"Ονειρέψου επικίνδυνα": Ο "Sandman" έρχεται (επιτέλους) στο Netflix

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων και αναβολών η εμβληματική σειρά κόμικ «The Sandman» του Νιλ Γκέιμαν μεταφέρεται για πρώτη φορά στην οθόνη, σε ένα λεπτοδουλεμένο και τολμηρό εγχείρημα που βάζει στόχο να ενθουσιάσει τους φαν.

Sandman

Μέχρι το 2020 το "Sandman", που πρωτοκυκλοφόρησε το 1989, ήταν το μοναδικό βαρυσήμαντο κόμικ της DC που δεν είχε ακόμα προσαρμοστεί σε οθόνη. Το ενδιαφέρον βέβαια υπήρξε, αλλά ήταν ο δημιουργός του, ο Νιλ Γκέιμαν, εκείνος που τελικά θα πατούσε το φρένο κάθε φορά, υποστηρίζοντας σθεναρά ότι το "Sandman" θα κινηματογραφηθεί ή πολύ σωστά, όπως εκείνος κρίνει ότι πρέπει, ή καθόλου – καμία μέση λύση. Και η αλήθεια είναι ότι η τυχόν μεταφορά του, ας πούμε πριν από δέκα χρόνια, θα χαρακτηριζόταν επιεικώς ως έγκλημα από τους φανατικούς των σελίδων του, μιας και δικαιολογημένα αυτό το τόσο απαιτητικό "σύμπαν" δύσκολα θα μπορούσε να κινηματογραφηθεί επιτυχώς χωρίς να χάσει από την εξαιρετικά σημαντική του ατμόσφαιρα.

Διαβάστε Επίσης

Η τεράστια τηλεοπτική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων έδειξε στον Γκέιμαν πως οι μεγαλύτερης διάρκειας μυθοπλαστικές τηλεοπτικές σειρές με τα σπουδαία special εφέ και τα αμύθητα budgets είναι ο "χώρος" που τεχνολογικά και αισθητικά μπορεί να σηκώσει το "Sandman", κι έτσι το δημιούργημά του, μία από τις πιο πολυβραβευμένες και δημοφιλείς σειρές κόμικ των τελευταίων δεκαετιών, θα κάνει επιτέλους πρεμιέρα στις 5/8 ως σειρά 10 ωριαίων επεισοδίων στο Netflix. Για εκείνον δεν είναι μόνο οι πόροι που τον έκαναν να δώσει το τελικό πράσινο φως, αλλά κυρίως οι συντελεστές, μια ολόκληρη γενιά δημιουργικών ανθρώπων που μεγάλωσαν διαβάζοντας το "Sandman" και θέλουν να το ζωντανέψουν με αυθεντικότητα. "Το "Sandman” φτιάχτηκε για ανθρώπους που αγαπούν το "Sandman” από ανθρώπους που αγαπούν το "Sandman”", λέει ο ίδιος, ο οποίος κρατά το ρόλο του παραγωγού, αναφερόμενος στους showrunners της σειράς Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ και Άλαν Χάινμπεργκ.

"Ονειρέψου επικίνδυνα"

The Sandman

Αυτό μας προτρέπει το εκτενές τρέιλερ του "Sandman" στο κλείσιμό του. Συνδυάζοντας μοντέρνους μύθους και σκοτεινή φαντασία και μεταβαίνοντας από τη σύγχρονη μυθοπλασία στο ιστορικό δράμα και τους θρύλους, η σεζόν θα κινηθεί με βάση τα δύο πρώτα graphic novels της σειράς "Πρελούδια και Νυχτωδίες" και "Το Κουκλόσπιτο". Σύμφωνα με την επίσημη περίληψη, υπάρχει ένας άλλος κόσμος που μας περιμένει όλους όταν κλείνουμε τα μάτια και κοιμόμαστε. Ένα μέρος που ονομάζεται "Βασίλειο των Ονείρων" (Dreaming), όπου κατοικούν τα όνειρα και οι εφιάλτες των θνητών. Ο Sandman, ο άρχοντας των Ονείρων ή, αλλιώς, Μορφέας ή Dream (Τομ Στάριτζ), είναι εκείνος που δίνει μορφή σε όλους τους βαθύτερους φόβους και τις φαντασιώσεις μας. Αλλά όταν αιχμαλωτίζεται απροσδόκητα και κρατείται για έναν αιώνα, η απουσία του πυροδοτεί μια σειρά γεγονότων που θα αλλάξουν τόσο τον κόσμο των ονείρων όσο και τον πραγματικό.

Για να αποκαταστήσει την τάξη, ο Dream θα πρέπει να ταξιδέψει σε διαφορετικούς κόσμους και χρονικές περιόδους, για να επανορθώσει για τα λάθη που έχει κάνει κατά τη διάρκεια της ύπαρξής του, ξανασυναντώντας παλιούς φίλους και εχθρούς και γνωρίζοντας στη διαδρομή νέες οντότητες, τόσο κοσμικές όσο και ανθρώπινες. Μαζί με τον Στάριτζ, στο καστ που παρεκκλίνει από τα κόμικ βάζοντας γυναίκες και έγχρωμους ηθοποιούς σε βασικούς ρόλους, πρωταγωνιστούν επίσης η Γκουέντολιν Κρίστι ως Lucifer (η πρώτη φορά που βλέπουμε γυναίκα σε αυτό τον ρόλο), ο Μπόιντ Χόλμπρουκ ως The Corinthian, ένας χαρακτήρας που εδώ αναπτύσσεται περισσότερο, η Βιβιέν Ατσεαμπόνγκ ως Lucienne, o Τσαρλς Ντανς ως Roderick Burgess που αιχμαλωτίζει τον Dream, αλλά και η Τζένα Κόλμαν ως Johanna Constantine (σε αντίθεση με τον John Constantine του κόμικ). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Η Εκδίκηση της Ξανθιάς" γίνεται σειρά για το Prime Video

Ο ρόλος που καθόρισε την καριέρα της Ριζ Γουίδερσπουν, η Ελ Γουντς επιστρέφει στο λύκειο στο prequel του franchise, "Εlle", με την ηθοποιό σε ρόλο παραγωγού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Οι 4 σειρές που βλέπουμε στο ERTFLIX αυτόν τον μήνα

Η "βιβλιοθήκη" του ελληνικού streamer ανανεώνεται με τέσσερις προσθήκες στην κατηγορία των ξένων σειρών, αλλά και πολλές ταινίες.

To σκοτεινό τρέιλερ του νέου "House of the Dragon" είναι εδώ

Έμα Ντ'άρσι και Ολίβια Κουκ μονομαχούν για το θρόνο στη 2η σεζόν της πρωτότυπης σειράς του ΗΒΟ, η οποία θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

"Ελλήνων Δρώμενα": Η παράδοση συναντά το παρόν στο εθνογραφικό ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

Η εβδομαδιαία εκπομπή της ΕΡΤ ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων. Αυτά είναι τα "Ελλήνων Δρώμενα".

Nova: Δυο εβδομάδες αφιερωμένες στο Φεστιβάλ Καννών

Η Nova γιορτάζει το 77ο Φεστιβάλ Καννών με καθημερινές ανταποκρίσεις και 8 ταινίες που διεκδίκησαν ή κέρδισαν τον Χρυσό Φοίνικα, από το 1960 μέχρι σήμερα.

Το νέο "The Office" είναι γεγονός

Το σύμπαν του αγαπημένου mockumentary με τον Στιβ Καρέλ επεκτείνεται με ένα reboot που στρέφει τις κάμερες σε μια μικρή εφημερίδα της μεσοδυτικής Αμερικής.

Eurovision 2024: Ρεκόρ τηλεθέασης για την ΕΡΤ

Σχεδόν πέντε εκατομμύρια πολίτες παρακολούθησαν τον τελικό της Eurovision.