Όλα όσα μάθαμε για το "Maestro" του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Παρακολουθήσαμε ένα αποκλειστικό απόσπασμα του «Maestro» που θα προβληθεί στο Mega και συζητήσαμε με τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για τη σειρά που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως την καλύτερη δουλειά του. Ναι, η επιστροφή του δεν είναι τυχαία το μεγαλύτερο γεγονός της τηλεοπτικής σεζόν.

Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Αν έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε μία λέξη για να περιγράψουμε τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη, τότε ο "μαέστρος" θα του ταίριαζε γάντι. Σεναριογράφος, σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής, με ενεργό ρόλο σε μουσική επένδυση, φωτογραφία, σκηνογραφία, μοντάζ και παραγωγή, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ο ενορχηστρωτής τηλεοπτικών σειρών που αναδείχτηκαν σε κορυφαίες στιγμές της ελληνικής μικρής οθόνης. Στις σειρές του η υπογραφή του είναι πάντα ξεκάθαρη, τόσο που το επίθετό του έχει γίνει συνώνυμο της δουλειάς του: Πάντα, από τα πρώτα λεπτά ενός δημιουργήματός του, είσαι σίγουρος ότι παρακολουθείς "Παπακαλιάτη". Το "Maestro", λοιπόν, ως τίτλος, ήρθε κι αυτό να ταιριάξει στο νέο του τηλεοπτικό δημιούργημα: μια σειρά εννιά επεισοδίων, που θα κάνει πρεμιέρα στο Mega την Πέμπτη 13/10 στις 22.30.

Από μια αποκλειστική 15λεπτη γεύση που πήραμε στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη της Πειραιώς, πρόκειται για μια δραματική-ερωτική ιστορία με πολλές δόσεις αυτοσαρκασμού και χιούμορ, καθώς, όπως δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, όταν γράφει θέλει να περιλαμβάνει όλα τα χρώματα σε έναν πίνακα. Με φόντο τους πανέμορφους Παξούς, ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης γίνεται ο μουσικός Ορέστης που θα επισκεφθεί το νησί λίγο μετά την άρση του lockdown για να στήσει ξανά το περίφημο μουσικό φεστιβάλ του με τη βοήθεια των κατοίκων. Κι αν αυτό το εγχείρημά του που μας δίνει εντυπωσιακά πλάνα από τους Παξούς και το παλιό σχολείο όπου γίνονται οι μουσικές πρόβες αντιπροσωπεύουν τα πιο φωτεινά χρώματα της προαναφερθείσας παλέτας του δημιουργού, εδώ το μαύρο έρχεται με τη μορφή των παθογενειών της μικρής κοινωνίας του νησιού, της καταπίεσης και της οικογενειακής βίας. Η βία είναι αυτή που θα πυροδοτήσει όλη την ιστορία και θα δούμε τι αντίκτυπο έχει σε πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους που δεν είχαν άμεση σχέση με το γεγονός. Οι ιστορίες των οκτώ κεντρικών χαρακτήρων συνδέονται, και με έναν τρόπο όλοι τους γίνονται συνένοχοι σε ό,τι ακολουθεί.

Maestro

"Τολμώ να πω πως είναι η αγαπημένη μου και η καλύτερή μου δουλειά", είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μετά το απόσπασμα που παρακολουθήσαμε. "Οι ηθοποιοί έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες, τους πήγαν πολύ πιο πάνω από εκεί που πίστευα. Γι’ αυτό και είμαι για πρώτη φορά τόσο ενθουσιασμένος και σίγουρος μέσα μου ότι κάναμε μια πραγματικά καλή δουλειά", συμπλήρωσε αναφερόμενος στους Χάρις Αλεξίου, Μαρία Καβογιάννη, Φάνη Μουρατίδη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αντίνοο Αλμπάνη, Στεφανία Γουλιώτη, Κλέλια Ανδριολάτου, Ορέστη Χαλκιά, Γιώργο Μπένο και Δημήτρη Κίτσο που ήταν παρόντες στη συνέντευξη. Και όλα έδειξαν ότι έχει δίκιο. Από την αισθητική και την ατμόσφαιρα μέχρι τη φωτογραφία και τη μουσική, το "Μaestro" έχει δουλευτεί σε κάθε του νότα με ολοφάνερη λεπτομέρεια, με το αποτέλεσμα να μοιάζει απόλυτα κινηματογραφικό. Άλλωστε, για τον ίδιο, το "Maestro" δεν είναι τίποτα άλλο από μια ταινία με εννέα μέρη (και με τον δεύτερο κύκλο να βρίσκεται στα σκαριά, αφού αποκάλυψε ότι έχει γράψει ήδη το πρώτο επεισόδιο).

Για τους τηλεθεατές, πάλι, θα είναι σίγουρα η επιστροφή ενός πραγματικού μαέστρου. Ο "Δάσκαλος", όπως μας είχε πρωτοσυστηθεί η σειρά, έγινε τελικά "Maestro" όχι από αυτοαναφορικότητα, αλλά για να πάρει έναν τίτλο πιο διεθνή, που να εκφράζει τόσο το σενάριο όσο και τον κεντρικό ήρωα, αλλά και να μπορεί να σταθεί επάξια σε όλες τις γλώσσες χωρίς να… χάνεται στη μετάφραση. Ναι, είναι ξεκάθαρο ότι το "Maestro" έχει φτιαχτεί γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, για να ταξιδέψει στο εξωτερικό, και όπως αποκάλυψε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης οι συζητήσεις και οι πρώτες απαραίτητες κινήσεις και επαφές έχουν ήδη γίνει.

Δείτε το trailer της σειράς

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.