Προβολή ντοκιμαντέρ για τον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα στην ΕΡΤ

Το ντοκιμαντέρ ανατρέχει στην καριέρα ενός από τους πιο ταλαντούχους παίκτες του ποδοσφαίρου, για τη ζωή του οποίου έχουν γραφεί και εξακολουθούν να γράφονται πολλά.

Diego Maradona

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μαραντόνα με τίτλο "Μαραντόνα, το Χρυσό Παιδί/ Μaradona, the Golden Kid" θα προβληθεί το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10 μ.μ.

Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται η ζωή του σταρ που σημαδεύτηκε από την παιδική φτώχεια, τα λαμπερά φώτα των γηπέδων και των βάθρων, οι αμφιλεγόμενες σχέσεις του με την αθλητική μαφία, τα ναρκωτικά και την πολιτική, μια ταραχώδη ερωτική ζωή, οι επακόλουθες απόπειρες εμπορευματοποίησης του Μαραντόνα και τα πολλά χρήματα.

Diego Maradona Ert3

Αποκτώντας το παρατσούκλι "El pibe de oro" (το "Χρυσό Αγόρι"), ο Ντιέγκο Μαραντόνα ξεκίνησε από την Argentinos Juniors, στη συνέχεια εντάχθηκε στην Boca Juniors και οδήγησε την ομάδα νέων της Αργεντινής στην απόκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1979. Αργότερα, το παιδί-θαύμα πήγε στη Μπαρτσελόνα και έπαιξε στην Ισπανία για δύο σεζόν. Το 1984 πήρε μεταγραφή για τη Νάπολι και έγινε είδωλο. Ήταν ο ήρωας που έγραψε τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μεξικού το 1986, αφού οδήγησε την ομάδα στην τελική νίκη. Οι ειδικοί λένε ότι κατά τη διάρκεια αυτού του Μουντιάλ σκόραρε ένα από τα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, όταν τρίμπλαρε 6 παίκτες και τον τερματοφύλακα, σημειώνοντας ένα εκπληκτικό γκολ εναντίον της Αγγλίας, λίγα μόλις λεπτά αφότου είχε σκοράρει με το χέρι.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ εδώ

Το ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX, για 14 ημέρες μετά την προβολή του στην ΕΡΤ. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό η Ελλάδα - Πότε θα διαγωνιστεί

Aυτό το Σαββατοκύριακο, θα παρουσιαστούν σε πρώτη μετάδοση τα 28 τραγούδια που διεκδικούν φέτος την εκπροσώπηση της χώρας στον διαγωνισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/01/2026

Απόψε (13/01) στην TV: Ο Λιαμ Νίσον σε έναν διαφορετικό ρόλο

Ο Κολέ-Σερά μας κρατά στην άκρη του καθίσματος απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Γιατί κολλάμε με το Survivor και άλλα ριάλιτι, ενώ ξέρουμε ότι "δεν βλέπονται";

Μια χαλαρή ψυχολογική ματιά σε μία από τις μεγαλύτερες ένοχες απολαύσεις της εποχής: τα τηλεοπτικά ριάλιτι.

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Μεγάλοι τίτλοι και πολυαναμενόμενες επιστροφές αυτήν την εβδομάδα στις streaming πλατφόρμες.

Εβδομάδα τηλεοπτικού flashback με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από την ΕΡΤ

Ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα αφιερώματα που ψηφιοποίησε το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζονται από σήμερα έως και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι νικητές στις τηλεοπτικές κατηγορίες

Με όχι ιδιαίτερες ανατροπές στις τηλεοπτικές κατηγορίες έκλεισε η 83η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.

Πότε θα παρουσιαστούν τα 28 τραγούδια για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision

Πρώτη μετάδοση για τα υποψήφια τραγούδια, που θα διαγωνιστούν στους 2 ημιτελικούς το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.