"Άγρια Ελλάδα": Γιατί δεν πρέπει να χάσεις μία από τις καλύτερες ταξιδιωτικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης

Η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «Άγρια Ελλάδα» του Ηλία Στραχίνη και του Γρηγόρη Τούλια επιστρέφει με νέα επεισόδια στην ΕΡΤ3.

Άγρια Ελλάδα

Μια Ελλάδα που απλώνεται πέρα από το γκρίζο και δομημένο περιβάλλον της πόλης μάς συστήνει η εκπομπή "Άγρια Ελλάδα" της ΕΡΤ3. Σε κάθε της επεισόδιο που μοιάζει με ωριαίο ντοκιμαντέρ, ο βιολόγος-ερπετολόγος και ερευνητής Ηλίας Στραχίνης και ο περιπατητής και travel expert Γρηγόρης Τούλιας προσεγγίζουν με σεβασμό τη φυσική κληρονομιά της χώρας μας και, χωρίς περιττά λόγια, δίνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην άγρια φύση και το μεγαλείο της, αφήνοντας πάντα σαν υποσημείωση την τεράστια ανάγκη για την προστασία της.

Στην "Άγρια Ελλάδα" σπάνια είδη ερπετών, θηλαστικών και φυτών ξεπροβάλλουν μέσα από πανέμορφα τοπία και αναλύονται on camera από τον Ηλία Στραχίνη, έναν πραγματικό φυσιολάτρη με όλη τη σημασία της λέξης, που καταφέρνει να περνά με αμεσότητα στο τηλεοπτικό κοινό τόσο τον ενθουσιασμό του για τα "πράσινα διαμάντια" που ανακαλύπτει σε κάθε ταξίδι όσο και τις επιστημονικές του γνώσεις.

Τόσο η πηγαία όρεξη των παρουσιαστών Ηλία και Γρηγόρη να ανακαλύπτουν κάθε πλευρά της άγριας ελληνικής φύσης, όσο και του τηλεοπτικού συνεργείου που ακολουθεί πιστά ακόμα και σε δύσβατα σημεία που δυσκολεύουν την κινηματογράφηση, κάνουν την "Άγρια Ελλάδα" μία από τις πιο ζωντανές και ουσιαστικές ταξιδιωτικές εκπομπές που είδαμε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση, η οποία, έπειτα από μία αρκετά μεγάλη παύση, επιστρέφει στην ΕΡΤ3 με νέο κύκλο επεισοδίων – τα προηγούμενα είναι διαθέσιμα στο Ertflix και τα προτείνουμε για ένα άκρως απολαυστικό binge-watching.

Στην τρίτη σεζόν της "Άγριας Ελλάδας" που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 24/2 και κάθε Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην ΕΡΤ3, η επιστήμη συνταιριάζει ξανά με το πάθος για εξερεύνηση και την αγάπη για την περιπέτεια, με τον Ηλία και τον Γρηγόρη να χαράζουν μια πορεία χιλιομέτρων στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα, από τις κορυφές τις Πίνδου μέχρι τα νησιά του Αιγαίου.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο του 3ου κύκλου

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου (Πέμπτη 24/2, ΕΡΤ3, 12:00 και σε επανάληψη στις 18:00), η "Άγρια Ελλάδα" εξερευνά άγνωστα, σχεδόν απάτητα, τοπία στην περιοχή της Καστοριάς. Στα ακατοίκητα χωριά των Κορεστείων και στα Καστανοχώρια η περιπέτεια δε σταματά ποτέ, καθώς ανοίγεται γύρω ένα ονειρικό, μα και άγριο τοπίο, γεμάτο σπήλαια, βράχια και δάση, που κάνουν την αποστολή των συντελεστών της εκπομπής ακόμη πιο απαιτητική και σπάνια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.