Αυτές είναι οι τέσσερις πιο ακριβές σειρές του 2022

Από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» στο «Game of Thrones» και από το «Star Wars» στο σύμπαν του video game «Halo»: Οι πιο επικές σειρές, τόσο από άποψη θεματικής όσο και budget, καταφθάνουν μέσα στη νέα χρονιά.

Lord of the Rings

Αποφασισμένη να γράψει ιστορία είναι η Amazon, που μεταφέρει τον κόσμο του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" στη streaming πλατφόρμα της. Και όχι μόνο επειδή το πρότζεκτ "επιστροφή στη Μέση Γη" ακούγεται από μόνο του έξτρα συναρπαστικό, αλλά κυρίως επειδή πρόκειται για την ακριβότερη παραγωγή που έχει γίνει για τηλεοπτική σειρά μέχρι σήμερα. 465 εκατομμύρια δολάρια στοιχίζει μόνον η πρώτη σεζόν και, για να κατανοήσετε το μέγεθος του ποσού, σημειώστε ότι η κινηματογραφική τριλογία του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Πίτερ Τζάκσον κόστισε περίπου 281 εκατομμύρια δολάρια. Η πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών", που κάνει πρεμιέρα στις 2 Σεπτεμβρίου του ’22, μας γυρνά στη Δεύτερη Εποχή της Μέσης Γης, χιλιάδες χρόνια πριν από τα γεγονότα του "Χόμπιτ" και του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" του Τόλκιν. 

House of the dragon
House of the Dragon

Σε γνώριμα μέρη, αυτά του Γουέστερος, μας γυρνάει και το πρίκουελ του "Game of Thrones", που θα κάνει πρεμιέρα στο HBO μέσα στο 2022. Το ακριβές budget του "House of the Dragon" δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά, για να πάρετε μια ιδέα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το ΗΒΟ δεν δίστασε να ξοδέψει 30 εκατομμύρια δολάρια μόνο για τον πιλότο ενός άλλου spinoff του "GoT", το οποίο τελικά ακυρώθηκε! Το "House of the Dragon" βασίζεται στο βιβλίο "Fire & Blood" και θα μας μεταφέρει 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του "A Song of Ice & Fire", στο οποίο βασίστηκε η αυθεντική "GoT" σειρά. Τα δέκα επεισόδια αφηγούνται την άνοδο του Οίκου Ταργκάριεν στην εξουσία των Επτά Βασιλείων του Γουέστερος, και απ’ ό,τι φαίνεται έχουν τις ευλογίες του Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, ο οποίος σε ανάρτησή του δηλώνει ενθουσιασμένος από την πρώτη ματιά που έριξε. 

Obi Wan Kenobi

Η Disney+, από την άλλη, επενδύει τόσο σε μεγάλους τίτλους όσο και σε ονόματα, ξυπνώντας τη δύναμη του "Star Wars". Το "Obi-Wan Kenobi", μετά τον πάταγο του "Mandalorian", έρχεται μέσα στη χρονιά με έξι επεισόδια που θα εκτυλίσσονται δέκα χρόνια μετά το φινάλε της "Εκδίκησης των Σιθ". Ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ βρίσκεται ξανά στον ομώνυμο ρόλο και ο Χέιντεν Κρίστενσεν επιστρέφει ως Νταρθ Βέιντερ, με τους αμέτρητους φαν του franchise να αδημονούν για τη μεταξύ τους επικείμενη μάχη. 

Halo
Halo

Τέλος, η Paramount+ λοκάρει στους απανταχού gamers, "ζωντανεύοντας" για πρώτη φορά το video game "Halo". Διαδραματίζεται στον 26ο αιώνα όπου ένας διαγαλαξιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της ανθρωπότητας και μιας θεοκρατικής συμμαχίας εξωγήινων, γνωστής ως Covenant, που ελέγχει το γαλαξία. Το δημοφιλέστατο franchise έχει πουλήσει πάνω από 81 εκατομμύρια παιχνίδια, αποφέροντας έσοδα άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, γι’ αυτό λοιπόν και το ποντάρισμα της Paramount+ κρίνεται από τώρα επιτυχημένο, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/04/2024

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.