"Manifest": Αξίζει να δεις την πιο δημοφιλή σειρά του Netflix;

Φιλοδοξεί να γίνει το νέο, βελτιωμένο "Lost". Τα καταφέρνει όμως;

Manifest 1

Long story short: Μία πτήση που φεύγει από την Τζαμάικα το 2013 φτάνει τελικά στον προορισμό της, τη Νέα Υόρκη, πέντε χρόνια αργότερα, μετά από ένα μυστηριώδες συμβάν. Κι ενώ για τους επιβάτης της πτήσης 828 της Montego Airlines έχουν περάσει απλά δύο ώρες, ο υπόλοιπος κόσμος βρίσκεται πια στο 2018. Η υποδοχή, εκτός από συγκινητική, είναι και αρκετά μυστηριώδης. Όπως και οι ζωές όλων των εμπλεκομένων μετά από αυτό. Πάνω σε αυτή την ιδέα πατά το Manifest, που εδώ και 10 περίπου ημέρες βρίσκεται στην κορυφή των τάσεων για το ελληνικό Netflix, αποκαθηλώνοντας το "Cobra Kai". 

Ένα νέο "Lost"; 

Manifest 2

Tο "Manifest" είχε κάνει πρεμιέρα το 2018 στο NBC, το οποίο όμως μετά την τρίτη σεζόν αποφάσισε να το διακόψει. Και ναι, το Netflix αποτέλεσε τη σανίδα σωτηρίας για ένα ακόμη show, που όχι μόνο αναζωογονήθηκε αλλά γίνεται σταδιακά και επιτυχία μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας streaming.

Σε παραγωγή των Robert Zemeckis, Jeff Rake και Jack Rapke, είναι ξεκάθαρο πως το Manifest -στα 29 επεισόδια των δύο διαθέσιμων σεζόν του- φιλοδοξεί να γίνει το Lost μετά το Lost: Μία πτήση γεμάτη μυστήριο που τη διαδέχονται ακόμη περισσότερα μυστήρια γεγονότα, τα οποία -ασφαλώς- αγγίζουν τη σφαίρα του μεταφυσικού, με ολίγη από μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. 

Όπως φυσικά έχεις αντιληφθεί από τα παραπάνω, η σειρά βασίζεται σε μία εξαιρετική ιδέα, παρά το γεγονός πως όσο κυλούν τα επεισόδια κάποια μοτίβα δείχνουν να επαναλαμβάνονται. Ευτυχώς, οι σεναριογράφοι έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά ώστε το τελευταίο να μη γίνεται κουραστικό, με την πλοκή να χτίζεται σε στέρεες βάσεις, τουλάχιστον μέχρι ένα σημείο. 

Ο οδηγός για όλες τις ιστορίες που προκύπτουν μετά την πτήση είναι πάντοτε το χάσμα των πέντε ετών, συν κάποιες επιπλοκές που συμβαίνουν στους επιβαίνοντες του αεροσκάφους. 

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου λοιπόν: Να το δεις ή όχι; Ναι αλλά με αστερίσκο. Είναι εύκολο και ευχάριστο αν θέλεις απλά να γεμίσεις το χρόνο σου. Από την άλλη όμως υπάρχουν μπόλικα κενά. Αλλά θα μου πεις, το ίδιο ακριβώς συνέβη και στο Lost. Ευελπιστούμε τουλάχιστον σε καλύτερο φινάλε (που καταφθάνει στην 4η σεζόν).

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.