Η "Αυλή των Χρωμάτων" αφιερώνεται στις γυναίκες

Με ένα ειδικό αφιέρωμα συνεχίζεται το μουσικό ταξίδι της εκπομπής από την ΕΡΤ2.

αφιέρωμα γυναίκες - Ερτ2

Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου (22.00) η εκπομπή "Αυλή των Χρωμάτων" που μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, θα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες. Με τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο στο μπουζούκι και την δημοσιογράφο Αθηνά Καμπάκογλου η μουσική εκπομπή τραγουδά έναν "ύμνο" στο γυναικείο φύλο, με τη παρουσία σπουδαίων καλλιτεχνών του ελληνικού πενταγράμμου: του Γιάννη Κότσιρα, του Μιχάλη Δημητριάδη και της Ασπασίας Στρατηγού. 

αυλή των χρωμάτων

Επιπλέον, δύο δυναμικές και δραστήριες γυναίκες συμπληρώνουν τη μουσική παρέα:  η γενική διευθύντρια της Ένωσης Δημιουργών Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ) Λούκα Κατσέλη και η Ολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια στίβου Νίκη Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα, ο συγγραφέας και ερευνητής της μουσικής τέχνης, Κώστας Μπαλαχούτης παρουσιάζει μέσα από το αρχείο του λαϊκού τραγουδιού πώς οι γυναίκες είναι ενταγμένες στην καρδιά του είδους. 

Στις ενορχηστρώσεις και τη διεύθυνση ορχήστρας θα βρίσκεται ο Νίκος Στρατηγός, ενώ την καλλιτεχνική ομάδα συνθέτουν οι: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Δημήτρης Ρέπας (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Άρης Ζέρβας (τσέλο), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα), Νίκος Ρούλος (μπάσο), Βαγγέλης Κονταράτος (κιθάρα), Νατάσσα Παυλάτου (κρουστά)

Δείτε το trailer εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.