H "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" αστοχεί να γοητεύσει

Η νέα hit σειρά του Netflix έχει κάτι από δικαστικό δράμα, πολιτικό θρίλερ και #metoo, έναν δυνατό συνδυασμό που όμως δεν εκμεταλλεύεται ούτε και αξιοποιεί.

Ανατομία Ενός Σκανδάλου

Βασισμένη στο ομότιτλο bestseller της Σάρα Βον, η σειρά "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" που εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων στο Netflix, διεισδύει στην αφρόκρεμα της Βρετανίας μέσω ενός προσωπικού και πολιτικού σκανδάλου, όπου η αλήθεια βρίσκεται κάπου μεταξύ δικαιοσύνης και προνομίων. 

Ο Τζέιμς και η Σόφι Γουάιτχαουζ ζουν σε έναν ευτυχισμένο και ελιτίστικο κόσμο του Λονδίνου. Ο Τζέιμς, υπουργός στο Κοινοβούλιο και με μια αγαπημένη οικογένεια στο σπίτι, φαίνεται να ακολουθεί μια πορεία χωρίς όρια, μέχρι που ένα σκανδαλώδες μυστικό το οποίο απειλεί καριέρα και οικογένεια δεν αργεί να αποκαλυφθεί. Η εξωσυζυγική σχέση του με μια αρκετά νεότερή του υπάλληλο του γραφείου του θα έρθει στο φως, και μέχρι ο ίδιος, η κυβέρνηση και κυρίως η αγαπημένη του σύζυγος Σόφι να συνέλθουν από το σοκ της αποκάλυψης, μία ακόμη είδηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή. Η Ολίβια, η νεαρή κοπέλα με την οποία ο Τζέιμς διατηρούσε δεσμό για πέντε μήνες, πλέον τον κατηγορεί για βιασμό.

Ανατομία Ενός Σκανδάλου

Όσο εκείνος θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει τη "δική του αλήθεια", ότι επρόκειτο δηλαδή για συναινετικό σεξ, η δικηγόρος της Ολίβια, η εργασιομανής Κέιτ Γούντκροφτ με την αξιόλογη καριέρα, θα ασκήσει με επιμονή τη δίωξη που απειλεί να πλήξει ολόκληρο το Γουεστμίνστερ, τον γάμο των Γουάιτχαουζ, αλλά και τη δική της προσωπική υπόληψη, σε ένα από τα κρυφά χαρτιά του σεναρίου της σειράς.

Με τα σεξουαλικά εγκλήματα, την εξουσία, τη χειραγώγηση και κυρίως την έννοια της συναίνεσης στο επίκεντρο, η σειρά "Ανατομία Ενός Σκανδάλου" αποτυγχάνει να γίνει το συγκλονιστικό δικαστικό δράμα/πολιτικό θρίλερ που προφανώς και ήλπιζε να γίνει, θέτοντας τον πήχη από μόνη της ψηλά. Έχοντας μια τόσο σοβαρή και (δυστυχώς) επίκαιρη θεματολογία, η προσέγγισή της γίνεται πιο πρόχειρα από ότι θα έπρεπε. Οι Σιένα Μίλερ (Σόφι), Ρούπερτ Φρεντ (Τζέιμς) και Μισέλ Ντόκερι (Κέιτ) κάνουν ό,τι μπορούν με αυτά που τους έχουν δοθεί, αλλά οι ξύλινοι διάλογοι που χάνουν την ουσία, οι επιφανειακές προσεγγίσεις στα συναισθήματα των χαρακτήρων, το τραβηγμένο plot twist που αδυνατεί να αξιοποιηθεί, η αφήγηση που μπλέκει το παρελθόν με το μέλλον και τις αναμνήσεις με τη φαντασία, αλλά και η κάμερα που συνεχώς περιστρέφεται και στροβιλίζεται γύρω από τους πρωταγωνιστές σε έναν αψυχολόγητο ρυθμό, είναι τελικά αυτά που μένουν μετά τα έξι επεισόδια της σειράς σε σκηνοθεσία Σ. Τζ. Κλάρκσον.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.