"Πρωταγωνιστές" πέρα από τις βεβαιότητες

Η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη γυρνάει κι αυτή τη σεζόν στο τηλεοπτικό της σπίτι, στον Alpha.

Σταύρος Θεοδωράκης

Οι "Πρωταγωνιστές" επιστρέφουν με ιστορίες που μας ωθούν να σκεφτόμαστε διαφορετικά. Οι κοινωνίες και οι άνθρωποι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε "μήπως δεν είναι έτσι;". Η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ξανά εδώ με τολμηρές εξομολογήσεις και ωφέλιμες αμφιβολίες για τα όσα ζούμε.

Διαβάστε το προσωπικό σημείωμα του Σταύρου Θεοδωράκη για την έναρξη του 2ου κύκλου

Καλησπέρα - καλησπέρα. Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αλλιώς κι ας ξέρω ότι κάποιοι θα διαβάσετε αυτό το σημείωμα το πρωί ή αργά το βράδυ. Αλλά εγώ, γι’ αυτό το "καλησπέρα καλησπέρα", έδωσα μια μικρή μάχη πριν από πολλά πολλά χρόνια. "Έκανες λάθος" μου φώναξαν τότε οι συνεργάτες μου. "Είπες δυο φορές τη λέξη καλησπέρα". Τους εξήγησα ότι δεν ήταν λάθος αλλά ήταν μια προσπάθεια να διαφοροποιηθώ από τα κουστουμάτα "Καλησπέρα σας" αλλά και τα οικεία δήθεν "γεια σας".

Βέβαια η διαφοροποίηση των "Πρωταγωνιστών" ήταν άλλη. Ανέδειξαν την αξία της καθαρής διήγησης δίνοντας τον λόγο σε ανθρώπους που άξιζαν να ακουστούν. Δεν ήταν όλοι "θετικοί ήρωες" αλλά η δημοσιογραφία έχει ανάγκη όλες τις φωνές. Ακόμη και από τις παραφωνίες. Πώς λέγαμε παλιότερα "αφήστε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν;", κάπως έτσι. Αρκεί να θέτεις τα σωστά ερωτήματα.

Και αυτή την νέα δύσκολη και παράξενη εποχή οι "Πρωταγωνιστές" θα συνεχίσουν να προβάλλουν πρόσωπα και ιστορίες που ξαφνιάζουν. Γιατί οι κοινωνίες και οι άνθρωποι πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε "μήπως δεν είναι έτσι;". Τολμηρές εξομολογήσεις λοιπόν και ωφέλιμες αμφιβολίες για τα όσα ζούμε, είναι αυτό που σας υποσχόμαστε και για αυτόν τον 2ο κύκλο των "Πρωταγωνιστών" στον ALPHA.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.