"Μεγάλες" ταινίες για αληθινές ιστορίες και κορυφαίες φυσιογνωμίες έρχονται στο ERTFLIX

Πάμε να ανακαλύψουμε τις βιογραφίες που θα δούμε στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ και θα μας συναρπάσουν.

Borg vs. Mc enroe

Κορυφαίες προσωπικότητες που άφησαν το αποτύπωμά τους στην εποχή τους και στον τομέα τους, από την τέχνη και την ιστορία έως την πολιτική και τον αθλητισμό, αναβιώνουν μέσα από το πρίσμα του σκηνοθετικού φακού.  Ανάμεσα στις αληθινές ιστορίες που φιλοξενεί η δημοφιλής, δωρεάν πλατφόρμα του ERTFLIX,  ξεδιπλώνεται ο βίος του Μπερλουσκόνι, η ζωγραφική παλέτα του Γκογκέν, η σπουδαία προσωπικότητα του El Greco, μια "σύγκρουση τιτάνων" από τον χώρο του τένις καθώς κυνηγούν το πολυπόθητο έπαθλο αλλά και η ιστορία της Μαργκερίτ Ντιράς που ξετυλίγεται στην ναζιστική Γαλλία του 1944. 

"Loro"  (2018, σκηνοθ.: Πάολο Σορεντίνο) 

Loro

Στο βιογραφικό σατιρικό δράμα, συμπαραγωγής Ιταλίας και Γαλλίας (2018) σε σκηνοθεσία-σενάριο Πάολο Σορεντίνο, καλύπτεται με ρεαλισμό, αλλά και με όλα τα στοιχεία μυθοπλασίας που απαιτεί ένα βιογραφικό πορτρέτο για μεταφορά στον κινηματογράφο, η πολυτάραχη ζωή του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, αλλά και επιχειρηματία στον χώρο της ενημέρωσης, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, την τετραετία 2006 με 2010. Ταυτόχρονα, είναι η επόμενη "συνάντηση" του βραβευμένου με Όσκαρ για την παραγωγή του "Η τέλεια ομορφιά" σκηνοθέτη με τον σταθερό του πρωταγωνιστή Τόνι Σερβίλο.

Πρωταγωνιστούν: Τόνι Σερβίλο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Κάσια Σμούτνιακ, Φαμπρίτσιο Μπεντιβόλιο, Κιάρα Ιέτσι, Έλενα Σοφία Ρίτσι

"Όλα για τη δόξα" (Borg vs McEnroe) (2017, σκηνοθ.: Γιάνους Μετς) 

borg vs mc enroe

"Μποργκ εναντίον ΜακΕνρό": μία από τις μεγαλύτερες μάχες στον "στίβο" του τένις, ένας αγώνας που συγκαταλέχθηκε στους καλύτερους της ιστορίας των φιλέ. Θα ακολουθούσαν πολλές "δυνατές" μάχες, όπως εκείνες των Φέντερερ και Ναδάλ, Σερίνα και Βίνους Γουίλιαμς, Αγκάσι και Σάμπρας.  Όμως ο τετράωρος τελικός του Γουίμπλεντον το 1980, που βρίσκει τους δύο αντιπάλους να έχουν συναντηθεί αθλητικά μόλις δεκατέσσερις φορές στην καριέρα τους, έχει μείνει στην ιστορία του αθλήματος. Πρόκειται για βιογραφικό δράμα σε συμπαραγωγή Σουηδίας, Δανίας και Φινλανδίας, παραγωγής 2017, σε σκηνοθεσία Γιάνους Μετς και σενάριο Ρόνι Σάνταλ. 

Πρωταγωνιστούν: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τούβα Νοβότνι

"Γκογκέν" (Gauguin) (2017, σκηνοθ.: Εντουάρ Ντελίκ) 

Gauguin

Ο Βενσάν Κασέλ πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Γάλλου μεταϊμπρεσσιονιστή ζωγράφου Πωλ Γκογκέν, με την έντονα πειραματική διάθεση, του καλλιτέχνη που με το έργο του επηρέασε το ρεύμα της σύγχρονης μοντέρνας τέχνης και κυνήγησε το πεπρωμένο του χωρίς όρια. Κουρασμένος από τις συμβάσεις της πραγματικότητας, ο Γκογκέν αφήνει το 1891 τα πάντα πίσω του (οικογένεια, κύκλους και παιδιά), εγκαταλείποντας το Παρίσι. Στο βιογραφικό αυτό ρομαντικό δράμα, τον ακολουθούμε στον τελικό του προορισμό, στην άλλη άκρη του πλανήτη, στην Ταϊτή. Η σκηνοθεσία είναι του Εντουάρ Ντελίκ και το σενάριο των Εντουάρ Ντελίκ, Ετιέν Κομάρ, Τομά Λιτί, Σάρα Καμίνσκι

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Τουχέι Άνταμς, Μαλίκ Ζιντί, Περνίλε Μπέργκεντορφ 

"Μαργκερίτ Ντιράς: Η Οδύνη" (Memoir of Pain) (2017, σκηνοθ.: Εμανουέλ Φινκιέλ) 

Μαργκαρίτ Ντουράς

Ένα κεφάλαιο από τη ζωή της Γαλλίδας συγγραφέως και σκηνοθέτιδας Μαργκερίτ Ντιράς, που θα ξεχώριζε ως μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της σύγχρονης γαλλικής λογοτεχνίας, αναβιώνεται σε αυτό το πολεμικό βιογραφικό δράμα συμπαραγωγής Γαλλίας, Βελγίου και Ελβετίας (2017) και σκηνοθεσία – σενάριο Εμανουέλ Φινκιέλ. Δύο παλιά τετράδια σ’ ένα ξεχασμένο κουτί, αρκούν για να αρχίσουν να ξετυλλίγονται οι εικόνες της ζωής και της οδύνης που συνόδευσαν την ταλαντούχα νέα ως ενεργό μέλος της Αντίστασης στη Γαλλία. Ο αγώνας της να βρει τον αγαπημένο της Ρομπέρ Αντέλμ που έχει απαγάγει η Γκεστάπο, δεν τελειώνει ούτε με την απελευθέρωση της χώρας, με την ηρωίδα να τον περιμένει αέναα... Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη αυτοβιογραφία της.

Πρωταγωνιστούν: Μελανί Τιερί, Μπενουά Μαζιμέλ, Μπεντζαμίν Μπιολέ, Εμανουέλ Μπουρντιό

"El Greco" (2007, σκηνοθ.: Γιάννη Σμαραγδή) 

El greco

Το βιογραφικό δράμα (2007) σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή και σενάριο Τζάκι Παβλένκο και Γιάννη Σμαραγδή μας μεταφέρει λίγο πριν "ο ζωγράφος του Θεού", όπως τον αποκαλεί στην μυθιστορηματική βιογραφία του ο συγγραφέας Δημήτρης Σιατόπουλος, αντιμετωπίσει την ισπανική Ιερά Εξέταση. Η ταινία διατρέχει τα νεανικά χρόνια του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου στην πολιορκημένη (από τους Ενετούς) Κρήτη και ακολουθεί τον σπουδαίο ζωγράφο στα χρόνια της μαθητείας του δίπλα στον Τιτσιάνο στην Βενετία, την καταξίωση στο Τολέδο, και την μοιραία για εκείνον συνάντηση με τον ιερωμένο Νίνο ντε Γκεβάρα.

Πρωταγωνιστούν: Νικ Άσντον, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Λάκης Λαζόπουλος, Λάγια Μαρούλ, Σωτήρης Μουστάκας, Δήμητρα Ματσούκα, Ντίνα Κώνστα, Γιώργος Χριστοδούλου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κατερίνα Χέλμη, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ρένος Χαραλαμπίδης κ.ά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.