Πρεμιέρα στο Mega για τη νέα ιστορική-βιογραφική σειρά "Άγιος Παϊσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό"

H βιογραφική ιστορία του «ασυρματιστή του Θεού» έρχεται στο κανάλι του Mega. Δείτε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Άγιος Παΐσιος

Την Πέμπτη 10/2 έρχεται στο Mega (10:30 μ.μ.) η πρεμιέρα της ιστορικής - βιογραφικής σειράς "Άγιος Παϊσιος: Από τα Φάρασα στον ουρανό". Στη σειρά παραγωγής του Ινστιτούτου "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" και του "Green Olive Films", με την υπογραφή του Γιώργου Τσιάκκα στο σενάριο και του Στάμου Τσάμη στη σκηνοθεσία, ανοίγουν ένα προς ένα τα κεφάλαια της ζωής του σύγχρονου Αγίου, ξεκινώντας από τη γέννησή του και φτάνοντας μέχρι την απόφασή του να γίνει μοναχός.  

Παίσιος 1

Η υπόθεση ξετυλίγεται στα Φάρασα της Μ. Ασίας, και συγκεκριμένα στα βάθη της, στην Καππαδοκία, όπου η οικογένεια του, κατά κόσμον, Αρσένιου Εζνεπίδη ακολουθεί τον δρόμο της προσφυγιάς μετά την υπογραφή της ελληνοτουρκικής συμφωνίας για ανταλλαγή πληθυσμών και την Συνθήκη της Λωζάνης. Τα γυρίσματα της σειράς, πραγματοποιήθηκαν σε μέρη όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως την Κόνιτσα της Ηπείρου εκεί όπου μεγάλωσε με την μητέρα και την γιαγιά του που του ενστάλαξαν το βαθύ ενδιαφέρον για τον άνθρωπο. 

παίσιος 7

παίσιος 4

Ακολουθεί η κατάταξή του ως ασυρματιστή στον στρατό το 1945, η πρώτη επίσκεψή στο Άγιο Όρος, η επιστροφή στην Κόνιτσα για οικογενειακούς λόγους και τέλος η οριστική του αναχώρηση για το Άγιο Όρος και τη Μονή Εσφιγμένου τον Μάρτιο του 1953.

Παίσιος

παίσιος 7

Τρία χρόνια μετά, ο κύκλος της σειράς κλείνει με την απόφασή του να γίνει μοναχός, και μια φωτογραφία που στέλνει στην μητέρα του για να την αποχαιρετίσει.  

παίσιος 3

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους
Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης
Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου
Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης
Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή
Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Απόψε (02/01) στην TV: Η ταινία που χάρισε το Όσκαρ στον Ράμι Μάλεκ

Ένα biopic για ίσως τον πιο σημαντικό τραγουδιστή της ροκ μουσικής.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/01/2026

Οι ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έρχονται τον Ιανουάριο στο Netflix

Μία λίστα με όλες τις ταινίες που μπορούμε να περιμένουμε από την streaming πλατφόρμα.

Απόψε (01/01) στην TV: Ένας ύμνος στο σινεμά του Χόλιγουντ

Νοσταλγικοί αδερφοί Κοέν απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Απόψε (31/12) στην TV: Μία κλασική κωμωδία των 90s

Ντάνι ΝτεΒίτο και Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Η 31η Τελετή Απονομής των Critics’ Choice Awards καταφθάνει στην Cosmote TV

Ο θεσμός των Critics’ Choice Awards θεωρείται προάγγελος για τις επερχόμενες φετινές απονομές των βραβείων Oscars και των Emmy.

Απόψε (30/12) στην TV: Μία από τις πιο κλασικές ρομαντικές κομεντί

Σάντρα Μπούλοκ και Ράιαν Ρένολντς απόψε στην ελληνική τηλεόραση.

Οι σειρές που έρχονται τον Ιανουάριο του 2026 στο Netflix

Πρεμιέρες, επόμενες σεζόν και καινούρια genres για όλα τα γούστα τον Ιανουάριο στην πλατφόρμα του Netflix.