Τι ακριβώς είναι το κορεάτικο "La Casa de Papel";

Ένα teaser trailer και μερικές εξηγήσεις για τα νέα, μεγαλεπήβολα σχέδια του Netflix.

Τι ακριβώς είναι το κορεάτικο La Casa de Papel; Netflix

Aν κάτι πρέπει να παραδεχτούμε στο Netflix, αυτό είναι η εφευρετικότητά του. Ξέρει πώς να διακρίνει και να δημιουργεί επιτυχίες και φυσικά να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες. Κάποιοι λένε πως ενίοτε το παρακάνει και προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι, εμείς απλά καταλαβαίνουμε πως όταν υπάρχει προοπτική για επιπρόσθετο κέρδος, δεν έχει σκοπό να το αφήσει να πάει χαμένο. Άρα λοιπόν τι κάνει μία πλατφόρμα streaming όταν μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές στην ιστορία της ρίχνει αυλαία -και μάλιστα πολύ αργότερα από το αρχικό πλάνο- ενώ παράλληλα συνειδητοποιεί ότι οι κορεάτικες παραγωγές έχουν πέραση; Το Money Heist: Korea – Joint Economic Area, απαντάμε εμείς, δηλαδή το νοτιοκορεάτικο La Casa de Papel

To trailer και οι πρώτες πληροφορίες

Δεν κάνουμε καθόλου πλάκα, για την ακρίβεια το Netflix μόλις κυκλοφόρησε ένα teaser για το Money Heist: Korea - Joint Economic Area, ένα remake της εξαιρετικά δημοφιλούς ισπανικής σειράς η οποία ολοκλήρωσε την τρίτη και τελευταία της σεζόν της τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι λοιπόν, όπως όλα δείχνουν το κορεάτικο remake θα ακολουθήσει περίπου την ίδια ιστορία με τους ίδιους χαρακτήρες, αλλά θα υπάρξουν αλλαγές που προκύπτουν αναγκαστικά εξαιτίας του διαφορετικού σκηνικού και της γλώσσας.

Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι η 1η σεζόν του Money Heist: Korea αποτελείται από 12 επεισόδια, έναντι των 15 του πρωτότυπου (που χωρίζεται σε δύο μέρη) υποδηλώνει ότι δεν πρόκειται για την ίδια ακριβώς ιστορία. Το γιατί η πλατφόρμα streaming μπαίνει στη διαδικασία τόσο σύντομα να δημιουργήσει ένα remake, είναι μία άλλη ιστορία που θα αναλύσουμε αμέσως μόλις δεις το teaser trailer:

Η γάτα στα κεραμίδια

Καταρχάς, στη βράση κολλάει το σίδερο. Τώρα που ακόμη κάποιοι το συζητούν, το Netflix προσπαθεί να αδράξει την ευκαιρία. Από την άλλη, η γάτα που νιαουρίζει στα κεραμίδια δεν είναι άλλη από τα επιπρόσθετα έσοδα που προσδοκά ότι θα του αποφέρει, χωρίς αυτό να προκρίνει από τώρα την ποιότητα του K-drama που δεν αποκλείεται να είναι μια χαρά. Βασικά, πιο ταιριαστή είναι η ερώτηση "γιατί όχι".

Το La Casa de Papel, είναι όχι μόνο μία από τις πιο δημοφιλείς μη αγγλόφωνες τηλεοπτικές σειρές του Netflix, αλλά και μία από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών στα χρονικά της πλατφόρμας streaming. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί και που βασίζονται στις ώρες παρακολούθησης κατά τις πρώτες 28 ημέρες μετά την κυκλοφορία του, το τέταρτο μέρος του La Casa de Papel είναι η τρίτη πιο δημοφιλής τηλεοπτική σειρά όλων των εποχών, μετά τα Squid Game και Bridgerton.

Το ίδιο επιβεβαιώνει και μία εξωτερική πηγή, η Parrot Analytics, κατά την οποία το La Casa de Papel συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πέντε πιο "περιζήτητες" τηλεοπτικές σειρές του 2021. Εν ολίγοις δηλαδή, όπως και οι άλλες διεθνείς επιτυχίες του Netflix, Squid Game και Lupin, η θεματολογία του της σειράς έχει αγγίξει το παγκόσμιο κοινό.

Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι ο κόσμος διψά για ιστορίες που διερευνούν τις ταξικές εντάσεις και την εισοδηματική ανισότητα με διασκεδαστικό τρόπο- πέρα από το ότι υπάρχει εγγυημένα ποσοτικά μεγάλο κοινό για το Money Heist: Korea.

Η διακαής επιθυμία του Netflix 

Το "γιατί στην Κορέα" είναι εξαιρετικά απλό επίσης. Το Netflix έχει λίγο πολύ φτάσει σε σημείο κορεσμού όσον αφορά στους συνδρομητές του στη Βόρεια Αμερική, πράγμα που σημαίνει ότι, αν θέλει να αυξήσει τη συνδρομητική του βάση, θα πρέπει να απευθυνθεί σε μία άλλη αγορά. Το σκεπτικό αυτό καθόρισε μεγάλο μέρος των πρόσφατων επενδύσεων της πλατφόρμας, συμπεριλαμβανομένων των 500 εκατομμυρίων δολαρίων που επένδυσε στην Κορέα μόνο το 2021.

Όσον αφορά στην προοπτική αύξησης των συνδρομητών, το Netflix τρέφει μεγάλες ελπίδες για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ένα πεδίο στο οποίο συγκεντρώνεται το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού. Υποσημείωση: Το 18% αυτού, βρίσκεται στην Κίνα όπου το Netflix δε δραστηριοποιείται μέχρι στιγμής, ενδεχομένως λόγω της γνωστής "δυσκαμψίας" της χώρας να αποφεύγει το δυτικό κόσμο, ακόμη και τα social media αυτού.

Στο μεταξύ, από το 2016, η κινεζική κυβέρνηση μποϋκοτάρει ανεπίσημα την κορεατική ψυχαγωγία μετά τη συμφωνία της χώρας να επιτρέψει την εγκατάσταση του αμερικανικού αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στο έδαφός της.

Από την άλλη, όπως έχει ήδη αποδειχθεί, οι κορεάτικες παραγωγές τα πάνε καταπληκτικά σε ανατολική και νοτιοανατολική Ασία. Με άλλα λόγια, κατά το Neflix αξίζει να επενδύσει στην κορεατική βιομηχανία ψυχαγωγίας όχι μόνο για το εγχώριο κοινό που θα μπορούσε να προσελκύσει (η Κορέα έχει πληθυσμό λίγο κάτω από 52 εκατ.), αλλά και για όλους εκείνους στη νοτιοανατολική Ασία και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας που έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον, όπως το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, οι Φιλιππίνες, το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και η Ιαπωνία.

Οι Κορεάτες άλλωστε, έχουν αποδείξει και με το παραπάνω ότι μπορούν να δημιουργήσουν ποιοτικά προγράμματα σε μικρό χρονικό διάστημα. Συνεπώς, πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ψήφο εμπιστοσύνης του Netflix.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.