"Bridgerton 2": Το πάθος σιγοβράζει, αλλά δεν καίει

Με νέο ζευγάρι στο επίκεντρο και με μια άλλη μορφή ρομάντζου να χτίζεται σταδιακά, το μεγάλο χιτ του Netflix επέστρεψε με καινούργια επεισόδια, μεγάλες προσδοκίες, αλλά αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

«Bridgerton 2»: Το πάθος σιγοβράζει, αλλά δεν καίει

Η δεύτερη σεζόν της μεγάλης επιτυχίας του Netflix "Bridgerton" βρίσκει γνώριμους και νέους χαρακτήρες στην επίσημη έναρξη του νέου κύκλου κοινωνικών εκδηλώσεων της αριστοκρατικής τάξης της εποχής της Αντιβασιλείας στο Λονδίνο, κατά τον οποίο γίνονται κατά κανόνα και τα περισσότερα… κονέ. Δεκάδες ντεμπιτάντ κάνουν την επίσημη πρώτη τους, με τις ικανότητες στο χορό και το κέντημα, τη μελέτη και φυσικά την προίκα να συμπληρώνουν ένα δυνατό βιογραφικό, ικανό να προσελκύσει νεαρούς σε ηλικία γάμου. Ο πιο περιζήτητος όλων είναι ο Άντονι, ο μεγαλύτερος γιος της επιφανούς οικογένειας Μπρίτζερτον, ο οποίος αποφασίζει να ξεχωρίσει την ιδανική νύφη ανάμεσα στις νεαρές (και τις μαμάδες τους) που τον πολιορκούν. Η δεσποινίς Εντουίνα Σάρμα, άρτι αφιχθείσα από την Ινδία μαζί με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη ετεροθαλή αδερφή της, χρίζεται το "διαμάντι" της σεζόν και είναι εκείνη που θα του κινήσει το ενδιαφέρον, μιας και το όμορφο παρουσιαστικό της, οι καλοί τρόποι, το καλλιεργημένο πνεύμα και η αβρότητά της πληρούν τις προϋποθέσεις για μια άριστης ποιότητας σύζυγο υποκόμη. Το συναίσθημα για εκείνον δεν μετράει, μιας και θεωρεί το γάμο ένα χρέος προς την οικογένειά του και την κοινωνική του τάξη – σε δεύτερη ανάγνωση, ο έρωτας αποφεύγεται γιατί εκλαμβάνεται ως αδυναμία: όταν τον χάσεις, είσαι πλέον αποδυναμωμένος, όπως η μητέρα του μετά τον πρόωρο χαμό του πατέρα του, και εκείνος νιώθει το καθήκον να είναι δυνατός και παρών για χάρη της βαρύτατης κληρονομιάς του. 

BRIDGERTON

Βέβαια, τα πλάνα του ορθολογιστή και συγκροτημένου Άντονι θα αλλάξουν, όταν θα γνωρίσει τη μυστηριώδη και ετοιμόλογη Κέιτ, που όπως μαθαίνει αργότερα δεν είναι άλλη από την αδερφή της Εντουίνα. Μαζί με τον Άντονι, όμως, φαίνεται να αλλάζει και το ίδιο το "Bridgerton", όπως το γνωρίσαμε και μας γοήτευσε. Τι εννοούμε; Μαξιμαλιστικά κοστούμια και επιβλητικά σκηνικά έχουμε, γοητευτικές παρουσίες επίσης (αν και η απουσία του δούκα Σάιμον δεν ξεπερνιέται), οι εκπληκτικές διασκευασμένες ενορχηστρώσεις σύγχρονων κομματιών παίζουν κι αυτές το ρόλο τους, όμως το ρομάντζο, ηλεκτρισμένο, καυτό έως και προκλητικό, όπως το τόλμησε η αρχική σεζόν, εδώ λείπει. Το ανομολόγητο και απαγορευμένο πάθος του Άντονι και της Κέιτ χτίζεται αργά, πάνω σε μία safe συνταγή: κόντρες, ανταγωνισμός και λεκτικές αψιμαχίες ανεβάζουν την ένταση εγκεφαλικά, στην οθόνη όμως σιγοβράζει μάλλον βαρετά παρά ιντριγκαδόρικα. 

​​​​BRIDGERTON

Ίσως επειδή παράλληλα στο background αυτού του "ερωτικού τριγώνου" τρέχουν άλλες τόσες ιστορίες που δεν έχουν το χώρο και το χρόνο (ακόμα και το λόγο) να αναπτυχθούν: το μυστήριο της Λαίδης Γουιστλντάουν και η μάχη της να κρατήσει κρυφή την ταυτότητά της, αλλά και τις ισορροπίες με την πραγματική της ζωή εκτός πένας, οι περιπέτειες της ατίθασης Ελοΐζ, του Μπένεντικτ και του Κόλιν Μπρίτζερτον που αναζητούν τις ταυτότητές τους, τα στενά οικονομικά περιθώρια της οικογένειας Φέδεριγκτον, το παρελθόν της μητέρας των αδερφών Σάρμα. Με τις σεζόν τρία και τέσσερα να έχουν πάρει ήδη το πράσινο φως για δημιουργία, φαίνεται ότι όλα αυτά έρχονται για να στρώσουν (βιαστικά) το έδαφος για τις επόμενα επεισόδια, κλέβοντας όμως δυστυχώς από τη δυναμική του βασικού love story αυτής της σεζόν. Δεν χρειαζόταν ο κόπος, εμείς για το ρομάντζο ήρθαμε… 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.