Το μενού της Eurovision

Ακούμε τα τραγούδια που συζητιούνται πιο πολύ, ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Αμάντα Γεωργιάδη που εκπροσωπεί την Ελλάδα και επιλέγουμε τα κατάλληλα γευστικά συνοδευτικά για τα υπόλοιπα φαβορί του διαγωνισμού!

Eurovision 2022 Greece EBU-CORINNE-CUMMING

Ουκρανία (Kalush Orchestra – ‘Stefania’)

Πολλοί είναι οι λόγοι που θα μπορούσαν να κάνουν την Ουκρανία τη νικήτρια χώρα της φετινής Eurovision, όμως εμείς θα επικεντρωθούμε στο τραγούδι της. Φολκλόρ μουσική και ραπ συνδυάζονται αναπάντεχα στο κομμάτι με τίτλο "Stefania" το οποίο μιλά για το νανούρισμα μιας μάνας που είναι ικανό να φέρει έναν καλύτερο κόσμο. Το μπορς, η σούπα με παντζάρια που αποτελεί το χαρακτηριστικότερο comfort food της Ουκρανίας, του ταιριάζει απόλυτα.

Ιταλία (Mahmood & Blanco – ‘Brividi’)

H οικοδέσποινα χώρα της φετινής Eurovision, για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, αφήνει στην άκρη τα ρίσκα και εμπιστεύεται τις σταθερές αξίες. Έτσι, επιστρατεύει ξανά τον δυναμικό Μαχμούντ, ο οποίος πριν δύο χρόνια ξεχώρισε με το "Soldi" που κατέκτησε τη 2η θέση. Μαζί με τον Μπλάνκο, οι δύο μουσικοί φέρνουν "ανατριχίλες" (όπως μεταφράζεται ελεύθερα ο τίτλος του τραγουδιού τους) με ένα βαθιά συναισθηματικό κομμάτι που σημείωσε ρεκόρ στο Spotify με το που κυκλοφόρησε. Προτείνουμε το κλασικό ιταλικό κοκτέιλ negroni, με την εξίσου βαθιά γεύση και ιστορία που μετρά κάτι παραπάνω από έναν αιώνα. 

Σουηδία (Cornelia Jakobs – ‘Hold Me Closer’)

Μπορεί να μην έχει τη μελωδία μιας τυπικής μπαλάντας, οι στίχοι του όμως μιλάνε για έναν χωρισμό σκληρό αλλά και βιωματικό, καθώς η δημιουργός του το έγραψε μετά από επώδυνη προσωπική εμπειρία. Αυτόματα το μυαλό μας πηγαίνει στη σοκολάτα: γκούγκλαρε τη συνταγή για kladdkaka, το κλασικό σοκολατένιο κέικ της Σουηδίας με τη λαχταριστή, ρευστή σοκολάτα στο κέντρο και όλα θα μοιάζουν καλύτερα. 

Ηνωμένο Βασίλειο (Sam Ryder – ‘Space Man’)

Αν και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν φημίζεται για καμιά σπουδαία πορεία στον διαγωνισμό της Eurovision, φέτος μπορεί να είναι η χρονιά για την πολυπόθητη ανατροπή. Με πολλές κλασικές βρετανικές μουσικές επιρροές, το τραγούδι που ίσως κάνει το θαύμα για το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έρχεται από το διάστημα, αλλά από το TikTok, μιας και ο δημιουργός του, Σαμ Ράιντερ, έκανε το μπαμ μέσα στην καραντίνα και κατάφερε να γίνει ο καλλιτέχνης με τον πιο δημοφιλή λογαριασμό στην πλατφόρμα για το 2020. Αν καταφέρει να ξεχωρίσει και στην Eurovision, τότε σίγουρα θα το γιορτάσει με πολλές πολλές μπίρες μαζί με τους εκατομμύρια followers του.

Ισπανία (Chanel – ‘SloMo’)

Χορευτικό και εκρηκτικό, κάτι μας λέει πως το SloMo, είτε τα καταφέρει στην Eurovision είτε όχι, θα κάνει διεθνή καριέρα φτάνοντας σίγουρα στα ελληνικά beach bar. Με το τραγούδι να ακούγεται ότι αρχικά είχε γραφτεί για την Τζένιφερ Λόπεζ και με την ερμηνεύτρια Σανέλ να ανεβάζει τη θερμοκρασία αλά Ελένη Φουρέιρα και "Fuego", τι καλύτερο από μια δροσερή σανγκρία για να το συνοδεύσεις;

Οι δύο ημιτελικοί (10 και 12 Μαΐου) και ο τελικός (14 Μαΐου) της Eurovision 2022 θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ1 στις 22:00, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στον απολαυστικό σχολιασμό μαζί με την Μαρία Κοζάκου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.