Ταινίες στη Βουλή εις μνήμην των Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ειρήνης Παππά και Κώστα Καζάκου

Τρεις εμβληματικές φυσιογνωμίες του κινηματογράφου και του θεάτρου έφυγαν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους δυσαναπλήρωτο κενό σε εθνικό και διεθνές στερέωμα.

Ο Τρελός Πιερό

Τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου Γάλλου σκηνοθέτη, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, αλλά και των κορυφαίων Ελλήνων ηθοποιών Ειρήνης Παππά και Κώστα Καζάκου, το κανάλι της Βουλής θα προ­βάλει την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ. και το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 11 μ.μ. δύο εξαιρετικές ταινίες.

Στις 16/9 θα προβληθεί η ελληνική ταινία "Ιφιγένεια" σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη (1977). Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη, με την Ειρήνη Παππά στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας και τον Κώστα Καζάκο ως Αγαμνένωνα. 

Διαβάστε Επίσης

Στις 17/9 θα προβληθεί η ταινία "Ο Tρελός Πιερό", σε σκηνοθεσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ με τους Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άνα Καρίνα και Σάμουελ Φούλερ. Στην εμβληματική ταινία του γαλλικού νέου κύματος (1965), ο Φερντινάν (Ζαν Πολ Μπελμοντό) βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο που τον βοήθησε στην κοι­νωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθίσει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, (Άνα Καρίνα) έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να αποδράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.