"Έτερος Εγώ: Νέμεσις": Όλα όσα μάθαμε για τον νέο κύκλο επεισοδίων

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας και οι πρωταγωνιστές του μας μίλησαν για το τι κάνει το νέο κεφάλαιο του «Έτερος εγώ» το πιο πολυαναμενόμενο γεγονός της ελληνικής TV.

Έτερος Εγώ: Νέμεσις

Η "Νέμεσις"

"Δεν είναι δύσκολο να παίρνεις αποφάσεις, αλλά να ζεις με τις συνέπειες των αποφάσεων που πήρες", δήλωσε αινιγματικά ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, συνοψίζοντας το τι έχουν να αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες του στον νέο κύκλο της σειράς "Έτερος εγώ". Η "Νέμεση", που προστίθεται αυτήν τη φορά στον τίτλο, δεν έχει μόνο τη μορφή της εκδίκησης, αλλά έρχεται περισσότερο ως θεία δίκη και δεν συνδέεται μόνο με τον Λαΐνη, αλλά με όλους τους χαρακτήρες, από την ταινία μέχρι τον τελευταίο κύκλο, καθώς όλοι τους εισπράττουν τις συνέπειες των πράξεών τους. "Με τη "Νέμεση” δεν μένουν αναπάντητα ερωτήματα. Κλείνουν όλα τα ανοιχτά κεφάλαια που έχουν να κάνουν με το "Έτερος εγώ”, από την ταινία έως τη σειρά". Είναι, λοιπόν, αυτά τα οκτώ νέα επεισόδια που θα δούμε αποκλειστικά στην Cosmote TV στα τέλη του ’22-αρχές ’23 το οριστικό τέλος; "Δεν λέω τις λέξεις ποτέ και για πάντα. Ίσως ύστερα από χρόνια να συζητάμε ένα spin off ή remake. Προς το παρόν, σεβόμαστε αυτό που φτιάξαμε και το αγαπάμε τόσο ώστε να το τελειώσουμε την ώρα που πρέπει, χωρίς να φθαρεί", απαντά ο Τσαφούλιας.

Τα παρασκήνια

Τα γυρίσματα του νέου κύκλου ολοκληρώθηκαν στο τέλος της άνοιξης, έπειτα από 51 ημέρες σφιχτοδεμένης δουλειάς και, φυσικά, πολύ καλά δουλεμένης οργάνωσης. Στο press event που διοργάνωσε η Cosmote TV στα εντυπωσιακά γραφεία-στούντιο (που λειτουργούν και ως σκηνικά τόσο στο "Έτερος εγώ" αλλά και σε άλλες original παραγωγές της), σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές μίλησαν για το κλίμα πίσω από τις κάμερες. Κάτι που συνηθίζεται σε κάθε είδους συνεντεύξεις, αυτό το "περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω", εδώ μεταμορφώθηκε σε "προσωπικές εξομολογήσεις", όπως πολύ εύστοχα είπε ο Τάσος Νούσιας. Με φανερή τη συγκίνησή τους, όλοι ανεξαιρέτως ευχαρίστησαν αρχικά την Cosmote TV και τον επικεφαλής της, Δημήτρη Μιχαλάκη, καθώς το τηλεοπτικό "Έτερος εγώ" ήταν ένα δικό του όραμα. Ένα όραμα που κατά γενική ομολογία πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Οι φιλίες και οι σχέσεις που δημιουργήθηκαν μονοπώλησαν τους ευχαριστήριους λόγους των συμμετεχόντων, οι οποίοι μίλησαν με ειλικρίνεια με τα θερμότερα λόγια για τον "μαέστρο" του "Έτερος εγώ", Σωτήρη Τσαφούλια, τον οποίο ο Μάνος Βακούσης χαρακτήρισε "ευφυή καλλιτέχνη", κάνοντας όλους να συμφωνήσουν.

Τι πιστεύει ο ίδιος; "Η επιτυχία μου είναι ότι έκανα ταλαντούχους ανθρώπους μπροστά και πίσω από τις κάμερες να με εμπιστευτούν και η εξυπνάδα μου είναι ότι τους άφησα ελεύθερους να δημιουργήσουν". Μίλησε επίσης για την εμπειρία του ως ηθοποιού στο ρόλο του "Ερπετού", αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι σε απαιτητικές σκηνές είχε για κόουτς την Κόρα Καρβούνη, η οποία ήδη από την ταινία κρατά ρόλο-κλειδί: "Δεν είμαι ηθοποιός, αλλά η εμπειρία αυτή με βοήθησε να καταλάβω πόσο ανόητος ήμουν όταν, πίσω από τις κάμερες και μόνο, απαιτούσα πράγματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν. Ήταν ένα σπουδαίο μάθημα για να μάθω τι πρέπει να ζητάω από έναν ηθοποιό και ελπίζω στο εξής να κάνω τις συνθήκες ακόμα καλύτερες γι’ αυτούς".

Το καστ

Έτερος Εγώ συνέντευξη Τύπου
Σκηνοθέτης και πρωταγωνιστές μαζί με τον κ. Μιχαλάκη της Cosmote TV στη συνέντευξη Τύπου

"Είδαμε την ολοκλήρωση του σύμπαντος του "Έτερος εγώ” σαν γιορτή, σαν ευκαιρία να έρθουν φίλοι και γνωστοί να κάνουν ένα πέρασμα από τη σειρά", είπε ο Σωτήρης Τσαφούλιας. Κάπως έτσι, η "Νέμεση" έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό καστ που ξεπερνά τους σαράντα ρόλους, με πολλούς από αυτούς να εισέρχονται για πρώτη φορά στο σύμπαν (ανάμεσά τους οι Γιάννης Μπέζος, Κώστας Αρζόγλου, Μαριάννα Τουμασάτου, Σπύρος Μπιμπίλας, Ηλίας Λογοθέτης, Αντίνοος Αλμπάνης, Κρατερός Κατσούλης, Μιχάλης Ιατρόπουλος κ.ά.). Οι ρόλοι κρύβουν όλοι τους εκπλήξεις, όπως η ενδιαφέρουσα επερχόμενη "μεταστροφή" στο χαρακτήρα του σκληροτράχηλου Μασάτου (Δημήτρης Καπετανάκος), αλλά και η στροφή του Νίκου Βανόρτα προς την παρανομία, που, όπως δήλωσε ο Τάσος Νούσιας, του δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει το παιδικό του όνειρο και να γίνει "και κλέφτης και αστυνόμος" (μετά την απόταξή του, τη θέση της προϊσταμένης των αστυνομικών ερευνών αναλαμβάνει η Αθηνά Λυγερού, κατά κόσμον Μαριάννα Τουμασάτου).

Την προσοχή μας τραβά η εμφάνιση της Μαίρης Χρονοπούλου, ύστερα από πολλά χρόνια απουσίας, στο ρόλο "μιας ισχυρής γυναίκας του υποκόσμου, που στο παρελθόν είχε δώσει τα ηνία στους νεότερους και τώρα εκείνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για όλα όσα πήγαν στραβά", αλλά και η σύντομη συμμετοχή του Στράτου "Stan" Αντιπαριώτη, κυρίως επειδή κρύβει μια ιστορία που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του Σωτήρη Τσαφούλια, την οποία επαινούν οι συνεργάτες του. Μια σκηνή θέλει νεαρούς να ξεφαντώνουν με ένα τσιφτετέλι, και ο σκηνοθέτης, για να μην μπλέξει με χρονοβόρα δικαιώματα ή να χρησιμοποιήσει ένα "σουξέ" που όταν προβληθεί το επεισόδιο ίσως να είναι πλέον ξεπερασμένο, έγραψε στίχους και μουσική για ένα δικό του τσιφτετέλι (θα κυκλοφορήσει σύντομα από την Panik), το οποίο και δέχτηκε να ερμηνεύσει ο Stan.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.