"Στο Γηροκομείο": Τrash και ποιότητα συναντιούνται (μόνο) στον Ηλία Ψινάκη

H εκπομπή του αντισυμβατικού Ηλία Ψινάκη έρχεται από το YouTube στο Mega για να μας δείξει ότι υπάρχει μια τηλεοπτική χρυσή τομή όπου χωρούν κυριολεκτικά τα πάντα.

Ηλίας Ψινάκης Στο Γηροκομείο

Κάποιος μπορεί να το έλεγε ριάλιτι, κάποιος άλλος αυτοβιογραφικό ντοκιμαντέρ και ένας άλλος talk show. Εκείνος πάλι το ονομάζει "Στο Γηροκομείο". Έτσι βαφτίζει την εκπομπή του ο Ηλίας Ψινάκης, κι αν αυτός ο τίτλος σας φαίνεται "αταίριαστος" από έναν άνθρωπο που ταυτίζεται άμεσα με την εικόνα, το φαίνεσθαι και τη showbiz, τότε προετοιμαστείτε για…αποκαλυπτήρια. Ό,τι καταγράφεται από τις κάμερες αυτού του ανατρεπτικού πείτε-το-όπως-θέλετε show, έρχεται ωμό και χωρίς κανένα φίλτρο στην οθόνη, κόντρα σε ό,τι πλασάρεται από τους εκπροσώπους της εγχώριας showbiz που βρίθει από φίλτρα και πάσχει από έλλειψη ειλικρίνειας και αυθορμητισμού.

Ο Ηλίας Ψινάκης, λοιπόν, ένας από τους λιγοστούς αναγνωρίσιμους ανθρώπους που κατέχει αυτά τα δύο τελευταία στο έπακρο, τα εκμεταλλεύεται δίνοντάς τα ατόφια στο κοινό – αρχικά στο κανάλι του στο YouTube (μερικά από τα επεισόδια ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο views) και πλέον στους τηλεθεατές του Mega, το οποίο μας εξέπληξε θετικά όταν ανακοίνωσε ότι εντάσσει το "Γηροκομείο" στο πρόγραμμά του (από τις 21/6 και κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 00:10). 

Τι ακριβώς είναι, λοιπόν, το "Γηροκομείο"; "O Ηλίας Ψινάκης μοιράζεται μπροστά στις κάμερες τις πιο απίθανες και αυθόρμητες στιγμές από την καθημερινότητά του, υποδέχεται καλούς του φίλους και θυμάται μαζί τους άγνωστα, πιπεράτα περιστατικά από το παρασκήνιο της καλλιτεχνικής –και όχι μόνο– ζωής", γράφει το δελτίο Τύπου του Mega στην περιγραφή. Ο ίδιος αναφέρει ότι ήθελε από πάντα να δημιουργήσει μια αυτοβιογραφία, κι έτσι αντί να την γράψει σε βιβλίο επέλεξε να συζητά παρέα με φίλους του στιγμιότυπα της ζωής του, με τους πιστούς του συνεργάτες να (κάνουν πως) κρατούν παράλληλα σημειώσεις. 

Τουλάχιστον με αυτήν την πρόφαση στήνεται το "Γηροκομείο" στην πολυτελέστατη βίλα του και αυτό είναι το μόνο σημείο στο οποίο η εκπομπή φαίνεται να ακολουθεί κάποιο σενάριο. Από εκεί και πέρα, ο Ηλίας Ψινάκης το παίρνει όλο πάνω του (ακόμα κι αν χρειάζεται μπαστούνι για να σηκωθεί από τον πόνο στη μέση του) και αρχίζει το απόλυτο one man show.  Όπως είναι αναμενόμενο, εδώ θ' ακούσεις πολλά "γαλλικά", αλλά κυρίως θα δεις -επιτέλους- έναν άνθρωπο αληθινό, εύστροφο και ετοιμόλογο, μια "γριά" (όπως πολλές φορές λέει ο ίδιος τον εαυτό του) που έχει τη φρεσκάδα και την ενέργεια που πολλά νέα πρόσωπα θα έπρεπε να ζηλεύουν. Αν αυτό για κάποιους μοιάζει trash, τότε σας λέμε με σιγουριά ότι αυτό είναι το trash που χρειαζόμαστε. Και αν θέλεις να κάνεις ριάλιτι, κάντο όπως ο Ηλίας Ψινάκης – μπορείς;

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.