Σειρές με απατεώνες για να δεις μετά τα Tinder Swindler και Inventing Anna

Έξι σειρές για εκείνους που έχουν εθιστεί στο κυνήγι απατεώνων.

Σειρές με απατεώνες Netflix

Οι τηλεοπτικές σειρές που βασίζονται σε απάτες και εξαπατήσεις γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, ειδικά στο Netflix. Έτσι τουλάχιστον αποδεικνύεται από την επιτυχία του "Inventing Anna" δια χειρός Σόντα Ράιμς που επικεντρώνεται στην υπόθεση της δήθεν πάμπλουτης κληρονόμου Άννα "Ντέλβι" Σορόκιν, η οποία απέσπασε εκατομμύρια δολάρια από την αφρόκρεμα της Νέας Υόρκης. Αντίστοιχα, και ο "Απατεώνας του Tinder" ουσιαστικά αποτελεί την καταγραφή της πραγματικής ιστορίας του ψευτοδισεκατομμυριούχου Σιμόν Χαγιούτ που συστηματικά εξαπατούσε γυναίκες μέσω Tinder αφαιρώντας από αυτές αμύθητα ποσά με τα οποία έκανε χλιδάτη ζωή. Η πλατφόρμα streaming βρίθει από σειρές που βασίζονται σε περιστατικά εξαπάτησης, σειρές με απατεώνες βγαλμένους σε μεγάλο βαθμό μέσα από τη ζωή, αλλά και μέσα από επιτυχημένα μυθιστορήματα και podcasts. Τις καλύτερες από αυτές, βρίσκεις παρακάτω με χρονολογική σειρά.

O Ξένος (2020)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Χάρλαν Κόμπεν από  2015, η σειρά θρίλερ ακολουθεί την ιστορία του Άνταμ Πράις, ενός ευτυχισμένου παντρεμένου πατέρα δύο παιδιών, του οποίου η ζωή ανατρέπεται μετά τη συνάντησή του με έναν άγνωστο, ο οποίος αποκαλύπτει ένα μυστικό που κρατά καλά φυλαγμένο η σύζυγός του. Η πληροφορία αυτή θα τον μπλέξει σε έναν κόσμο γεμάτο κινδύνους και ψέματα για τα οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε ιδέα. 

Βρόμικος Τζον (2020)

Εδώ έχουμε μία σειρά που περιλαμβάνει δύο πραγματικές υποθέσεις που άντλησε από το ομώνυμο podcast του Κρίστοφερ Γκόφαρντ το 2017. Αποτελείται από δύο σεζόν και ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της πρώτης ιστορίας, που αφορά στον απατεώνα Τζον Μίχαν, γνωστό ως Βρόμικος Τζον "Dirty John" (τον οποίο υποδύεται ο Έρικ Μπάνα). Η δεύτερη αντιθέτως ακολουθεί την ιστορία αυτής της Μπέτι Μπρόντερικ.

Ένοχο Παρελθόν (2021)

Από ένα άλλο μυθιστόρημα του Χάρλαν Κόμπεν από το 2012, η εν λόγω μίνι σειρά αφηγείται την ιστορία εξαφάνισης του Κάρλτον Φλιν, η οποία συνέβη ακριβώς 17 χρόνια μετά την αντίστοιχη του Στιούαρτ Γκριν, πυροδοτώντας μία αλυσιδωτή αντίδραση στις ζωές των οικογενειών και των δύο εμπλεκομένων, επιφέροντας ανατροπές. Τα μυστικά που αποκαλύπτονται ταράζουν τις ισορροπίες.  

To Ερπετό (2021)

"Το Ερπετό" παρακολουθεί το διεθνές κυνήγι του κατά συρροή δολοφόνου Τσάρλς Σομπράτζ στην Ασία.

Archive 81: Το μυστήριο της φωτιάς (2022)

Αυτή η σειρά δεν προέκυψε από αληθινό έγκλημα, αν και πολλά στοιχεία θα μπορούσαν να υποδηλώνουν σχέση με την πραγματικότητα. Με την υπογραφή του Τζον Ουάν (έναν από τους σύγχρονους σκηνοθέτες τρόμου), η πλοκή του "Archive 81" έχει τρομακτικές προεκτάσεις βάσει των οποίων αναπτύσσεται μία έρευνα σε δύο διαφορετικά χρονικά επίπεδα με επίκεντρο ένα ψέμα.

The Pupper Master: Το κυνήγι του υπέρτατου απατεώνα (2022) 

Η εν λόγω σειρά ντοκιμαντέρ ανασυνθέτει την υπόθεση ενός αυθεντικού "κουκλοπαίκτη", του Άγγλου απατεώνα Ρόμπερτ Χέντι-Φρίγκαρντ. Μέσα σε μία δεκαετία ο απατεώνας αυτός εξαπάτησε τουλάχιστον επτά γυναίκες και έναν άνδρα, αφαιρώντας από αυτούς περίπου 1 εκατομμύριο λίρες με το επιχείρημα ότι συμμετέχουν σε εξελιγμένες επιχειρήσεις για λογαριασμό της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών και αντικατασκοπείας MI5.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.