"Φλόγα και άνεμος": Στα γυρίσματα της νέας συναρπαστικής σειράς της ΕΡΤ

Οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρης Λεμπεσόπουλος πρωταγωνιστούν στη νέα σειρά εποχής όπου παρακολουθούμε τον θυελλώδη έρωτα του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης.

Φλόγα και άνεμος Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυβέλη), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης, δεύτερος σύζυγος της Κυβέλης)

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης, με σκηνικό υπόβαθρο τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της σύγχρονης Ελλάδας, "ζωντανεύει" μέσα από τα γυρίσματα της νέας σειράς εποχής της ΕΡΤ "Φλόγα και άνεμος", με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και πολλούς γνωστούς, καταξιωμένους ηθοποιούς και συντελεστές.

Τα γυρίσματα, μετά την πανέμορφη Χίο απ’ όπου ξεκίνησαν, συνεχίζονται εντατικά σε εμβληματικές γωνιές της Αθήνας, του Πειραιά και του Λαυρίου, που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής, και ο φακός της ΕΡΤ καταγράφει τη δράση, εστιάζοντας στους χαρακτήρες και στα συναισθήματα των ηρώων.

Φλόγα και άνεμος Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος)
Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος)

Η νέα συναρπαστική μίνι σειρά 12 επεισοδίων, που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ και σενάριο Ρένας Ρίγγα, μεταφέρει στη μικρή οθόνη μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Φλόγα και άνεμος Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Γεώργιος Παπανδρέου), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη) σε νεαρή ηλικία
Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Γεώργιος Παπανδρέου),  Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη) σε νεαρή ηλικία

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια. Μέσα από την απεικόνιση αυτού του φλογερού έρωτα περνάει όλη η μοίρα της Ελλάδας.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα). Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας.

Φλόγα και άνεμος Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυβέλη), Αρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου)
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυβέλη), Αρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου)

Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Φλόγα και άνεμος Λένα Παπαληγούρα (Ολγα, σύζυγος του Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας)
Λένα Παπαληγούρα (Ολγα, σύζυγος του Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας)

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι, υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου ( Αττίκ) Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (Κυβέλη), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης, δεύτερος σύζυγος της Κυβέλης)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (05/11) στην TV: μαθήματα συμπεριφοράς

Ένας πατέρας προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση του με την κόρη του, όσο ένας άντρας έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/11/2025

Slow Horses: Ποιος χρειάζεται τον James Bond όταν έχει τον Jackson Lamb;

Η πέμπτη σεζόν της βρετανικής σειράς του Apple TV+ βρίσκει τους πράκτορες του "Λάκκου" πιο κουρασμένους, πιο κυνικούς και πιο ανθρώπινους από ποτέ. Με τον Gary Oldman όμως, να δίνει και πάλι ρέστα.

Οσκαρικές πρεμιέρες και νέες σειρές έρχονται στη Nova

Φρέσκιες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές επιλογές, αλλά και ένα αφιέρωμα στον Άνταμ Ντράιβερ για τους συνδρομητές της υπηρεσίας.

Η αγαπημένη οικογένεια του "The Fantastic 4: Πρώτα Βήματα" είναι διαθέσιμη στο Disney+

Οι Πέντρο Πασκάλ, Βανέσα Κίρμπι, Τζόζεφ Κουίν και Έμπον Μος-Μπάκραχ παίζουν σε μία από τις πιο εμπορικές ταινίες της χρονιάς.

Απόψε (4/11) στην TV: δύο περιπέτειες

Άρνολντ Σβατζενέγκερ και Κρις Πάιν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

9 σειρές που έρχονται τον Νοέμβριο

Από δικαστικές αίθουσες στον κόσμο των πετρελαιοπηγών, αυτές είναι οι σειρές που επιστρέφουν, αλλά και οι φρέσκιες αφίξεις που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα σας.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η νέα σειρά του δημιουργού του "Breaking Bad" και πολλά ακόμη διαμαντάκια έρχονται στις οθόνες μας τις επόμενες μέρες.