλιά και θαλάσσια θηλαστικά περνούν μπροστά από τον φακό του σκηνοθέτη Παναγιώτη Κουντουρά και γίνονται οι πρωταγωνιστές της εκπομπής.

Σε κάθε επεισόδιο, οι άνθρωποι που προσφέρουν στα ζώα προστασία και φροντίδα, -από τους άγνωστους στο ευρύ κοινό εθελοντές των φιλοζωικών οργανώσεων, μέχρι πολύ γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους (τέχνες, γράμματα, πολιτική, επιστήμη)- μιλούν για την ιδιαίτερη σχέση τους µε τα τετράποδα και ξεδιπλώνουν τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή η συνύπαρξη. Επιπλέον, οι ειδικοί συνεργάτες της εκπομπής µας δίνουν απλές αλλά πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη υγεία, τη σωστή φροντίδα και την εκπαίδευση των ζώων µας, αλλά και για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των φιλόζωων που συμβιώνουν µε κατοικίδια.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο

Την Κυριακή 9/10 (18:00) στο πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, τα "Πλάνα με ουρά" ταξιδεύουν στην Κοπεγχάγη και συναντούν εκατοντάδες τετράποδα ελληνόπουλα, πρώην αδεσποτάκια, που υιοθετήθηκαν στη Δανία και πλέον ζουν ασφαλή και ευτυχισμένα με τους ανθρώπους τους. Εκεί, σ' ένα πάρκο στα περίχωρα της Κοπεγχάγης, η Τασούλα Επτακοίλη συμμετέχει στην ετήσια γιορτή την οποία πραγματοποιεί η οργάνωση "Graeske Hunde" (δηλαδή Ελληνικά Σκυλιά) και γνωρίζει από κοντά τους κηδεμόνες και τα πρώην αδεσποτάκια που μετά τα βάσανα της αδέσποτης ζωής τους στην Αθήνα, τη Λέσβο, την Ξάνθη ή την Κρήτη, ξεκίνησαν μια νέα ζωή σ' αυτή τη γωνιά της βόρειας Ευρώπης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.