Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" έρχεται στη μικρή οθόνη

Μια καθηλωτική μίνι σειρά κάνει πρεμιέρα την επόμενη εβδομάδα και το κανάλι του ΑΝΤ1 τιμά την 100η επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής με μια ξεχωριστή μουσική εκπομπή.

Σμύρνη μου αγαπημένη

100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, σε μια επέτειο που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στην Ιστορία της πατρίδας μας, ο ΑΝΤ1 τιμά τον ελληνισμό και τον ελληνικό πολιτισμό μέσα από ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο που κρατά τις μνήμες και τις παραδόσεις ζωντανές.  

Στο πλαίσιο της επετείου για τη Μικρασιατική καταστροφή, η "Σμύρνη μου αγαπημένη" της Μιμής Ντενίση, η μεγαλύτερη παραγωγή που έγινε ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου και συγκίνησε το κοινό, έρχεται στον ΑΝΤ1 σε μία μίνι σειρά για να καθηλώσει και τους τηλεθεατές.  

Σμύρνη μου αγαπημένη

Η πολυαναμενόμενη σειρά κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 22:00. Η σειρά αποτελείται από 4 επεισόδια και περιλαμβάνει πλούσιο αποκλειστικό υλικό και ανέκδοτες σκηνές από την κινηματογραφική ταινία. 

Σμύρνη μου αγαπημένη

Με πρωταγωνιστές τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Γιάννη Βογιατζή και ένα επίσης δυνατό διεθνές καστ, με γυρίσματα σε Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο, με σύγχρονα ψηφιακά εφέ, καθώς και εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, η σειρά αφηγείται με μαεστρία και ρεαλισμό τα τραγικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύει την πολυπολιτισμική ταυτότητα της τότε Σμύρνης και μας θυμίζει ότι κάθε λαός έχει μια χαμένη πατρίδα, κάθε λαός έχει τη Σμύρνη του. 

Αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου της σειράς, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 23:00, ο ΑΝΤ1 θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση μια συναυλία μνήμης με τις μοναδικές ερμηνείες της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και της Γλυκερίας με τη συμμετοχή της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε συνδυασμό με αποσπάσματα από την ταινία "Σμύρνη μου αγαπημένη" σε σενάριο Μιμής Ντενίση και σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Η συναυλία μαγνητοσκοπήθηκε στο Φαληρικό Όρμο, στην προσομοίωση της καμένης προκυμαίας της Σμύρνης για τα γυρίσματα της ταινίας και την καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του προγράμματος είχε ο Ανδρέας Κατσιγιάννης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.